eurojackpot

Eurojackpot: Over 700 millioner kroner i sommerens første trekning

Fredag er det klart for sommerens første Eurojackpot-trekning, der tre millionpremier venter. Størst er selvsagt førstepremiepotten som nå er på ca. 771 millioner kroner.

SOMMERENS FØRSTE: Fredag 2. juni er det klart for sommerens første Eurojackpot-trekning.Foto: Veikkaus
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:2. juni 2023

Ikke siden tirsdag 2. mai har noen prikket inn 5+2 rette og sikret seg den gjeveste utbetalingen i Eurojackpot.

Fredag er det igjen nye muligheter i spillet med de store pottene, når ca. 771 millioner kroner venter i førstepremiepotten, ca. 21 millioner kroner i andrepremiepotten og sist, men ikke minst den norske tilleggspremien på 1 million kroner.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Polakk vant 160 mill.

Tirsdag 2. mai er forrige gang en spiller prikket inne hele den riktige vinnerrekka i Eurojackpot. En polsk alenevinner vant da over 160 millioner kroner. Det skjedde bare én uke etter at en tysker sikret seg hele førstepremiepotten i Eurojackpot og over en halv milliard kroner i premie.

De to førstepremievinnerne er fortsatt de siste førstepremievinnerne i Eurojackpot, noe som gjør at førstepremiepotten har fått en måned til å vokse.

Alltid en norsk millionpremie

Hver eneste Eurojackpot-trekning deles det ut en millionpremie til en norsk spiller, et andelslag eller en andelsbank. Den nasjonale premien er på 1 million kroner og trekkes blant alle de som har levert en kupong til Eurojackpot-trekningen.

Forrige Eurojackpot-trekning var det en kvinne i 30-årene fra Flå i Viken som ble trukket ut som den nasjonale vinner i Eurojackpot.

Hun var på vei hjem fra et ærend med familien i bilen da vi fikk tak i henne. Først da hun forsto at det var fra Norsk Tipping, måtte hun parkere bilen.

– Gratulerer! Du har har vunnet 1 million i Eurojackpot.

– Nei? Kødder du? Det er ikke mulig, utbrøt kvinnen.

– Jeg har ikke ord. Tårene triller, sa hun og jublet.

Full jubel ble det også i bilen, og turen hjem ble brått litt bedre.

– Vi har hatt en kjempefin dag, men dette gjorde dagen mye bedre, lo hun.

– Hjertet hopper i alle kanter. Dette var overraskende. Dreams can come true.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Sommerens første potter

Fredag er det klart for sommerens første trekning i Eurojackpot, der førstepremiepotten som nevnt er på ca. 771 millioner kroner, mens andrepremiepotten er på ca. 21 millioner kroner. I tillegg har vi den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner.

Lykke til!

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler