oddsen

To fotballstormakter kjemper om den første finaleplassen

Frankrike var en av forhåndsfavorittene i årets fotball-EM, men i tirsdagens semifinale er det Spania som er favoritter.

STOROPPGJØR: Spania og Frankrike møtes i semifinale i EM tirsdag.Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:8. juli 2024Endret:9. juli 2024

Kun tre kamper gjenstår av årets fotball-EM før det blir klart hvilken nasjon som kan smykke seg med tittelen som europamestere.

Tirsdag blir det klart hvem som sikrer seg den første plassen i søndagens finale, når Spania og Frankrike møtes i den første semifinalen.

Tirsdag kl. 21.00: Spania - Frankrike (TV2 direkte)

På oddsen er det 2,65 på seier til Spania, 2,85 på uavgjort, mens det er 3,00 i odds på fransk seier.

Her kan du laste ned oversikten over sluttspillet i EM

EM på Oddsen

Begge blant topp-10 i verden

Både Spania og Frankrike er ranket blant topp 10 på Fifa-rankingen og regnes som to av verdens beste fotballag på herresiden.

Spania vant fotball-VM tilbake i 2010, men i verdensmesterskapet for snart to år siden røk de ut i åttedelsfinalen. I EM i 2020 røk de ut i semifinalen, mens de har blitt europamestere tre ganger tidligere.

På Fifa-rankingen er Spania rangert som nummer åtte.

Frankrike tok sølv i fotball-VM i 2022, da de tapte mot Argentina. I 1998 og 2018 vant de VM, mens de har vunnet EM i 1984 og 2000.

Etter VM-sølvet er Frankrike rangert som verdens nest beste fotballag som nummer to på Fifa-rankingen.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Turneringens eneste med full pott

Spania har imponert i årets europamesterskap og markert seg som en favoritt til å vinne mesterskapet.

Spanjolene har vunnet EM tre ganger tidligere – først i 1964, så i 2008 og senest i 2012. Vinner de igjen i år, blir de den første nasjonen på herresiden med fire EM-titler.

I gruppespillet vant spanjolene tre av tre kamper og ble gruppevinnere, før de slo Georgia i åttendedelsfinale. I kvartfinalen tok de sin femte strake seier, da de slo vertsnasjonen Tyskland ut av mesterskapet. Spania er alene om å ha vunnet alle sine fem kamper i årets fotball-EM.

Nå venter nabolandet Frankrike i semifinalen – et lag de ikke har vunnet en tellende kamp mot siden mars 2013.

Reddet av flere selvmål

Frankrike var lenge en av forhåndsfavorittene til å vinne årets europamesterskap, men har fortsatt til gode å imponere.

For første gang siden 2016 klarte ikke franskmennene å bli gruppevinnere i gruppespillet.

I mesterskapets første kamp vant Frankrike 1-0 mot Østerrike, takket være et selvmål fra Østerrikes Maximilian Wober. Deretter endte det målløst og uavgjort mot Nederland, etterfulgt av uavgjort mot Polen.

I åttedelsfinalen mot Belgia var det igjen et selvmål som sørget for videre fransk deltakelse. Fem minutter før slutt satte Jan Vertonghen ballen i eget mål og sørget for at Frankrike tok seg videre til kvartfinale.

I kvartfinalen mot Portugal var det målløst etter ordinær tid og ekstraomganger. Semifinaleplassen ble derfor avgjort på straffer, der Frankrike satte alle og sikret videre avansement.

P.S: England og Nederland møtes i den andre semifinalen som spilles onsdag kl. 21.00.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler