oddsenfantasytipping

Eliteseriens siste runde: Tre lag i sølvkampen – og et bikkjeslagsmål i bunnen

Tre lag er med i kampen om sølvet, mens fire lag kjemper for å unngå nedrykk. Søndag skal det avgjøres i Eliteseriens siste runde.

SØLVKAMPEN: Branns Joachim Soltvedt (t.v), Tromsøs Isak Vådebu og Vikings Shayne Pattynama er alle med i kampen om sølv i Eliteserien.Foto: NTB
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:1. desember 2023

For tre uker siden ble seriegull og nedrykk avgjort i en og samme kamp, da Bodø/Glimt vant 1-0 mot Aalesund.

Bodø/Glimt har derfor vært seriemester en stund allerede, mens Aalesund har vært forberedt på nedrykk.

De øvrige plassene foran og bak de to avgjøres ikke før siste kamp blåses av denne helgen.

Tre poeng skiller i sølvkampen

Før sesongens siste runde er det kun tre poeng skiller mellom Brann på 2. plass, Tromsø på 3. plass og Viking på 4. plass.

Brann ligger best an med 61 poeng. Ett poeng foran Tromsø med 60 poeng og tre poeng foran Viking som har 58 poeng.

Fra opprykk til topplassering

Forrige sesong spilte Brann i OBOS-ligaen etter å ha rykket ned året før. Bergenserne tapte kun en av 30 kamper og vant ligaen soleklart, 23 poeng foran Stabæk på andreplass.

I år har Brann vært et av Eliteseriens beste lag, med 19 seiere, fire uavgjort og seks tap på 29 kamper.

Brann avslutter sesongen på bortebane i Drammen, når de møter Strømsgodset. Brann vant 1-0 da de møttes forrige gang i juli i år.

Strømsgodset kommer fra 3-1-seier borte mot Rosenborg, mens Brann slo de ferske seriemesterne i Bodø/Glimt forrige helg.

Søndag 17.00: Strømsgodset - Brann, kampen på Oddsen

Medalje og nedrykk

Tromsø gjester hovedstaden og kan sikre medalje til seg selv, men også sende Vålerenga ned i OBOS-ligaen. Vålerenga vant i forrige runde, men er Eliteseriens dårligste hjemmelag med kun to seiere på Intility i år.

Tromsø har imponert i Eliteserien denne sesongen og jakter sin første medalje siden 2011.

Til sesongens siste motstanders fortvilelse, har Tromsø vært et av de beste lagene på bortebane i år med ti seiere på 14 kamper. Likevel har ikke tromsøværingene vunnet mot Vålerenga i hovedstaden siden 2009.

Søndag 17.00: Vålerenga - Tromsø, kampen på Oddsen

To poeng fra medalje

To poeng bak Tromsø på tabellen ligger Viking. Stavanger-klubben har bedre målforskjell enn tromsøværingene og kommer fra to strake seiere.

Viking var lenge en stor utfordrer og favoritt til å ta seriegull, men etter flere poengtap utover høsten dro Glimt fra i toppen.

I sommer tok Viking ti strake seiere og sikret seg en plass i den eksklusive klubben for Eliteseriens beste seiersrekker. Det har kun tre lag klart tidligere på norsk fotballs øverste nivå for herrer.

Viking avslutter sesongen på hjemmebane, der de får besøk av Rosenborg, som har tapt i sine to siste kamper

Rosenborg og Viking startet årets sesongen mot hverandre på Lerkendal, der Rosenborg vant 1-0.

Søndag 17.00: Viking - Rosenborg, kampen på Oddsen

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Seriens dårligste hjemmelag

Vålerenga er Eliteseriens dårligste hjemmelag denne sesongen, med kun to seiere og ni tap på 14 hjemmekamper. Oslo-klubben ligger på direkte nedrykk med en kamp igjen.

I 2000-sesongen havnet Vålerenga på kvalikplass og rykket ned. Da var poengsnittet omtrent som i dag.

Før helgens runde har Vålerenga og Sandefjord 28 poeng, men bedre målforskjell gjør at Sandefjord ligger best an på kvalikplass.

Ender det med tap mot Tromsø er Vålerenga avhengig av at Sandefjord også taper sin kamp med to mål eller mer. Hvis ikke er Vålerenga så godt som garantert nedrykk.

Sandefjord møter Vålerengas erkerival Lillestrøm. Lillestrøm har vunnet de fem siste oppgjørene mot Sandefjord og er allerede sikret en plass i Eliteserien neste sesong, uansett hvordan årets siste kamp ender.

Bunnoppgjør mellom to i faresonen

Stabæk ligger på den siste trygge plassen på tabellen med 29 poeng. Kun ett poeng foran ligger Haugesund, som med sine 30 poeng fortsatt står i fare for å rykke ned.

I sesongens siste kamp møter de to lagene i faresonen hverandre.

Haugesund har fordelen av å være på hjemmebane, men kommer fra tre strake tap. Stabæk vant 2-1 mot Sandefjord forrige runde.

Stabæk har vunnet tre av de fire siste oppgjørene mellom de to, senest i Eliteserien i slutten av april i år. Forrige gang Haugesund slo Stabæk var i august i 2020.

Siste runde av Eliteserien

Slik spilles sesongens siste runde av Eliteserien. Samtlige åtte kamper starter søndag kl. 17.00.

Vålerenga - Tromsø

Sandefjord - Lillestrøm

Odd - Aalesund

Molde - HamKam

Strømsgodset - Brann

Haugesund - Stabæk

Bodø/Glimt - Sarpsborg 08

Viking - Rosenborg

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler