oddsen

VM-drama i gruppe B: 38 år siden Wales slo England

Det ligger an til en thrilleravslutning i gruppe B tirsdag. Samtlige fire lag har mulighet til å gå videre. England møter Wales – og Iran spiller mot USA.

NABODUELL: Tirsdag skal det avgjøres hvilke to lag som går videre fra gruppe B. Før siste gruppekamp har samtlige lag har mulighet til å knipe en plass i åttedelsfinalen.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:28. november 2022Endret:4. januar 2023

England har fire poeng etter de to første kampene og leder gruppa foran Iran som har tre poeng. USA har to poeng, mens Wales ligger nederst med ett.

England ligger klart best an, men i denne gruppen er ingenting avgjort før de siste gruppekampene som spilles tirsdag kveld. Wales møter England, og Iran møter USA.

Les også: Derfor setter Norsk Tipping odds på VM i QatarEr det lenge siden du sjekket spillegrensene dine? Riktige personlige grenser er viktig for å spille i trygge rammer og bevare sunne spillevaner. Ta gjerne en kikk på spillregnskapet ditt også. Mange oppdager at de har tapt mer enn de trodde – kanskje gjelder det deg også? Les mer om spillevett og sjekk at du følger de 7 spillevettreglene her.Dette er scenarioene

  • England er videre med uavgjort eller seier mot Wales. De kan også gå videre om de skulle tape. Men vinner Wales 4-0, vil de passere England på bedre målforskjell. Om England går videre eller ikke, avhenger  da av  resultatet mellom Iran og USA.

  • Iran er videre med seier over USA. De kan også gå videre med uavgjort, men ikke hvis Wales slår England. Da får nemlig Wales bedre målforskjell.

  • USA er sikret avansement om de slår Iran. Tap eller uavgjort betyr at USA er ute.

  • Wales må slå England 4-0 for å passere England på tabellen. Slår de England, men med mindre margin enn fire mål, vil de havne bak England. Da må Wales håpe på et uavgjortresultat mellom USA og Iran. Da vil Wales komme foran Iran og USA.

Huges scoret sist Wales slo England

Det er 38 år siden Wales slo England. Det skjedde i Wrexham i 1984. Mark Hughes scoret kampens eneste mål.England har slått Wales de siste seks kampene. Forrige gang lagene møttes var i privatlandskamp i 2020, da vant England 3-0. Det er første gang disse landene møter hverandre i et VM-sluttspill.  VM-programmet: Last ned her

England er store favoritter på Oddsen. I skrivende stund er det 1,40 på England, 4,50 på uavgjort og 7,50 på Wales.I kampen mellom Iran og USA er det USA som er favoritter. Det er 1,92 på seier til USA, 3,45 på uavgjort og 4,00 på Iran. Disse to landene har bare spilt mot hverandre to ganger før. I gruppespillet i VM i 1998 vant Iran 2-1. I en vennskapskamp to å senere ble det 1-1.

Les også: Grenser, pauser og spillregnskap - hva betyr det egentlig? 

Tirsdag:

Iran - USA kl. 20.00 (NRK 3)

Wales - England kl.. 20.00 (NRK 1)

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler