eurojackpot

Eurojackpot: Førstepremiepotten nærmer seg 200. mill.

Fredag ligger det ca. 177 millioner kroner i førstepremiepotten til den eller de som klarer 5+2 rette i Eurojackpot. Som vanlig skal også den norske tilleggspremien på 1 million kroner deles ut.

KRYSSER FINGRENE: 5+2 rette vil gi en brukbar premie på ca. 177 millioner kroner.
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:18. august 2022Endret:3. januar 2023

Fredag er det igjen nye muligheter for å vinne den gjeve førstepremiepotten i Eurojackpot som nå er på 177 millioner kroner. 5+2 rette tall kreves for å ta en førstepremie, mens 5+1 rette holder til andrepremie.

Etter to milliardutbetalinger i Eurojackpot i år, først til et tysk andelslag på 15 spillere i mai og så til én dansk spiller for omtrent en måned siden, var det 12. august en heldig polakk som kapret hele førstepremiepotten på 448 millioner kroner alene. Førstepremiepotten ble dermed satt tilbake til 98 millioner kroner, men siden ingen gjettet seg frem til tallrekken i sin helhet på tirsdag har premien vokst ytterligere frem til fredagens trekning. 

Ble het i toppen

En norsk Eurojackpot spiller kunne likevel juble og kalle seg millionær etter forrige Eurojackpot-trekning. En heldig mann fra Lillestrøm i Viken snappet opp den nasjonale tilleggspremien i Eurojackpot på 1 million kroner.

– Å fy, da, utbrøt han da Telefonen fra Hamar overbrakte nyheten. Han hadde akkurat gått ut i sommerferie nummer to, og premien passer dermed spesielt godt, syntes han.

– Det var da veldig ... nå blir jeg het i toppen her, lo han.

– Jeg hadde aldri drømt om at det faktisk skulle ringe fra Hamar.

På verandaen satt mannens bedre halvdel, som ennå ikke hadde fått nyss i at han nettopp var blitt Eurojackpot-millionær.

– Hun sitter her ute i regnet, fortalte han, før han ropte bort fra telefonen: – Vi har vinni en million, mor!

LES MER: Leverer du Eurojackpot fast? Slik oppretter du abonnementNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Nye muligheter hver tirsdag og fredag

Neste trekning i Eurojackpot er fredag 19. august. Førstepremiepotten blir som nevnt på ca. 177 millioner kroner, mens andrepremiepotten vil ligge på ca. 28 millioner kroner. I tillegg vil som vanlig en norsk spiller, en andelsbank eller et andelslag vinne 1 million kroner i nasjonal tilleggspremie.

Lykke til!

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler