eurojackpot

Eurojackpot: Dette er de største norske premieutbetalingene

Forrige fredag stakk en usedvanlig heldig tysker av med hele 1. premiepotten på ca. 916 millioner kroner. Vi tar et tilbakeblikk på de største utbetalingene i Norsk Tippings historie.

SOMMERENS FØRSTE: Eurojackpot byr på sommerlig trekning fredag 4. juni.Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:1. juni 2021Endret:3. januar 2023

Fredag 29. mai blir mest sannsynlig en dato den tyske storvinneren aldri kommer til å glemme. 1. premiepotten hadde stått urørt siden fredag 9. april, da en dansk spiller sikret seg ca. 497 millioner kroner, og hadde siden den gang vokst seg såpass stor at den på vinnertidspunktet nådde premietaket på 90 millioner euro – noe som for tiden tilsvarer ca. 916 millioner kroner. 

Premierekorder

Det er ikke til å stikke under en stol at når man først er inne på temaet Eurojackpot, er det så og si umulig å ikke snakke om store potter. Og når man først er inne på tanken, hvorfor ikke ta en titt på de største premieutbetalingene hos Norsk Tipping noensinne? Der finner man nemlig, kanskje ikke så uventet, Eurojackpot på de tre øverste plassene:

SpillPremieKjønnDatoEurojackpot    485,1 mill.    Mann     26.06.2020Eurojackpot443,9 mill.Mann20.09.2019Eurojackpot441,3 mill.Mann18.08.2017

Det nærmer seg nå et år siden en skikkelig heldig mann satte premierekord her til lands, med en utbetaling på ca. 485,1 millioner kroner. Trekningsredaktør Pie-Christine Skagsoset Norseng hadde oppdraget med å formidle det store budskapet, samt å følge opp millionæren i etterkant:

– Jeg snakket med vinneren fredag kveld og lørdag. Det viktigste for oss i Norsk Tipping nå er å sørge for at mannen får den oppfølgningen han trenger, sa Skagsoset Norseng etter den historiske trekningen.Telefonsamtaler av den sorten er forståelig nok ikke hverdagskost, og som Skagsoset Norseng selv kommenterte:

– Ingen tvil om at dette var spesielt.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Videre fikk vinneren oppfølging og profesjonell økonomisk veiledning av advokatfirmaet Brækhus. Dette tilbys alle millionvinnere på Norsk Tippings regning, og Brækhus bidrar her som en nøytral part.

To norske Eurojackpot-millionærer

Selv om det ble en tysk spiller som stakk av med 1. premiepotten sist fredag, fikk vi også to Eurojackpot-millionærer her til lands. En 18 år gammel mann fra Moss delte 3. premien med 11 utenlandske spillere og satt igjen med pene 1 078 895 kroner, mens en mann fra Røros ble vinneren av den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner.

Nå som kalenderen endelig viser juni, må det være lov å annonsere med sommerens første Eurojackpot-trekning fredag 4. juni. 1. premiepotten er på ny fylt opp – og ca. 101 mill. venter en potensiell alenevinner. Som alltid vinner også én norsk spiller 1 million kroner uavhengig av hovedtrekningen.

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler