oddsentippingfantasy

Arsenal kan bryte 14 år gammel Champions League-forbannelse

Åttedelsfinalen i Champions League har i flere år vært Arsenals marerittrunde. Onsdag kan «The Gunners» ta seg til sin første kvartfinale siden 2010.

SISTE SJANSE: Denne uken er det siste sjanse for de åtte lagene som kjemper om å ta seg til kvartfinalen i Champions League.Copyright (c) 2023 Gorodenkoff/Shutterstock. No use without permission.
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:11. mars 2024

Manchester City, Real Madrid, Paris Saint-Germain og Bayern München er de fire første lagene som er klare for kvartfinale i årets Champions League.

Denne uken spilles returoppgjørene i de resterende fire åttedelsfinalene, der det blir klart hvem som sikrer seg sesongens fire siste kvartfinaleplasser.

Arsenal gikk på en smell mot Porto for tre uker siden, da de slapp inn kampens eneste mål helt på tampen. Returoppgjøret spilles hjemme på Emirates, der de ikke har tapt siden starten av januar.

Samtidig får Barcelona besøk av Napoli, der det er helt åpent etter at det endte 1-1 i første kamp.

Tirsdag kl. 21.00: Barcelona - Napoli, og Arsenal - Porto

Fjorårets sølvvinner, Inter leder med ett mål før de møter Atlético Madrid i den spanske hovedstaden. Julian Ryerson og Dortmund møter den nederlandske serielederen PSV, der det også står 1-1 etter første kamp.

Onsdag kl. 21.00: Atlético Madrid - Inter, og Borussia Dortmund - PSV

Tilbake etter sju år

Mellom 2011 og 2017 har Arsenal røket ut i åttedelsfinalen av Champions League sju av sju ganger.

2017 er også året «The Gunners» sist spilte i turneringen de nå er tilbake i for første gang på sju år. Sist de tok seg lenger enn åttedelsfinale var i 2009/2010-sesongen.

I gruppespillet ble Arsenal gruppevinnere etter fire kamper og spilt uavgjort i to.

Arsenal har aldri vunnet Champions League, men har vært i finalen en gang tidligere. Det var i 2006, da de tapte 2-1 mot Barcelona.

På tabelltoppen

Så langt i 2024 har Arsenal spilt totalt ti kamper. Alle de åtte ligakampene har endt med seier. Senest i helgen, da Kai Haverts ble matchvinner fire minutter før full tid, da han sikret 2-1.

Seiersrekken har sendt Arsenal opp på tabelltoppen, der de har like mange poeng som Liverpool, men bedre målforskjell. Regjerende ligamester Manchester City ligger på tredjeplass med ett poeng opp til både Arsenal og Liverpool.

Arsenal har kun to tap drøyt tre måneder inn i 2024. Det første tapet kom mot Liverpool i FA-cupen. Det andre kom mot Porto i den første kampen av åttedelsfinalen.

Avgjort i kampens siste tilleggsminutt

Portugisiske Porto kjemper mot Arsenal om en plass i kvartfinalen. Porto ble nummer to i sin gruppe etter fire seiere og to tap i gruppespillet.

Første kamp i åttedelsfinalen mellom de to ble spilt for tre uker siden. Kampen så lenge ut til å ende 0-0, men fire minutter på overtid ble Galeno matchvinner med kampens første og eneste mål.

Porto vant Champions League for første gang i 1987 og sist i 2004. I fjor tok de seg også til åttedelsfinale, der de tapte 1-0 sammenlagt mot Inter.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Overlegen serieleder

Inter tok seg hele veien til finalen i fjorårets Champions League, der de kunne sikret sitt fjerde trofe i turneringen. I finalen mot Manchester City ble kampens første og eneste mål fra Rodri i 68. minutt, det som sikret City seieren.

Den italienske serielederen kommer fra 13 strake seiere og leder Serie A med 16 poeng.

Inter har kun ett serietap denne sesongen. Det kom mot Sassuolo i slutten av september. Siden da har Inter kun tapt i åttedelsfinalen av Coppa Italia mot Bologna.

Hver sin fordel før returoppgjøret

I gruppespillet vant Inter tre kamper og spilte uavgjort i tre. Med dårligere målforskjell endte de dermed på andreplass i gruppa, bak Real Sociedad.

Inter møter spanske Atlético Madrid i åttedelsfinalen.

I det første oppgjøret for tre uker siden, vant Inter 1-0 på hjemmebane og har en knapp ledelse før onsdagens returoppgjør.

Atlético Madrid har ikke tapt på hjemmebane siden starten av februar og har fordelen av at returoppgjøret spilles nettopp der. Laget fra den spanske hovedstaden har aldri vunnet Champions League, men tok seg til finalen både i 2016 og 2014.

Ukens kamper i Champions League

Slik spilles ukens fire åttedelsfinaler i Champions League.

Tirsdag

Barcelona - Napoli kl. 21.00

Arsenal - Porto kl. 21.00

Onsdag

Atlético Madrid - Inter kl. 21.00

Borussia Dortmund - PSV kl. 21.00

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler