oddsen

VM-finalen: Dette laget er hårfin favoritt

Før søndagens VM-finale mellom Argentina og Frankrike er det svært vanskelig å utrope en favoritt. 

GIGANTOPPGJØR: Argentina og Frankrike nådde finalen – en drømmefinale for mange.Illustrasjon: Adobe Stock/Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:16. desember 2022Endret:10. januar 2023

For selv om VM har vært raust fylt opp med profiler, er det ingen tvil om hvem som er de - i særklasse - to største: Argentinas nummer 10, Lionel Messi og Frankrikes nummer 10, Kylian Mbappé. 

VM-finalen på Oddsen (kampstart kl. 16.00 - NRK 1)

På topp

De to PSG-spillerne troner på toppen av poengligaen før mesterskapets siste kamp gjenstår. Messi er helt øverst med sine åtte poeng, med Mbappé bak på sju poeng. Begge står bokført med fem scoringer på seks VM-kamper. 

På Oddsen er det lite som skiller de to finalistene. 48 timer før kampstart hadde Norsk Tipping følgende odds på kampen: Argentina-seier 2,65, uavgjort 3,05, Frankrike-seier 2,75 (husk at oddsen kan endre seg inn mot kampstart). Med andre ord: Et forsvinnende lite favorittstempel for søramerikanerne.

Begge lagene viste bunnsolide takter i sine respektive semifinaler, der Argentina nedsablet Kroatia med 3-0 og Frankrike knuste Marokkos finaledrøm med 2-0. Er det lenge siden du sjekket spillegrensene dine? Riktige personlige grenser er viktig for å spille i trygge rammer og bevare sunne spillevaner. Ta gjerne en kikk på spillregnskapet ditt også. Mange oppdager at de har tapt mer enn de trodde – kanskje gjelder det deg også? Les mer om spillevett og sjekk at du følger de 7 spillevettreglene her.Én smell hver

Argentina fikk en sjokkstart på mesterskapet - med 2-1-tap mot Saudi-Arabia. Det ble likevel gruppeseier til slutt. Også Frankrike gikk på en smell - med 1-0-tap mot Tunisia i siste gruppespillkamp. Men også de ble vinnere av sin gruppe. 

Argentinas vei til finalen:

 • Argentina - Saudi-Arabia 1-2

 • Argentina - Mexico 2-0

 • Argentina - Polen 2-0

 • Argentina - Australia 2-1 (åttendedelsfinale)

 • Argentina - Nederland 2-2, 4-3 e. str. konk. (kvartfinale)

 • Argentina - Kroatia 3-0 (semifinale)

Frankrikes vei til finalen:

 • Frankrike - Australia 4-1

 • Frankrike - Danmark 2-1

 • Frankrike - Tunisia 0-1

 • Frankrike - Polen 3-1 (åttendedelsfinale)

 • Frankrike - England 2-1 (kvartfinale)

 • Frankrike - Marokko 2-0 (semifinale)

Hvem vinner Gullstøvelen og Gullballen?

Som nevnt ligger Mbappé og Messi likt på målscorerlista før finalen. Den som ender øverst her, vinner FIFAs «Golden Boot»-trofé. Skulle det stå likt mellom to eller flere spillere, vil den spillere som har færrest straffescoringer gå av med trofeet. Skulle dette også være likt, er det spilleren med flest målgivende pasninger som vinner. Verdt å nevne i denne forbindelse, er at nummer fire og fem på toppscorerlista er Frankrikes Olivier Giroud og Argentinas Julián Álvarez – begge med fire mål så langt. 

Du kan fortsette sette spill på dette i vår VM-seksjon på Oddsen

Nevnte Messi og Mbappé er også regnet som de to heteste kandidatene til å vinne «Golden Ball;» prisen for mesterskapets beste spiller. 

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler