oddsen

Sviende VM-tap Spania sist - nå kan Norge få sin revansje

De norske håndballkvinnene spiller ikke bare om en plass i VM-finalen når de møter Spania fredag. De er også ute etter revansje for det sure semifinaletapet mot spanjolene i VM i Japan for to år siden.

VISER VEI: Nora Mørk har prikket inn VM-formen. Fredag venter Spania i semifinalen.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:16. desember 2021Endret:3. januar 2023

Norge møtte Spania også i VM-semifinalen i Japan i 2019. Da ledet spanjolene 10-6 etter 20 minutter. Norge spiste seg innpå – og ved pause var stillingen 13-13.

Håndball-VM på Oddsen

I andreomgang rykket Spania fra. Norge scoret bare ni ganger de siste 30 og tapte 22-28. De norske spillerne var oppløst i tårer etter exiten. Fredag har de altså mulighet til å få en etterlengtet revansj.

Spania tapte for øvrig 30-29 i finalen mot Nederland, som dermed tok sin første VM-tittel.

Spania uten tap

Den regjerende mesteren røk ut av VM mandag, da Norge vant 37-34. Dermed ble det Sverige - og ikke Nederland - som slo følge med Norge til kvartfinale.

De norske håndballkvinnene har tre VM-titler, 1999, 2011 og den foreløpig siste i 2015. Spania er altså siste hinder før VM-finale, og der venter Danmark eller Frankrike.

Norge står med fem seirer og en uavgjort mot Sverige i VM. Vertsnasjonen og semifinalemotstander Spania har vunnet alle sine kamper så langt. 

På oddsen er Norge storfavoritter. I skrivende stund er oddsen på norsk seier 1,06, uavgjort 16,00, mens den er 8,80 på spansk seier. 

I den andre semifinalen er oddsen 1,55 på seier til Frankrike, 8,30 på uavgjort og 2,80 på dansk seier. Oddsen kan endre seg.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Stinn brakke i vente

Semifinalene spilles i Palau d'Esports de Granollers, like utenfor Barcelona, og det er ventet stinn brakke med 5.000 tilskuere. Norge spilte også kvartfinalen mot Russland i denne arenaen. 

Håndball-VM på Oddsen

Finalen spilles også i Granollers, avkast er søndag kl. 17.30.

Semifinaler fredag:

Frankrike - Danmark kl. 17.30 (TV3)

Norge - Spania kl. 17.30 (TV3)

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler