oddsen

EM-eksperten: – Dette laget har favorittstempelet

Det er ikke Norge som har favorittstempelet på seg før semifinaler og finale i EM, spår Hanna Oftedal Sagosen.

TØFT: Nora Mørk er en av spillerne Hanna Oftedal Sagosen tar med på sitt Fantasy-lag før finalerunden i EM. Norge får tøff motstand mot Frankrike i semifinalen fredag.
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:17. november 2022Endret:4. januar 2023

Det ble tap i siste hovedrundekamp for de norske jentene, men semifinaleplassen var allerede sikret - så noen store deppereaksjoner fikk vi ikke se etter kampen mot Danmark. 

Playmaker ute?

Vår EM-ekspert Hanna Oftedal Sagosen tror nå at de franske jentene - som står på motsatt banehalvdel for Norge fredag - blir tøffe å slå i semifinalen.

– Alt i alt synes jeg Frankrike har vært det desidert beste laget gjennom denne turneringen. De er det eneste laget som ikke har tapt. For meg går de dermed inn i finalehelgen som en liten favoritt, til tross for at Norge står for tur i semifinale.

Hun legger samtidig til:

– Likevel vet vi at Norge sjeldent har to dårlige kamper på rad, og har spilt mange tøffe, jevne kamper mot Frankrike – hvor de også har gått seirende ut mange ganger. Dette blir helt klart en 50/50 kamp, hvor det laget som har det beste forsvaret og keeper vinner.

Utfallet av en skadesituasjon i det montenegrinske laget kan bli avgjørende i det andre semifinaleoppgjøret mellom Danmark og Montenegro, tror Oftedal Sagosen.

– Her synes jeg Danmark har det beste laget på papiret. Likevel har Montenegro gjort et svært godt mesterskap. De har vist at de kan spille steintøff håndball. Det vil nok være avgjørende om Montenegros playmaker Milena Raicevic er tilbake på fredag. Hun fikk en hodeskade i mandagens kamp, og er derfor usikker. Spiller hun ikke, tror jeg danskene spiller seg til sin første finale på mange år.

EM-ekspertens Fantasy-spillere til finalerunden

Det drar seg til også i Fantasy håndball-EM. Dette er spillerne hun selv tror det kan være lurt å ha med i finalespillet. 

Norge:

Henny Reistad. Har gjort et svært godt mesterskap til nå,  og har vært og vil være en av Norges viktigste spillere i finalehelgen. Hun må være på topp for å slå et godt spillende Frankrike.

Nora Mørk. Spilte en god kamp mot danskene og har vært svært sikker i sine avslutninger gjennom hele mesterskapet. Jeg tror hun vil fortsette å score mye mål.

Malin Aune. Har fått begrenset med spilletid gjennom mesterskapet, men har virkelig satt sjansene sine når hun er ut på. Vært den sikreste kanten til Norge.

Kristine Breistøl. Har stilt inn siktet dette mesterskapet og kan være en joker i finalespillet.

Frankrike:

Cleopatre Darleaux. Har kanskje vært mesterskapet beste keeper. Står med mye ansvar og spiller ekstremt godt sammen med et bra fransk forsvar.

Grace Zaadi.  Er nok Frankrikes viktigste spiller i angrep. Er farlig på mål selv, svært god i assistspillet og er nok den utespilleren som spiller mest.

Laura Flippes. Er en joker i spillet sitt. Hun er god i duellspillet begge veier, og har evnen til å score på det meste hun får, samt at hun er litt sleip i spillet sitt. Vært en viktig brikke for Frankrike.

Laura Kanor. Har en ekstremferdighet til skuddet sitt. Vært svært effektiv og Frankrike er flinke til å sette henne opp i gode posisjoner.

Danmark:

Anne Mette Hansen. Man har ventet litt på atHansen skulle komme i gang dette mesterskapet, og mot Norge løsnet det for henne. Er en ekstremt god spiller på toppnivå og kan bli viktig for at Danmark skal spille seg til en finale.

Kristina Jørgensen. Spilte lite innledningsvis, men fått mer og mer tillit de siste kampene. Spiller godt i 7 mot 6 og ser ut som hun kan få en stor rolle videre. 

Montenegro: 

Durdina Jaukovic. Hun må være i toppform om Montenegro skal ta seg til finale. Om playmaker Raicevic er ute ligger det et stort ansvar på henne i angrep. Tar noen straffer og har et svært godt skudd.

Itana Grbic. Playmaker som er kapabel til å score mye mål. Har vært viktig for dem gjennom hele mesterskapet, men blir kanskje desto viktigere hvis Raicevic er borte.

Husk også at det er en kamp om 5 og 6 plass, som fortsatt kan gi poeng!

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler