eurojackpotvinnerhistorie

Tysk spiller tok 750 mill. i Eurojackpot

Hele 1. premien i Eurojackpot på 750 millioner kroner gikk til én heldig spiller i Tyskland 17. desember. Blant de fire spillerne som delte andrepremien var en nordmann som sikret seg over 13 millioner kroner.

SJOKK: Hele 1. premiepotten i Eurojackpot gikk til Tyskland 17. desember. Her hjemme ble fredagskvelden snudd på hodet for bergenseren som kapret en del av 2. premien.Adobe Stocks/Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:17. desember 2021Endret:3. januar 2023

1. premiepotten i sin helhet gikk til Tyskland 17. desember. Der jubler noen nå over den svimlende summen på 750 millioner kroner, som de sikret seg helt alene med alle tall rett i Eurojackpot.

Det ble imidlertid litt å juble over her hjemme også: sammen med 3 andre spillere fra Danmark, Kroatia og igjen Tyskland, snappet en heldig mann fra Bergen til seg en bit av 2. premien. De sikret seg med det 7,2 millioner kroner hver.
Nordmannen fikk i tillegg en utbetaling fra fondet som Norsk Tipping har opprettet for å forsterke 2. premien i Eurojackpot. Denne var på 6,3 millioner kroner, og bergenserens samlede premie endte dermed på 13,5 millioner kroner. Les mer om forsterkning av 2. premie ved norsk Eurojackpot-vinner her.

Lett sjokkert 2.premievinner

Det blir noen lange, lattermilde pauser imens budskapet synker inn hos ny-millionæren fra Bergen, som knapt kan tro det han får formidlet av Telefonen fra Hamar. – Nei, dette er helt utrolig. Å faktisk vinne i Eurojackpot kunne jeg aldri forestilt meg, utbryter han sjokkert, før han legger til: – Nå er det mange barn og barnebarn som blir glade! Noen umiddelbare planer for premien hadde ikke den heldige fra Bergen, som nå ville bruke resten av førjulstiden på å rådføre seg med blant annet familien. – Jeg vet knapt hva jeg skal tenke. For en utrolig overraskelse. Nå skal jeg puste litt og få i meg noe vann før jeg ringer barna, avslutter han humrende.
Vinneren fra Bergen har takket ja til økonomisk og juridisk veiledning i tiden framover. Det er advokatfirmaet Brækhus som bistår Norsk Tipping som en nøytral part. 
Kupongen ble kjøpt på nett.

Kveldens tall

Følgende tallrekke ble trukket ut fredag 17. desember:

16 - 50 - 8 - 44 - 6

Stjernetall: 10 - 1

Blant de som hadde 5+1 rette var altså vår mann i Bergen, som nå kan gå julen i møte med et ekstra stort smil.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Vant 1 million kroner: – Nå blir det mye kontosjekking

I tillegg til de store Eurojackpot-premiene, ble det som vanlig delt ut en nasjonale premie på 1 million kroner. Denne fredagskvelden gikk den til en kvinne i 60-årene fra Moss. På andre forsøk nådde Telefonen fra Hamar frem med budskapet om at hun nå kunne titulere seg som Eurojackpot-millionær.

– Oi, herregud. For en helt utrolig overraskelse, jeg vinner jo aldri noe som helst, sier den heldige. Hun forteller at det hører til sjeldenhetene at hun leverer Eurojackpot.

– Jeg vet ikke helt hvorfor jeg leverte i dag. Jeg fikk vel bare et slags innfall, og leverte på impuls.

Les også: Å ta pauser kan forhindre spilleproblemer

Noen umiddelbare planer for premien har ikke mossingen–eller det vil si, det har hun nok, men tingenes tilstand stikker kjepper i hjulene.

– Det er jo ikke så mye man får gjort disse koronatider. Vi får legge det litt til side og være litt fornuftige mens vi venter, sier hun.

Akkurat nå er vinneren alene hjemme, men hun gleder seg til å dele nyheten med barna sine.

– Nå blir det mye kontosjekking, tror jeg. Jeg skal virkelig kose meg med alle nullene, humrer hun.

Kupongen ble kjøpt på mobil.

Neste ukes potter

Fredag 24. desember–selveste julaften– er 1. premiepotten anslått å ligge på ca. 101 millioner norske kroner. 2. premiepotten vil ligge på ca. 29 millioner kroner.

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler