fantasyoddsen

Formel 1: Spenningen fortsetter på tidenes raskeste gatebane

Saudi Arabia Grand Prix, løpet på den raskeste gatebanen i Formel 1s historie er rett rundt hjørnet. Spenningen kan du følge både gjennom løpene og på Fantasy hos Norsk Tipping.

EGET LAG: På Fantasy hos Norsk Tipping kan du nå sette opp ditt eget Formel 1-lag til helgens Saudi Arabia Grand Prix.Foto: Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:14. mars 2023

Årets første Formel 1-løp bød på flere nyheter og overraskelser. Tre nye førere stilte til start, to førere stilte til start for nye team, tre av fjorårets førere var borte fra griden, mens Hulkenberg var tilbake etter tre år som reservefører.

Saudi Arabia Grand Prix kjøres på Jeddah Corniche Circuit i Jeddah, et kystområde vest i Saudi-Arabia. Banen er kjent for å være veldig rask, med flere krummede svinger. Gjennomsnittshastigheten er på rundt 250 km/t, noe som gjør banen til den raskeste gatebanen i Formel 1.

Under Saudi Arabia Grand Prix kan du for andre gang i år sette opp ditt Formel 1-lag på Fantasy, der det vil være en garantipott på 50 000 kroner i premie.

Red Bull fortsatte på topp

Red Bull avsluttet fjorårets sesong på topp med seier i førermesterskapet og i konstruktørmesterskapet. Fjorårets siste løp ble avslutningen på en meget bra sesong for Red Bull. Max Verstappen tok årets siste mulige seier og endte med totalt 15 seiere på sesongens 22 løp. Sergio Perez tok tredjeplassen i verdensmesterskapet og sørget for Red Bull-seier i ytterligere to løp.

Bahrain Grand Prix ga Red Bull en glimrende start på sesongen, for mens andre førere og lag slet med utfordringer i årets første løp, sikret Red Bull både første- og andreplassen.

Leclerc måtte bryte årets første løp

I fjorårets sesong var Charles Leclerc lenge med i toppen og kampen om verdensmestertittelen. Ferrari-føreren endte til slutt på andreplass i verdensmesterskapet, mellom de to Red Bull-førerne. Monegaskeren vant fjorårets Bahrain Grand Prix foran team-kamerat Carlos Sainz.

I år ble det en helt annen start for Ferrari og de to førerne. Leclerc startet løpet fra tredje startposisjon, men måtte bryte løpet etter 39 runder da han fikk problemer med motoren. Carlos Sainz startet løpet i fjerde startposisjon og lå lenge an til å ta tredjeplassen, men mot slutten av løpet ble han forbikjørt av Fernando Alonso. Ferraris eneste bil i løpet endte dermed på fjerdeplass.

Aston Martin tilbake i kampen?

Aston Martin har de siste sesongene kjempet med de andre lagene på den nedre delen av resultatlisten. Teamets beste plasseringer i fjor ble tre sjetteplasser. I Aserbajdsjans Grand Prix i 2021 tok Sebastian Vettel andreplass — en plassering som fortsatt er Aston Martins beste.

Fernando Alonso er ny i teamet denne sesongen, etter at Sebastian Vettel valgte å avslutte sin karriere etter fjorårets sesong. Allerede i sitt første løp som Aston Martin-fører kjørte Alonso inn til tredjeplass. Forrige gang spanjolen var på pallen i Formel 1 var i november 2021.

Svakt av Mercedes og krisestart for McLaren

Mercedes hadde en blytung sesong i fjor, der George Russells første Formel 1-seier i Brasil ble teamets eneste. Teamkamerat Lewis Hamilton har vært i toppen i Formel 1 i mange år og vunnet til sammen 103 løp. Han har også vunnet førermesterskapet og blitt verdensmester hele sju ganger. Briten har vunnet minst et løp i hver sesong så lenge han har kjørt Formel 1 - bortsett fra i fjor. I årets første løp tok de to Mercedes-førerne femte- og sjetteplass.

McLarens nysignering Piastri måtte bryte sitt livs første Formel 1-løp, mens teamkameraten Lando Norris tok en av karrierens dårligste plasseringer da han endte på 17. plass - bakerst av alle førerne som fullførte løpet.

På Oddsen er Max Verstappen storfavoritt til å vinne helgens Saudi Arabia Grand Prix med 1.50 i odds. Deretter følger Sergio Perez med en odds på 6.50, mens seier til Charles Leclerc har en odds på 9.00. (Husk at oddsen kan endre seg frem til løpsstart).

Formel 1 på Fantasy

Nytt av året er at du nå kan føle på spenningen tilknyttet den populære motorsporten på en helt ny måte: gjennom Fantasy i Formel 1.

Under Saudi Arabia Grand Prix kan du sette opp ditt lag på Fantasy, der det vil være en garantipott på 50 000 kroner.

Slik fungerer Fantasy på Formel 1

På Fantasy Formel 1 spiller du på de forskjellige rundene og Saudi Arabia Grand Prix blir andre mulighet for å sette opp ditt eget lag. Kvalifiseringen kjøres lørdag 18. mars kl. 18.00, mens selve løpet er søndag 19. mars kl. 18.00. For å delta må du ha satt opp ditt Formel 1-lag innen kvalifiseringen starter. 

Fristen for å sette opp lag er lørdag 18. mars kl. 18.00.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

«5+1»

I Fantasy Formel 1 velger man fem sjåfører pluss en konstruktør. Det er ikke mulig å velge noen reserver. Man kan maksimalt velge to fra samme lag, det vil si enten en sjåfør + en konstruktør, eller to sjåfører.

Det gis poeng både til sjåfører og konstruktører, og dette skjer for prestasjoner i kvalifisering, i sprinter og i løpet.

Fem førere

Du velger selv hvilke fem førere og konstruktøren du ønsker på laget ditt. En av førerne på laget velges som kaptein, mens den billigste sjåføren automatisk regnes som «underdog». Både kapteinen og underdogen får 1,25 x poeng.

Førerne får poeng for plassering i løpet, raskeste runde og tittelen som dagens fører. I tillegg får førerne pluss og minuspoeng for plass-forskjell vis a vis lagkameraten, og for forbedring eller forverring av startposisjonen. Førerne får minuspoeng for å ikke fullføre — også hvis de trekker seg eller blir diskvalifisert.

En konstruktør

Når du spiller Fantasy på Formel 1 må du i tillegg til de fem sjåførene velge en konstruktør.

Rangering av konstruktører gjøres på bakgrunn av resultatene til sjåførene deres. For hver konstruktør regner man ut summen av plasseringene til deres biler. Konstruktøren med den laveste summen blir tildelt rangering 1, nest lavest rank 2 og så videre. Sjåfører som ikke fullfører får plassiffer 20. Hvis to konstruktører har samme plasseringssum, rangeres det laget høyest som har den best plasserte sjåføren. Konstruktøren får også poeng for raskeste pitstop.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler