lottovinnerhistorie

Ca. 30 mill. i førstepremiepotten og 28 ekstra millionærer

Ingen hadde alle sju rette på lørdag – noe som betyr Gulltrekning med dobbel førstepremiepott lørdag 25. juni. Ikke nok med det: Samme kveld er det også Supertrekning i Lotto. Det er med andre ord litt av en Lotto-fest vi har i vente.

LOTTO-FEST: Pernille Storholm Skaret og Lars Hulleberg i Norsk Tipping gleder seg til en skikkelig festaften for Lotto 25. juni.Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:18. juni 2022Endret:3. januar 2023

Statistisk sett kan vi si at Gulltrekning skjer sånn ca. fire-fem ganger i året, og at det skal sammenfalle med Supertrekning er det derfor ikke veldig stor sjans for. Men det gjør det altså lørdag 25. juni, etter at ingen klarte å gjette seg til alle sju rette lørdag 18. juni.

Bare for å gjøre det hele enda litt mer spesielt: Nøyaktig det samme skjedde for et år siden, da sommerens Supertrekning i 2021 endte opp som litt av en Lotto-feiring med både Supertrekning og Gulltrekning på samme kveld.35 ekstra Lotto-millionærer fikk drømmetelefonen fra Hamar, og for ikke å glemme: En kvinne fra Lindesnes stakk alene av med hele Gulltrekning-potten på over 33 millioner kroner.   

Gullrekka

Dette er gullrekka som ingen klarte å klekke ut i forkant av lørdagens Lotto-trekning:

9 - 16 - 19 - 22 - 27 - 31 - 34

Tilleggstall: 20 

Les mer om hvorfor trekningsredaktør Lars gleder seg til Supertrekningen Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.  Gulltrekning i mai

Hittil i år har vi kun hatt én Gulltrekning tidligere, og vi skal ikke lenger tilbake enn til lørdag 21. mai. Den gang endte en kvinne i 40-årene fra Troms og Finnmark og en kvinne i 50-årene fra Asker opp med å dele førstepremiepotten. Dermed satt de begge igjen med en pen sum på nøyaktig 15 181 140 kroner hver.  

Asker-kvinnen hadde fulgt Gulltrekningen på tv og visste allerede hva som var i vente da Norsk Tipping tok kontakt. 

- Jeg er i sjokk. Jeg vet hvorfor du ringer, svarte den tårevåte vinneren.

Etter å ha fått summet seg litt kunne hun røpe at hun ønsket å bruke premien på oppussing av huset, som allerede var i gang. Hun skulle også dele litt av godene.

- Jeg lurer på om jeg skal overraske pappa. Kanskje kjøpe noe til han som han har ønsket seg lenge, fortalte den glade Gulltrekning-millionæren.

Supertrekning OG Gulltrekning

Det er mye å glede seg til lørdag 25. juni. Da trekker vi nemlig ca. 28 ekstra Lotto-millionærer i tillegg til å stille med dobbel førstepremiepott på ca. 30 millioner kroner i Gulltrekning.

De ekstra Lotto-millionærene blir tilfeldig trukket ut blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning, som var på selveste påskeaften.

Vi gleder oss og ønsker alle Lotto-spillere lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler