oddsensport

VM starter i kveld: - Ekstremt jevnt mellom de åtte beste

Vår håndballekspert Hanna Oftedal Sagosen mener Norge er ett av lagene som kan klatre helt til topps i VM det hun omtaler som et «svært åpent mesterskap».

KLAR: Sebastian Barthold og Norge spiller mot Nord-Makedonia fredag.Håkon Mosvold Larsen / NTBHåkon Mosvold Larsen
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:16. januar 2023

Håndball-VM spilles i Sverige og Polen. Åpningskampen er i kveld: Polen mot Frankrike. For Norges del starter VM fredag klokken 20.30.

Norge er i pulje med Nord-Makedonia, Argentina og Nederland. 

Oddsen
Spill før- og under kampen
Lever spill

– Ikke uoverkommelig

Vår håndballekspert er Hanna Oftedal Sagosen. Hun tror det blir et uhyre jevnt mesterskap, og at det er flere nasjoner som er kapable til å stikke av med VM-gullet.

– Jeg tror alle kvartfinalelag har mulighet til å ta medalje i dette mesterskap, så jeg anser det som veldig åpent, sier Hanna Oftedal Sagosen og utdyper:

– Det er mange nasjoner som stiller med svært sterke lag i år, og jeg tror det kommer til å bli et veldig jevnt mesterskap hvor små marginer vil skille de beste fra resten. Norge stiller for første gang på mange år med full tropp uten noen skader. Det blir veldig spennende å følge gutta på det som forhåpentligvis skal være det siste lille steget opp til det aller gjeveste metallet. Veien dit er lang, men ikke uoverkommelig. I VM må lag også gjennom en kvartfinale før semifinaler, og derfor mener jeg det åpner opp for at flere lag har mulighet til å ta seg til finalerunden, sier Oftedal Sagosen.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

– Ekstremt jevnt

Norge åpner mot Nord-Makedonia, deretter venter Argentina og Nederland. Oftedal Sagosen tror Norge ikke vil ha store problemer med å ta seg videre til mellomrunden.

– Jeg synes Norge er i en overkommelig gruppe, men får likevel bryne seg på nasjoner som vet hvordan man spiller håndball. Jeg tror Norge går ut som gruppevinnere og vil møte tøff, men ok motstandere i mellomrunden hvor de også tar seg videre til kvartfinaler. Derfra vil dert bli tøft for alle lag, fordi det er ekstremt jevnt mellom de åtte beste nasjonene. I mine øyne kan man ikke gi noen andre enn Danmark et favorittstempelet, men jeg tror også at dette kan være et mesterskap hvor flere nasjoner trer ut av skyggen. Med litt subjektive øyne, tror jeg Norge kan være med helt der oppe og jeg går hardt ut og melder de på topp, sier Norsk Tippings VM-ekspert.

– Hvilke spillere tror du kommer til å dominere i VM?

- Man kan ikke komme unna toppspillere på de antatt beste lagene. Skal jeg trekke frem noen jeg tror vil kunne spille seg til en all-star plass vil det være: Magnus Rød (Norge), Niklas Landin, (Danmark), Omar Ingi Magnusson, (Island), Aleix Gomez (Spania), Hampus Wanne (Sverige), svarer Oftedal Sagosen.

– Hvordan sammenligner du Norges lag med laget som spilte EM i fjor?

– Jeg tenker helt klart at Norge stiller med et sterkere mannskap enn sist mesterskap. Alle er fit for fight, og det så lovende ut i oppkjøringsturneringen i Trondheim når det kommer til bredden i laget, som vi kanskje har savnet litt før.

Norges kamper: 

  • Fredag 13/1 kl. 20.30 Norge - Nord-Makedonia

  • Søndag 15/1 kl. 20.30 Norge - Argentina

  • Tirsdag 17/1 kl. 20.30 Nederland - Norge

Kampene sendes på TV3+ og viaplay.no.

 

 

 

 

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler