eurojackpotvinnerhistorie

Eurojackpot: Finne vant over 223 millioner

Fredagens Eurojackpot-trekning endte med finsk storeslem, da hele 1. premiepotten gikk til de finske skoger. Dessuten hadde åtte norske spillere hellet med seg i den nasjonale trekningen.

EUROJACKPOT: Finnland kan føre opp en ny storvinner etter Eurojackpot-trekningen 24. september.
Forfatterbilde Norsk TippingElinBjørnPublisert:23. september 2021Endret:3. januar 2023

Hele 1. premiepotten ble kapret av en finsk Eurojackpot-spiller, mens 2. premiepotten ble fordelt på fire utenlandske spillere. Selv om ingen norske spillere prikket inn de rette tallene, sørget den nasjonale trekningen for norske vinner-glis likevel.

Finne med 5+2 rette

Man kunne kanskje høre et finsk jubelbrøl fredag kveld? Det var i alle fall en finsk Eurojackpot-spiller som hadde grunn til å brøle. Vedkommende var alene om å gjette den rette tallkombinasjonen, som resulterte i en premie på nøyaktig 223 674 145 kroner.

Disse tallene ble trukket ut 24. september, i stigende rekkefølge:

12 - 22 - 35 - 38 - 49 

Stjernetall: 5 - 10 

Åtte nordmenn vant 100 000 hver

Det var ikke bare én heldig norsk Eurojackpot-spiller, da den nasjonale trekningen 24. september, gikk av stabelen. Et andelslag på åtte personer ble trukket ut og sikret seg sin andel av premien på 1 million kroner. Det utgjorde 100 000 kroner på hver av dem. 

Les også: Spillevett: Er du risikotager eller realist?

Andelene ble kjøpt hos Narvesen Romerrikssenteret på Kløfta i Viken, og de åtte som hadde kjøpt andeler, og dermed kunne glise ekstra bredt fredag kveld, er:

 • Mann fra Kløfta i Viken.

 • Mann fra Gjerdrum i Viken.

 • Mann fra Nannestad i Viken.

 • Mann fra Lillestrøm i Viken.

 • Mann fra Lillestrøm i Viken.

 • Mann fra Jessheim i Viken.

 • Mann fra Nes i Viken.

 • Mann fra Nannestad i Viken.

Et andelslag er et andelsspill som kommisjonærer selv setter opp, som i dette tilfellet var Narvesen Romerikssenteret. Dersom man ønsker å spille andelsspill med mer lokal tilhørighet, føles disse fort litt mindre anonyme enn andelsbank. Når man kjøper en av ti andeler og vinner, sikrer man seg den delen av premien man har spilt for - altså en ti-del. Du kan lese mer om hvordan andelslag fungerer i denne saken om lokallaget fra Dokka som har vunnet millionpremie i Lotto - tre ganger. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Les også: Stem på din favoritt til Årets Grasrottrener.

Nye vinnersjanser 

Fredag 1. oktober er det igjen Eurojackpot-trekning. Siden 1. premiepotten ble kapret 24. september, vil den ligge på ca. 100 millioner ved neste trekning 1. oktober. 2. premiepotten vil være på ca. 18 millioner. 

Lykke til!

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

 • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

 • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler