oddsen

Myrhol om Sagosen: - Han er håndballens Michael Jordan

Tidligere landslagskaptein Bjarte Myrhol deler sine tanker før EM. 

FÅR IKKE NOK: Bjarte Myrhol mener Sander Sagosen er best i alt.
Forfatterbilde Norsk TippingBjarteMyrholPublisert:12. januar 2022Endret:3. januar 2023

Bjarte Myrhol er Norsk Tippings håndball-ekspert under EM i Slovakia og Ungarn. Den tidligere landslagskapteinen ga seg etter OL i fjor.

Håndball-EM på Oddsen.

EM-manager. Fantasyturnering med 25 000 kroner i garantipott.

Norge

Jeg tror Norge vinner gruppa, men er redd de gjør det uten glitrende håndball. De er avhengige av å spille på seg selvtillit i løpet av mesterskapet om det skal bli medaljer, og er for første gang på flere år ikke blant de største medaljefavorittene. Det er nok like greit. 

Mange snakker om at det blir for mye Sander Sagosen. For meg kan det aldri bli nok av Sander. Han er håndballens Michael Jordan! Best i alt, og den som kan og skal trekke to spillere hele veien. 

Har trua på at Torbjørn Bergerud kommer til å spille sitt beste mesterskap noensinne, og det må til skal vi ha mulighet. 

Gleder meg til å følge Harald Reinkind og Kent Robin Tønnesen på høyre bakspiller. Lenge siden Tønnesen har hatt en så stor rolle som i år, og jeg er sikker på at han vil levere varene. Det blir det spennende og se hva Berge velger av kantspillere. Tidligere har han byttet svært lite på disse posisjonene, men nå ser det mer åpent ut. 

Min store bekymring er at vi ikke kommer til å lage nok kontringsmål. Gjør vi ikke det, må vi stange mot etablert forsvar. Det koster mye krefter, spesielt på sentrale spillere som Christian O´Sullivan og Sander Sagosen. 

Norge har også mistet forsvarstrener Børge Lund. En veldig viktig brikke de siste årene, og selv om gutta nok stort sett spiller samme type forsvar, blir det spennende å se hvordan de responderer på ny trener. 

EKSPERT: Bjarte Myrhol deler sine tanker før det EM braker løs. Foto: Puma.

Danmark

Er EMs soleklare favoritt. Jeg går så langt som å si at de kunne stilt to lag, og begge hadde kjempet om gullet. Har fått inn Mathias Gidsel på høyre bakspiller, en posisjon de har slitt litt de seneste årene. Han startet likeså godt landslagskarrieren med å komme på VMs all star team i Egyp. Med Niklas Landin i mål har jeg vanskelig for å se at de ikke vinner gull. Slovenia er eneste lag som kan utfordre Danmark i innledende, men også denne vinner danskene lett.

Frankrike

Har sammen med Danmark den bredeste troppen. Har i forkant hatt masse smitte, og også litt skader. Besitter enorm rutine og vinnerkultur i laget, og selv om de er i en litt halvvrien pulje i innledende, ender de nok opp med tre seiere. OL-gullvinneren fra Tokyo har mesterskapets beste høyre bakspillere, men har vært litt mer sårbare på venstresiden. At Timothy N´Guessan er ute med skade kan bli et stort savn. Karabatic er ikke lenger like dominant, og har også hatt korona tett opp til mesterskapet.

Sverige

Har tatt mange steg de siste årene, og har virkelig noe på gang. Glenn Solbergs mannskap er en av mine store medaljefavoritter. Felix Claar og Jim Gottfridsson blir nøkkelspillere sammen med keeperne. 

Spania

På papiret ikke det sterkeste laget, men på finurlig vis finner spanjolene allikevel ofte frem drømmehåndball. Hvert år tror man at Spania ikke kan henge med toppen, så ender de opp med medalje. Veldig avhengig av Perez de Vargas og Corrales i mål. Alex Dujshebaev er skadet, og det er et stort tap for spanjolene. 

Tyskland

«Ingen» eksperter tror på Tyskland, og heller ikke jeg. Kan yppe seg mot alle, men mangler verdensklasse i bakspiller-rekka. Vil gå greit videre til mellomrunden, men der stopper det nok i dette mesterskapet.

Kroatia

De to største stjernene Luka Cindric og Domagoj Duvnjak testet positivt for korona etter nyttår. På grunn av mildere karanteneregler blir de allikevel spilleklare. Duvnjak har visstnok også fått ryggsmerter under koronapausen. Duvnjak har spilt småskadet og sliten de siste 10 årene, så bli ikke overrasket om han dukker opp på banen. 

Jeg klarer derimot ikke å se at Kroatia skal kunne henge med i toppen, og er redd Kroatia blir årets nedtur.

Ungarn

Ung tropp, hvor mange har fått større roller i klubblagene sine det siste året. Et av lagene jeg tror vinner medalje. Mye av grunnen er at de vil bli løftet frem av et voldsomt entusiastisk hjemmepublikum. Jeg forventer meg mye av Lekai, Mahté og Banhidi. Keeperposisjonen kan bli en utfordring. Miklér er eneste keeper på høyt nivå, men han er på papiret ikke engang topp 10 av mesterskapets beste keepere. Magefølelsen sier dog at han kommer til å imponere på hjemmebane.

Disse spillerne bør du se opp for

EM-manager. Fristen for å være med er onsdag klokken 18.00.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler