vikinglotto

28-åring vant andrepremien sist – ca. 131 mill. i førstepremiepotten i kveld

Sist Vikinglotto-trekning endte en 28 år gammel mann opp med hele andrepremiepotten. – Kan du slutte å tulle med meg, svarte han sjokkert. Onsdag er førstepremiepotten på ca. 131 millioner kroner.

HAMAR: Hver onsdag trekkes det ut seks hoved- og ett vikingtall i Vikinglotto-trekningen på Hamar. Foto: Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:8. juli 2024Endret:10. juli 2024

Førstepremiepotten i Vikinglotto har stått urørt helt siden en mann fra Vestlandet stakk av med 62 millioner kroner 15. mai.

Nå har den vokst til ca. 131 millioner kroner før onsdagens trekning. Vi lader opp med et tilbakeblikk på forrige Vikinglotto-onsdag hvor en svært heldig 28-åring endte opp med hele andrepremiepotten på godt over 1,4 millioner kroner.

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Hadde lagret vinnernummeret

Den 28 år gamle hønefossingen var rask med å svare da vi slo på tråden etter Vikinglotto-trekningen. Han hadde nemlig lagret Norsk Tippings vinnernummer som «Lotto Hamar». Likevel var han ikke sikker på om det som videre hendte virkelig var på ekte.

– Nei? Nei? Nå har jeg skikkelig puls her, og jeg skjelver, nærmest ropte mannen da vi avslørte premien.

Fortsatt i tvil ble vinneren oppfordret til å gå inn i mobil-appen for å sjekke – og ganske riktig: Med Norsk Tipping på høyttaler fikk han også der beskjed om at han nå var Vikinglotto-millionær.

– Men i alle dager! Kan du slutte å tulle med meg? Å fy, det hadde jeg aldri trodd, gapskrattet 28-åringen, mens samboeren var omtrent like sjokkert i bakgrunnen.

– Jeg er Vikinglotto-millionær, er du?

– Vi sitter egentlig og slapper av og ser på tv. Dette hadde jeg aldri trodd skulle skje. Å dæven, nå blir det sydentur!

I tillegg til endrede ferieplaner kunne mannen fortelle at han ønsket å betale ned både bil- og motorsykkel-lån.

– Og ennå har vi en million igjen. Jeg er Vikinglotto-millionær, er du? sa vinneren spøkefullt til samboeren.

At han nå var millionær kunne han delvis skylde på kollegaer for.

– Jeg spilte bare for moro skyld. Vi satt på jobben og de andre pratet om at de hadde spilt, så jeg bare leverte noe her og der jeg også. Det er helt tullete. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg egentlig har spilt på Vikinglotto. Jeg vet ikke helt hva det er en gang, lo mannen.

– Nå tror jeg at jeg skal gå og finne meg en øl. Kanskje jeg bare skal ta meg ferie nå, og ikke om to dager.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Norske Vikinglotto-millionærer

Frem til nå har 1 089 norske Vikinglotto-spillere blitt millionærer – femten av dem har fått Telefonen fra Hamar i år, hvorpå seks er førstepremievinnere.

Dette er de seks ekstra heldige:

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler