nabolaget

Nabolaget: 10 fakta om spillet der man kan vinne på naboen

At hovedtrekningen i Nabolaget er på fredager og at 1. premien er på 1 million kroner, er basiskunnskap for Nabolag-spillere flest. At en kjendis har hatt en finger med i spillet - eller hvor mange tusener som vinner hver uke er kanskje ikke like kjent? 

MILLION-ADRESSE: Hvor havner millionen på fredag?Adobe Stock/Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingElinBjørnPublisert:26. oktober 2021Endret:3. januar 2023

Fredag 29. oktober vinner nok en heldig spiller Nabolaget-millionen – slik noen gjør hver fredag. Hvor den ender derimot, vites ikke riktig ennå.

Vi kan ikke spå hva som vil skje i fremtiden, men vi kan ta en titt tilbake. Her kommer derfor en håndfull fakta ispedd en liten dose Nabolaget-historie som kan være til både opplysning og underholdning.

10 kjappe fakta om Nabolaget

 1. Tor-Martin Gard fra Karmøy i Rogaland ble Nabolaget-millionær ved forrige trekning, 22. oktober. Fredag 29. oktober vil noen bli Nabolaget-millionær nummer 371.

 2. For en femtilapp er du med i Nabolaget-trekninger hver dag i en hel uke.

 3. Avstanden mellom Nabolaget-vinnere varierer veldig. Den korteste registrerte avstand mellom 1. og 2. premie er på 0 meter.

 4. Apropos kort avstand – eller ingen avstand i det hele tatt. Forklaringen på 0 meter mellom 1. og 2. premie er ofte at hovedvinnerens nærmeste "nabo" er et familiemedlem, eller for eksempel en kompis i kollektivet  –altså at vinnerne bor på samme adresse. Det hender nemlig titt og ofte.

 5. Hver fredag trekkes det ut til sammen seks hovedvinnere der fem av dem vinner 100 000 kroner hver, mens den siste stikker av med 1 million kroner.

 6. Det deles ut 14 432 premier i Nabolaget hver eneste uke.

 7. Spillets aller første trekning var 13. februar i 2015.

 8. Tidligere ble Nabolaget-trekningen vist på TV 2 og Alex Rosén var programleder (dette ble avviklet i 2016).

 9. Hanne Torunn Vea fra Karmøy ble den aller første Nabolaget-millionæren under TV-premieren 13. februar 2015.

  (Hanne Torunn Vea mottok den aller første Nabolaget-millionen av Alex Rosén, som var programleder for den daværende TV-trekningen på TV2. Foto: Norsk Tipping)

 10. Det finnes Nabolaget-millionærer i alle fylker i Norge.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Klar for hovedtrekning?

Et faktum som kan være verdt å notere: Ønsker man å være med i hovedtrekningen fredag 29. oktober, må man spille før fredag kl. 19.00. Da kan man, dersom man er usedvanlig heldig, oppleve det samme som Tor-Martin Gard (24) gjorde 22. oktober: Å vinne 1 million kroner.

Les også: Slik unngår du at pengespill blir et problem

Det er ikke bare millionvinneren som vil kunne glede seg over gevinster på fredag. Under hovedtrekningen trekkes i tillegg fem vinnere som alle får 100 000 kroner hver. Her vil også de nærmeste spillende naboene kunne glede seg over premier basert på avstanden mellom hovedvinnerne. Brorparten av de 14 432 premiene som deles ut hver uke, vinnes på fredager. Her kan man lese mer om Nabolaget

Lykke til!

Vinnersjanse Nabolaget

Vinnersjansen for daglig hovedpremie i Nabolaget tar utgangspunkt i omsetning. Denne kan variere, men i snitt er det en ukentlig omsetning på mellom 4 og 4,5 millioner kroner. Det tilsier mellom 80 000 og 90 000 deltakelser. Når én av disse skal trekkes ut, gir det en vinnersjanse på ca. 1:90.000 per deltakelse. De øvrige Nabolaget-vinnerne (som kan vinne 100 000, 10 000, 1000 eller 50 kroner), fastsettes i rekkefølge på grunnlag av geografisk avstand fra hovedvinneren. Vinnersjansen for disse premiegruppene påvirkes av antall deltakelser, antall spillere og ulikheter i bebyggelsesstruktur innenfor et gitt geografisk område.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 618 288

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 52

 • Antall millionærer i 2023: 52

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 1 000 000 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler