fantasyoddsen

Formel 1: Sommerens første løp på endret racerbane i Spania

Red Bull dominansen fortsatte i Monaco, men kun én av førerne havnet på pallen. Første helgen i juni kjøres Spania Grand Prix, på banen som nå er endret i håp om flere forbikjøringer.

SOMMER-LØP: Første helgen i juni er det klart for sommerens første Formel 1-løp i Spania Grand Prix.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:30. mai 2023Endret:2. juni 2023

Red Bull-dominansen fortsatte i Monaco forrige helg, men det var kun én av førerne som havnet på podiet og tok seieren i årets Monaco Grand Prix.

I tillegg til sesongens største Red Bull-utfordrer, Fernando Alonso, fikk Alpine sesongens første pallplassering med Esteban Ocon's tredjeplass.

Første helgen i juni fortsetter Formel 1-sirkuset på europeisk jord, når det er klart for Spania Grand Prix.

Under Spania Grand Prix kan du sette opp ditt Formel 1-lag på Fantasy, der det vil være en garantipott på 50 000 kroner i premie.

Fristen for å sette opp lag er til kvalifiseringen lørdag 3. juni kl. 16:00.

Tok sin første seier

På den den samme uken som Max Verstappen ble Red Bull-fører i 2016, tok han sin første Formel 1-seier under Spania Grand Prix. Verstappen var da 18 år og 227 dager gammel, og ble samtidig den yngste noensinne til å vinne et Formel 1-løp.

I dag har nederlenderen 80 pallplasseringer og 37 seiere. Den siste kom forrige helg da han vant Monaco Grand Prix for andre gang i karrieren.

Verstappen har vunnet i Spania to ganger tidligere, både i 2016 og i 2022.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Håp om Mercedes-oppgraderingene

Mercedes avsluttet 2022-sesongen med kun en seier å se tilbake på. Årets sesong har ikke vært noe bedre, og Mercedes kun en andreplass som teamets beste plassering på sesongens til nå seks løp.

Før løpet på Imola lovet Mercedes flere oppgraderinger, blant annet med nytt karosseri, nytt gulv og ny fjæring foran. Emilia-Romagna Grand Prix ble riktignok avlyst, og først i Monaco stilte Mercedes med oppgraderte biler. På den ikoniske gatebanen ble riktignok ikke endringene veldig synlige, men i Spania kan det bli tydelig at Mercedes har gjort forbedringer.

Mercedes-fører Lewis Hamilton har seks seiere på Circuit de Barcelona-Catalunya, og er dermed den føreren, sammen med Schumacher den føreren med flest seiere der. Fra 2017 til 2021 tok briten fem strake seiere i Spania Grand Prix.

Circuit de Barcelona-Catalunya

Spania Grand Prix kjøres på Circuit de Barcelona-Catalunya, en racerbane nord for Barcelona. Banen består av både lange strekninger og varierte svinger, og er en viktig bane for testing. 66 runder skal kjøres på den 4,657 km lange banen, med 14 svinger og to DRS-soner.

Tidligere i år kom nyheten om at konfigurasjonen på den spanske racerbanen skulle endres, i håp om å få flere forbikjøringer. Selve banen er på mange måter lik, men den er endret tilbake til den originale avslutningen med to raske svinger før mål.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler