eurojackpot

Eurojackpot: Over en kvart milliard kroner i førstepremiepotten – får vi en norsk storvinner fredag?

Det er ikke lenge siden en alenevinner tok hele Eurojackpot-kaka alene. Kan det skje med en norsk spiller fredag kveld?

HØYE POTTER: Klarer noen å treffe 5+2 rette fredag, venter en voksen premiepott.Mari Lehtisalo
Forfatterbilde Norsk TippingOlaThorsetPublisert:28. september 2023

Tirsdag 19. september var forrige gang førstepremiepotten gikk, da en tysk spiller var den eneste med 5+2 rette. Det resulterte i en bortimot svimlende premiesum: 757 803 375 kroner.

Etter dette gikk potten tilbake til utgangspunktet. Siden ingen har tatt den på ny har den lagt solid på seg, og er nå på ca. 251 millioner kroner. Over en kvart milliard kroner, med andre ord.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Utenfor «pallen»

Skulle en nordmann som eneste spiller få inn 5+2 rette, er det bare å konstatere at det er blant de høyeste utbetalingene i Norge noensinne. Men faktisk kommer en sum på rundt 250 millioner kroner ikke på «pallen» engang. De fire høyeste utbetalingene er på over 400 millioner kroner. En eventuell toppremie til alenevinner, vil legge seg på en 5. plass på denne eksklusive lista.

Her er topp 3-oversikten over de høyeste utbetalingene – samtlige har kommet i Eurojackpot:

1. plass: Mannlig vinner av 485,1 millioner kroner, 26. juni 2020. Den utrolige summen gjorde naturlig nok at reaksjonen i den andre enden av Telefonen fra Hamar bar preg av sjokk. – Jeg er glad og nummen, sa mannen etter å ha fått summet seg litt.

2. plass: Mannlig vinner av 443,9 millioner kroner, 20. september 2019. «Wow», «absurd», «surrealistisk» og «sprøtt» var noen av ordene vinneren tok i bruk for å beskrive hvordan det føltes.

3. plass: Mannlig vinner av 441,3 millioner kroner, 18. august 2017. – Kanskje jeg skal kjøpe meg en fotballspiller, sa en humrende vinner etter å ha fått Telefonen fra Hamar. 

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Gunhild ble millionær

Skulle det ikke bli toppremie, er man uansett med i trekningen om å bli nasjonal vinner. Hver fredag og tirsdag deles 1 million kroner ut til én heldig og tilfeldig trukket norsk spiller – eventuelt til en andelsbank. Her trenger man ingen rette tall for å kunne bli trukket ut.

De tre foregående trekningene har nettopp andelsbanker delt millionpremiene. Ser vi tilbake til 15. september, var det imidlertid én person fikk den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner til odel og eie. Det var Gunhild Midtlyng (48) fra Melhus i Trøndelag. Hun lå og sov på sofaen da Telefonen fra Hamar ringte.

– Jeg hadde jo lagret nummeret fra en gang før, så da jeg våknet av at det vibrerte på stuebordet og det stod «Norsk Tipping» på mobilen, tenkte jeg «å, fader», før jeg løp inn på et annet rom, sa en meget glad trønder.

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler