oddsen

Warholm og Ingebrigtsen i hver sin VM-finale natt til onsdag

Verdensmesterskapet i friidrett er for alvor i gang i Eugene, Oregon i USA og allerede har norske utøvere både konkurrert og tatt medalje. Natt til onsdag skal to av Norges største medaljehåp ut i ilden da Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen står på startstreken som favoritter i hver sin øvelse.

FRIIDRETTS-VM: 15. til 24. juli 2022 arrangeres det 18. verdensmesterskap i friidrett på Hayward Field i Eugene i Oregon i USA.Adobe stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:18. juli 2022Endret:3. januar 2023

VM i friidrett 2022 er inne i sine første dager. Likevel har flere verdensmester-titler og medaljer rukket å bli delt ut. Norge har allerede også fått sin første medalje i årets mesterskap. Lørdag 16. juli tok Eivind Henriksen VM-bronse i slegge. Natt til onsdag skal to av Norges friidrettsstjerner og største medaljehåp i aksjon, da Jakob Ingebrigtsen skal løpe finale i 1500 meter og Karsten Warholm løper finale i 400 meter hekk.

Warholm løper for sitt tredje VM-gull

Etter at Karsten Warholm pådro seg en skade i Rabat tidligere i sommer har han kjempet mot klokka for å rekke VM i Eugene. Natt til mandag ble det bekreftet at Warholm er klar for VM-finale etter at han løp kontrollert inn til 48.00 og vant det tredje og siste heatet. 

Videre til finalen er også to av Warholms største konkurrenter. Amerikaneren Rai Benjamin hadde også full kontroll da han løp i det første semifinaleheatet og noterte seg for tiden 48,46. Også brasilianeren Alison Dos Santos tok seg komfortabelt videre på tiden 47,85 i heat to. Under OL i Tokyo i 2021 tok Warholm gull i 400 meter hekk foran Benjamin og Dos Santos.

Dermed er det duket for en veldig spennende finale, der de tre store forhåndsfavorittene skal gjøre opp om medaljene.

Onsdag 20. juli kl. 04.50 -  400 meter hekk herrer, finale med Karsten Warholm

Ingebrigtsen løper for sitt første VM-gull

Jakob Ingebrigtsen har blitt et kjent navn og en stor norsk friidrettsstjerne de siste årene. Blant annet tok 21-åringen gull på 1500 meter under OL i Tokyo i 2021 og tidligere i år løp han inn til sølv på 1500 meter under VM i friidrett innendørs i Beograd, Serbia. Foreløpig har han ingen VM gull, men det kan fort endre seg i løpet av verdensmesterskapet i Eugene.

Ingebrigtsen bestod sin første VM-test med glans da han tok seg helt greit videre til VM-finalen på 1500 meter. Planen er at han skal løpe 1500 meter og 5000 meter under VM i Eugene. Først ut er 1500 meter der han allerede har løpt og tatt seg greit videre fra både forsøksheat og semifinale. 

Natt til onsdag har den olympiske mesteren muligheten til å ta sin første gullmedalje i VM. 

Onsdag 20. juli kl. 04.30 - 1500 meter herrer, finale med Jakob IngebrigtsenNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Løper innledende heat på 5000 meter

Jakob Ingebrigtsen er påmeldt 1500 meter og 5000 meter under VM i Eugene, og går for gull på begge distansene.

Fredag 22. juli kl. 03.10 løper Jakob Ingebrigtsen innledende heat på 5000 meter for herrer. Her stiller også norske Narve Gilje Nordås.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler