eurojackpot

Eurojackpot: Tirsdag er det ca. 1,12 milliarder kroner i førstepremiepotten

Med en god dose flaks, kan du vinne hele 1,12 milliarder kroner dersom du er alene om å få 5+2 rette tirsdag.

OVER 1 MILLIARD: Lotteri- og trekningsansvarlig, Ingrid Roterud Mathisen, er klar for å ringe en eventuell milliardvinner tirsdag.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingPie-ChristineSkagsoset NorsengForfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:30. januar 2023

Ingen vant førstepremiepotten fredag da den var ca. 1 milliard kroner. Dermed vokser potten til ca. 1,12 milliarder. Får vi en norsk alenevinner tirsdag, får vi tidenes største premieutbetaling i Norge.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Selv om det virker umulig, så skjer det

De utenlandske spillerne er de som har stukket av med milliardpottene, men det utelukker ikke at en norsk spiller vinner tirsdag. Den høyeste premieutbetalingen i Norge er per i dag på 485,1 millioner kroner. Det var en mann som var alene med å ha 5+2 rette på kupongen sin, og fikk dermed en telefon han sent vil glemme fredag 26. juni 2020.

Hopper vi frem i nåtid, ser ikke starten på året så aller verst ut for norske spillere. Intent mindre enn 16 spillere ble Eurojackpot-millionærer fredag. Fem av disse er nordmenn. De vant alt fra 1 million til 7,8 millioner kroner. Så langt har totalt 15 nordmenn blitt Eurojackpot-millionærer i 2023.

Det er med andre ord mulig å bli Eurojackpot-millionær, eller enda gjevere - milliarder!

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Milliardfakta

Det skal dog understrekes at å treffe 5+2 tall i Eurojackpot – som eneste spiller – er en øvelse med mikroskopiske muligheter. Og det har ikke skjedd mange gangene at noen har stukket av med et milliardbeløp alene.

Her er noen fakta:

Tirsdag kan du altså vinne 1,12 milliarder kroner. Andrepremiepotten anslås å være ca. 18 millioner kroner. I tillegg vil en norsk spiller, en andelsbank eller et andelslag vinne 1 million kroner i nasjonal tilleggspremie. Dette er en tilleggstrekning som skjer hver tirsdag og fredag.

Lykke til!

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler