lotto

For en Lotto-lørdag: Dobbel førstpremiepott OG Supertrekning samtidig

Lørdag skal cirka 60 millioner kroner deles ut til Lotto-spillerne. Hvordan er det mulig? Her får du forklaringen.

DOBBELT OG SUPERT: Ingrid Roterud Mathisen i Norsk Tipping gleder seg til en lørdag i Lottoens tegn.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:19. juni 2024

Lørdag er det ikke én, men to Lotto-trekninger: Vanlig Lotto-trekning, men med dobbel førstepremiepott på cirka 30 millioner kroner, samt ekstratrekningen Supertrekning, med ca. 31 ekstra vinnere av 1 million kroner. Til sammen altså rundt 60 millioner kroner.

Først litt om dobbel førstepremiepott: På en vanlig Lotto-lørdag er det et sted rundt 14 millioner kroner i førstepremiepotten. Men lørdag 22. juni er den altså på over det dobbelte. Dette fordi ingen prikket inn sju rette forrige lørdag.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Alenevinner vant 33 mill.

– Først og fremst er det greit å understreke at trekningen foregår på nøyaktig samme måte som ellers. Samme trekningsmaskin, kuler og så videre. Den store forskjellen er selvfølgelig potten, sier lotteri- og trekningsansvarlig Ingrid Roterud Mathisen i Norsk Tipping.

Forrige Lotto-trekning med dobbel førstepremiepott var 18. mai. Her var det tre spillere som hver seg vant over 10 millioner kroner hver.

I snitt inntreffer Lotto med dobbel førstepremiepott tre ganger i året. De siste årene har det riktignok variert noe, og det er viktig å påpeke at dette er helt tilfeldig – akkurat som hvilke tall som blir trukket ut i Lotto.

 • I 2018 traff det på snittet med tre ganger

 • 2019 doblet det seg med seks trekninger

 • 2020 ble det igjen på gjennomsnittet med tre

 • 2021 havnet det på fire

 • I 2022 ble det i alt fem trekninger med dobbel førstepremiepott

 • I 2023 endte det med to ganger

 • … så langt i 2024 har det vært to Lotto-trekninger med dobbel førstepremiepott

– Det har også skjedd at vi har fått alenevinner på slike trekninger. For nesten nøyaktig tre år siden vant ei dame fra Lindesnes 33,3 millioner kroner som alenevinner. Og det er litt spesielt, for akkurat denne lørdagen var det også Supertrekning i Lotto samtidig. Akkurat dét skjer ikke altfor ofte, sier Roterud Mathisen.

Les om denne vinneren her

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Mistenksomhet i den andre enden …

Men det skjer altså igjen denne lørdagen. I tillegg til nevnte dobbelpott i ordinær Lotto, skal det ringes cirka 31 ekstra Lotto-vinnere av 1 million kroner hver.

– Hva er egentlig Supertrekning?

– Det er planlagte ekstratrekninger vi har fire ganger i året; påske, sommer, høst og jul. Her trekker vi rett og slett mange ekstra vinnere av 1 million kroner, svarer Roterud Mathisen.

– Hvordan deltar man?

– Det er veldig enkelt: Har man spilt Lotto siden forrige Supertrekning 30. mars, er man med i Supertrekning nå. Hver spilte rekke i dette tidsrommet er et lodd i hatten.

– Hvor mange riktige må man ha for å kunne vinne?

– Her trekkes det tilfeldig blant alle leverte tallrekker, så man kan bli millionær uten å ha ett eneste riktig tall.

Lotterisjefen hos Norsk Tipping forteller at mange blir svært overrasket når Telefonen fra Hamar ringer på Supertrekning-kveldene.

– En del har glemt at de har spilt, kanskje fordi det er noen uker siden. Og da vi i tillegg sier at de ikke trenger å ha noen riktige tall, er det mange som blir mistenksomme. Men vi klarer stort sett å overbevise alle, sier Roterud Mathisen.

625 60 000 er ikke et tullenummer

Med ordinær Lotto-trekning og Supertrekning på samme dag, blir det mange millionærer å ringe. Hvordan skal vinnerteamet hos Norsk Tipping rekke alt?

– Det er ingen tvil om at det blir hektisk, men vi er solid oppbemannet for disse anledningene. Spesielt for Supertrekning, der det altså kan bli 31 ekstra Lotto-millionærer.

Roterud Mathisen legger til at samtlige vinnere vil bli oppringt lørdag kveld.

– Vi garanterer at samtlige vinnere blir kontaktet lørdag. Men av forskjellige årsaker tar ikke alle telefonen på første eller andre forsøk. Derfor følger vi opp med nye forsøk i dagene som kommer, slik at vi får snakket med alle.

Og telefonnummeret det ringes fra er 625 60 000.

– Det er Norsk Tippings vinnernummer, og på ingen måte et tullenummer. Ta telefonen hvis du ser dette nummeret; da er det garantert gode nyheter på vei, sier Roterud Mathisen.

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

 • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler