eurojackpot

Førstepremiepotten i Eurojackpot vokser igjen

Etter to førstepremievinnere på rappen, var det ingen som sikret seg hele eller deler av den største premien fredag. Dermed venter ca. 148 millioner kroner i tirsdagens Eurojackpot-trekning.

VINNER-TELEFON: Tirsdag ringer Norsk Tippings vinnertelefon igjen til alle kveldens norske Eurojackpot-millionærer.Foto: Veikkaus/Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:14. august 2023

Halvannen uke etter at en tysker sikret seg årets tredje milliardpott på 1 311 449 875 kroner fredag 4. august, er det igjen klart for ny Eurojackpot-trekning.

Fredag var det ingen spillere som hadde 5+2 rette og den relativt ferske førstepremiepotten vokste dermed til ca. 148 millioner kroner. Andrepremiepotten fikk også stå i fred, og anslås dermed å være på ca. 31 millioner kroner til tirsdagens trekning.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

En uke siden forrige norske storvinner

Tirsdag er det nøyaktig en uke siden forrige storvinner i Eurojackpot her til lands. En mann i 50-årene fra Lillestrøm i Viken ble en av totalt to andrepremievinnere og vant 10 911 480 kroner.

Lillestrømlingen hadde akkurat lagt seg da Norsk Tipping ringte tirsdag kveld, men han ble brått veldig våken av beskjeden han fikk.

– Det er helt utrolig. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, sa han og pustet ut.

Mannen fortalte at han måtte lande litt og la beskjeden synke inn, før han klarte å tenke på så mye mer. Hva premiepengene skulle gå til hadde han imidlertid noen tanker om.

– Det skal nok gå litt til nedbetaling av gjeld. Så får vi se når det begynner å synke inn hva annet vi skal gjøre, fortalte den ferske Eurojackpot-millionæren glad.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Totalt seks milliardvinnere i Eurojackpot

I mars 2022 ble det innført flere endringer i Eurojackpot. En av endringene var at maksimal førstepremiepott økte fra 90 millioner euro kroner til 120 millioner euro - eller ca. 1,2 milliarder kroner.

Etter at førstepremiepotten på over 1,3 milliarder kroner ble vunnet i sin helhet av en tysker fredag 4. august, har det blitt totalt seks milliardutbetalinger i Eurojackpot. Kun to av gangene har førstepremiepotten nådd maks.

Ca. 148 millioner kroner i potten tirsdag

Tirsdag 15. august er det klart for ny Eurojackpot-trekning. Førstepremiepotten vil da ligge på ca. 148 millioner kroner, mens andrepremiepotten er på ca. 31 millioner kroner. 

I tillegg er det som vanlig den nasjonale trekningen, hvor en tilfeldig norsk spiller med gyldig kupong trekkes ut. Premien er 1 million kroner.  

Lykke til!

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler