oddsen

For en helg: Drama i Premier League og finale i FA-cupen

Helgens Oddsen-meny er fullspekket med spennende oppgjør: FA-cupfinale mellom Chelsea og Liverpool, kamper i bunn- og toppstrid i Premier League - i tillegg er det playoff-semifinaler i Championship.

SPENNING: Det er ennå ikke avgjort i toppen i Premier League.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:13. mai 2022Endret:3. januar 2023

Det er altså litt av en fotballhelg i vente i England. Lørdag møttes Liverpool og Chelsea i FA cup-finalen på Wembley.

Lagene har allerede møttes i en finale tidligere denne sesongen, nemlig ligacupfinalen i februar. Den vant Liverpool etter straffesparkkonkurranse–og jammen ble det ikke reprise på Wemberly 13. mai.

Forrige gang Liverpool og Chelsea møttes i FA Cup-finalen var i 2012. Da vant London-klubben 2-0 etter scoringer av Drogba og Ramires.

Liverpool favoritter

Det var andre gang i historien at de to samme klubbene møtes i både ligacupfinalen og FA Cup-finalen samme sesong.

Sist det skjedde var i 1993/93-sesongen, og da slo Arsenal Sheffield United i begge finalene. Liverpool er favoritter på Oddsen. I skrivende stund er det 3,50 på seier til Chelsea, 3,40 på uavgjort og 2,05 på seier til Liverpool.

I Premier League nærmer sesongen seg slutten, og det er fremdeles stor spenning i topp og bunn. Serieleder Manchester City er tre poeng foran Liverpool.

City spiller borte mot West Ham søndag. «The Hammers» jakter en Europa League-plass og har kun to hjemmetap i PL i 2022. City kommer fra 5-1 borte mot Wolverhampton, mens West Ham hadde seks strake uten seier før de slo Norwich 4-0 borte i forrige runde.  Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Everton kan sikre plassen 

Watford og Norwich er klare for Championship neste sesong. Everton, Burnley og Leeds kjemper for å unngå den siste nedrykksplassen.

Før helgens kamper er det Leeds som ligger på nedrykk. Burnley er på plassen foran, med samme poengsum, men med bedre målforskjell. Everton ligger ett poeng foran Burnley.

Søndag spiller Everton hjemme på Goodison Park mot Kristoffer Ajer og Brentford. Gjestene har tre seire og to tap på sine fem siste bortekamper.

Everton har fire hjemmekamper på rappen uten tap. Søndag er det bare tre poeng som gjelder. Brentford som spiller sin aller første sesong i Premier League har plukket jevnt med poeng og er sikret spill i den øverste divisjonen. Seier mot Brentford, samtidig som Leeds taper eller spiller uavgjort mot Brighton betyr at Everton sikrer plassen i helgen.

Hardt presset Leeds 

Leeds står med tre strake tap og har rotet det skikkelig til for seg. Bare tabelljumbo Norwich (78) har sluppet inn flere mål enn Leeds (77). Yorkshire-klubben har bare vunnet fire kamper på Elland Road denne sesongen, den forrige kom 13. mars hjemme mot Norwich (2-1).

Søndag spiller Leeds hjemme mot Brighton, som står med tre seire, én uavgjort og ett tap på sine fem siste.

Burnley spiller borte mot Tottenham. Spurs slo Arsenal 2-1 torsdag og er kun ett poeng bak fjerdeplassen som gir Champions League-spill til høsten.

I helgen er det dessuten playoff-semifinaler i Championship. Det spilles best av to kamper.Luton spiller hjemme mot Huddersfield i den ene, mens Sheffield United åpner hjemme mot Nottingham Forest i den andre.

Helgens kamper i Premier League:

Søndag:


Mandag:

Tirsdag:

 

 

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler