eurojackpot

Eurojackpot: Førstepremiepotten nærmer seg en halv milliard

Førstepremiepotten i Eurojackpot fikk stå i fred fredag og legger derfor på seg til neste trekning. Tirsdag ligger det ca. 464 millioner kroner i førstepremiepotten til den eller de som klarer 5+2 rette. 

MILLION-TELEFON: Dersom du fredag får en telefon fra nummeret 625 60 000, kan det være gode nyheter og store premier i vente.
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:8. januar 2023Endret:10. januar 2023

Det var ingen, verken i inn- eller utland som hadde 5+2 rette i Eurojackpot fredag forrige uke. Førstepremiepotten la derfor på seg, og er oppe i ca. 464 millioner kroner til tirsdagens trekning.

Årets Eurojackpot-trekninger så langt–to i tallet–har likevel ikke vært uten norske vinnere. I tirsdagens trekning vant en kvinne fra Oslo hele 33 millioner kroner da hun delte andrepremiepotten i Eurojackpot med en tysk spiller, mens det i trekningen forrige fredag var to nordmenn blant de sju spillerne som delte tredjepremien. De to nordmennene vant dermed 1 529 485 kroner hver.

122 norske Eurojackpot-millionærer i 2022

I løpet av 2022 delte Norsk Tipping ut ikke mindre enn 661 millionpremier, hvorav 122 var millionutbetalinger i Eurojackpot. 

Fjorårets Eurojackpot-høydepunkt her til lands var imidlertid i mars. En kvinne fra Østlandet ble da den heldigste norske Eurojackpot-spilleren på lang tid, da hun delte førstepremiepotten med en finsk spiller fredag 18. mars, og dermed sikret seg utrolige 436 230 000 kroner. 

– Man drømmer jo om å vinne, men statistikken tilsier at det ikke skal skje. Men nå har jeg altså vunnet likevel, reflekterte den norske Eurojackpot-vinneren på tampen av en ellevill fredagskveld.

Mangemillionæren kunne fortelle at hun var fast Eurojackpot-spiller, og etter å ha landet litt beskrev hun følelsene og tankene rundt det å ha vunnet en såpass høy premie:

– Det er helt surrealistisk. Jeg vet ikke om jeg kan beskrive at jeg er glad. Jeg er vel mer «starstruck» over å ha blitt oppringt av dere med en slik beskjed. Det første som slår meg er at jeg nå kan hjelpe mennesker som står meg nær. Så skal resten settes til side, før neste steg blir å tenke lenge og grundig over hva som skal skje videre.

LES OGSÅ:Derfor er det viktig at du setter dine egne spillegrenserNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Ca. 464 millioner i førstepremiepotten tirsdag

Neste trekning i Eurojackpot er tirsdag 10. januar. Førstepremiepotten blir som nevnt på ca. 464 millioner kroner, mens andrepremiepotten anslås å ligge på ca. 12 millioner kroner. 

I tillegg er er det som vanlig nasjonal trekning, hvor en tilfeldig norsk spiller, andelsbank eller et andelslag med gyldig kupong trekkes ut og vinner 1 million kroner.  

Lykke til!

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler