oddsenfantasy

Vinn eller forsvinn for Norge i VM

De norske håndballjentenes seiersrekke i VM fikk en brå slutt mot Frankrike. Dermed venter tøffere motstand og Nederland i kvartfinalen.

KUN SEIER GJELDER: Stine Skogrand (t.v) og Stine Bredal Oftedal har begge storspilt så langt i mesterskapet. I kvartfinalen mot Nederland tirsdag er det kun seier som er godt nok.Beate Oma Dahle / NTB
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:11. desember 2023

Siste kamp for de norske håndballjentene i hovedrunden av årets VM endte med tap mot Frankrike. Begge lagene var allerede sikret en plass i kvartfinalen før søndagens kamp, men vinneren sikret gruppeseier og den enkleste motstanderen i kvartfinalen.

Nå venter Nederland i tirsdagens kvartfinale for Norge, mens Frankrike møter Tsjekkia.

Tirsdag 20.30: Nederland - Norge, kampen på Oddsen

Begge de to semifinalene spilles fredag, før bronsefinalen og den store finalen spilles søndag.

Sett opp ditt eget VM-lag på Fantasy

Verdensmestere i 2019 og 2021

I håndball-VM for to år siden møttes Norge og Nederland i hovedrundens siste kamp. Norge vant oppgjøret 34-37 og tok seg videre i mesterskapet der de senere tok gull.

I 2015 sto de to nasjonene i VM-finalen, der Norge nok en gang vant. I 2017 møttes de i semifinalen i VM

Tilbake i 2019 vant Nederland 30-28, da de slo Norge i gruppespillet i VM. Nederland tok gull i mesterskapet, der Norge endte på fjerdeplass.

Norge og Nederland er dermed de to siste nasjonene som har vunnet VM-gull på kvinnesiden.

To av mesterskapets beste lag

De norske håndballjentene startet årets mesterskap mot Grønland, før de møtte Østerrike, Sør-Korea, Angola og Slovenia. Samtlige av kampene resulterte i norsk seier med ti mål eller mer.

Mot Frankrike i gruppespillets siste kamp var det jevnt og spennende gjennom hele kampen, før Frankrike til slutt vant med ett mål.

I likhet med Norge vant også Nederland de tre første kampene i de innledende rundene av mesterskapet. Også i hovedrunden fortsatte seiersrekken for nederlenderne, som fortsatt er ubeseiret i årets verdensmesterskap.

Nederland vant sin gruppe og møter derfor Norge som ble nummer to i sin gruppe.

Vinneren av kvartfinalen tar seg videre til fredagens semifinale, mens taperen er ute av mesterskapet.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Norge er gullfavoritter på Oddsen

På Oddsen er det Norge som er favoritter til å vinne VM-gull. Oddsen for at Norge skal gå helt til topps er 1.90.

I skrivende stund ser oddsen på VM-gull slik ut for topp tre:

Norge 1.90

Frankrike 2.95

Danmark 4.60

Regjerende verdensmestere

De norske håndballjentene er regnet som et av verdens beste håndballag på kvinnesiden og går inn i årets mesterskap som regjerende verdensmestere.

I VM-finalen for to år siden slo de Frankrike og tok sitt fjerde VM-gull. Norge ble også verdensmestere i 1999, 2011, og 2015. I 2017 tok de sitt fjerde VM-sølv.

I 2022 tok håndballjentene sitt niende EM-trofé da de slo Danmark med to mål i finalen.

Norge har også to OL-gull fra 2008 og 2012, mens de tok bronse i 2020. De norske håndballjentene er allerede sikret en plass i neste års OL.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler