Sviende VM-tap Spania sist - nå kan Norge få sin revansje

Sviende VM-tap Spania sist - nå kan Norge få sin revansje

VISER VEI: Nora Mørk har prikket inn VM-formen. Fredag venter Spania i semifinalen.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sviende VM-tap Spania sist - nå kan Norge få sin revansje

De norske håndballkvinnene spiller ikke bare om en plass i VM-finalen når de møter Spania fredag. De er også ute etter revansje for det sure semifinaletapet mot spanjolene i VM i Japan for to år siden.

Norge møtte Spania også i VM-semifinalen i Japan i 2019. Da ledet spanjolene 10-6 etter 20 minutter. Norge spiste seg innpå – og ved pause var stillingen 13-13.

Håndball-VM på Oddsen

I andreomgang rykket Spania fra. Norge scoret bare ni ganger de siste 30 og tapte 22-28. De norske spillerne var oppløst i tårer etter exiten. Fredag har de altså mulighet til å få en etterlengtet revansj.

Spania tapte for øvrig 30-29 i finalen mot Nederland, som dermed tok sin første VM-tittel.

Spania uten tap

Den regjerende mesteren røk ut av VM mandag, da Norge vant 37-34. Dermed ble det Sverige - og ikke Nederland - som slo følge med Norge til kvartfinale.

De norske håndballkvinnene har tre VM-titler, 1999, 2011 og den foreløpig siste i 2015. Spania er altså siste hinder før VM-finale, og der venter Danmark eller Frankrike.

Norge står med fem seirer og en uavgjort mot Sverige i VM. Vertsnasjonen og semifinalemotstander Spania har vunnet alle sine kamper så langt. 

På oddsen er Norge storfavoritter. I skrivende stund er oddsen på norsk seier 1,06, uavgjort 16,00, mens den er 8,80 på spansk seier. 

I den andre semifinalen er oddsen 1,55 på seier til Frankrike, 8,30 på uavgjort og 2,80 på dansk seier. Oddsen kan endre seg.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Stinn brakke i vente

Semifinalene spilles i Palau d'Esports de Granollers, like utenfor Barcelona, og det er ventet stinn brakke med 5.000 tilskuere. Norge spilte også kvartfinalen mot Russland i denne arenaen. 

Håndball-VM på Oddsen

Finalen spilles også i Granollers, avkast er søndag kl. 17.30.

Semifinaler fredag:

Frankrike - Danmark kl. 17.30 (TV3)

Norge - Spania kl. 17.30 (TV3)