lotto

112 supermillionærer hittil i år - i kveld ringes ca. 40 nye

Har du spilt Lotto siden 17. september? Da er du med i årets siste Supertrekning lørdag 17. desember. Her trekker vi rundt 40 ekstra Lotto-millionærer som får 1 million kroner hver i premie.

SUPER-JUL: Lars Hulleberg og resten av vinnerteamet hos Norsk Tipping er klare for å ringe til ca. 40 ekstra Lotto-millionærer i Supertrekningen lørdag 17. desember.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:22. november 2022Endret:10. januar 2023

Lørdag 17. desember er det klart for årets siste Supertrekning. Lurer du på hva Supertrekning er og hvordan du kan delta? Svarene får du her.

I «vanlig» Lotto handler det enkelt og greit om å gjette seg frem til alle de sju tallene som blir trukket på én og samme rekke. Da blir du blant kveldens vinnere og deler førstepremiepotten med det antallet personer som har spilt på den samme vinnerrekka som deg.

Her kan du sjekke hvor mange deltakelser du har i årets siste Supertrekning

Slik foregår Supertrekning

I Supertrekning er det imidlertid ingen tall-trekning. Her handler det kun om hvor mange deltakelser man har hatt i Lotto siden forrige Supertrekning.

Med andre ord: Har du levert minst én Lotto-kupong etter forrige Supertrekning (17. september), er du automatisk med i Supertrekning.

På Supertrekning 17. desember regner vi med å trekke rundt 40 ekstra Lotto-millionærer. Disse ekstra-millionærene vinner 1 million kroner hver. Det er omsetning på trekningsdagen som avgjør det nøyaktige antallet millionærer vi trekker, men her regner vi  med at det blir omtrent 40.

Altså: Når du leverer en vanlig Lotto-kupong, blir du automatisk meldt på neste Supertrekning. Hver Lotto-rekke du har spilt blir til én deltakelse eller ett lodd. Jo flere Lotto-rekker, jo flere deltakelser får du i den neste Supertrekningen. Har du for eksempel kjøpt en femukerskupong med ti rekker, har du automatisk 50 deltakelser i neste Supertrekning.

Lurer du på hvor mange aktive deltakelser du har i Supertrekning? Det kan du sjekke på spillekontoen din hos Norsk Tipping.

LES OGSÅ: Tid for en timeout i spillingen? Det kan forebygge problemerNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.112 Supertrekning-vinnere så langt i år

Supertrekningene gjennom 2022 har så langt resultert i 112 vinnere som alle har vunnet 1 million kroner.

16. april, 25. juni og 17. september har det vært Supertrekning tidligere i år. I april trakk og ringte vi 49 millionærer, i juni ble det 29 millionærer og i september fikk vi 34 millionærer

Lene (56) vant 1 million kroner i Supertrekning: – Jeg har så mange planer!

En av personene som kan smykke seg med tittelen som Supertrekning-vinner i 2022 er Lene Tvenge (56) fra Askim i Viken. Hun var en av de 34 personene som vant 1 million kroner i Supertrekningen 17. september.

– Da de her hjemme sa at det var én kvinne fra Viken som hadde vunnet, spøkte jeg at det var meg, fortalte Tvenge da Norsk Tipping ringte henne på trekningskvelden.

– Jeg har så mange planer! Jeg har lyst på mye, jeg. Jeg har lyst på ny bil, men førsteprioriteten er å ordne på hytta. Den trenger vann og bad. Akkurat nå må vannet pumpes, så det kommer godt med, smilte hun.

– Og så trenger jeg litt nye klær, la Tvenge også til, før hun forklarte at hun hadde gått ned femti kilo.

– Nå ringer det her, sa hun mens samboeren jabbet opprømt i bakgrunnen. Sønnen min har sendt rundt en snap til hele «fæmmen» om at jeg har vunnet så det blir nok litt trykk nå, humret hun og hevet glasset.

– Jeg koker bort her nå!

VINNERGLIS: Lene Tvenge (56) fra Askim var en av de som hadde hellet med seg under forrige Supertrekning. Her er hun sammen med sønn og samboer rett etter at milliontelefonen kom. (Foto: Privat)

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler