oddsen

Hanna Bredal Oftedal: Dette er VM-favorittene

Hanna Bredal Oftedal kommer med sine vurderinger av de største gullfavorittene før det braker løs i Spania.

Forfatterbilde Norsk TippingHannaBredal OftedalPublisert:29. november 2021Endret:3. januar 2023

Håndball-VM fra Spania starter onsdag kveld når vertsnasjonen møter Argentina til åpningskamp. Etter det er det kamper hver eneste dag. 

VM-manager: Sett opp ditt Fantasy-lag.

Håndball-VM på Oddsen.

Norge

Det er ikke til å komme unna Norge som en av de største medaljekandidatene. Kontinuiteten og rutinen Norge har i sitt lag kommer til å være viktig for dette mesterskapet. I et OL-år er det vanskelig å prestere godt gjennom en hel sesong og her tror jeg Norge har god erfaring og er godt nok trent og rustet til å stå i det både fysisk og mentalt. 

LES OGSÅ: VM-manager er her.

Frankrike

Frankrike tok gull i VM 2017 og OL-gull i sommer. De har de siste årene prestert på et veldig høyt nivå, med unntak av ett mesterskap. På papiret synes jeg de har et av de beste lagene. Kommer de godt ut av gruppespillet tror jeg de vil bli en svært het kandidat for medalje. De er i en av de tøffeste gruppene med tre andre lag som i enkeltkamper kan bite godt fra seg.

At OL-vinneren vinner gull i det påfølgende mesterskapet hører med til sjeldenhetene, men om Frankrike viser like gode takter som de har gjort de siste årene tror jeg likevel det kan være god mulighet for dem.  

Russland

Russland har lange tradisjoner for å gjøre det godt i alle mesterskap og kommer til å bli en semifinalekandidat igjen i år. De slo Norge i bronsefinalen sist VM i 2019 og gjorde det godt under sommerens OL. Siden OL har flere store stjerner gitt seg eller tatt en pause fra landslaget og jeg er spent på hvordan utfallet av dette vil bli.

Med to av verdens beste spillere ute i Anna Vjakhireva og Daria Dimitrieva blir det spennende om noen unge og nye stepper opp. De slo Norge i oppkjøringstureringen i Bergen og viste gode takter gjennom den helgen. Med ny kvinnelig trener og en miks av noen gamle rutinerte og unge store talenter setter jeg Russland som topp fire i mesterskapet.  

Nederland

Nederland er det laget som jevnt over har gjort det best de siste årene. De er regjerende verdensmestre og presterer veldig ofte bra i mesterskap. Deres største stjerne Nycke Groot har lagt opp, men det er fortsatt mange gode spillere. Det blir spennende å se hva Estevana Polman kan få til etter et veldig langt skadeavbrekk. Hun har vært svært viktig for dem tidligere, og kommer hun opp på nivå kan Nederland bli en høyaktuell medaljekandidat.   

Sverige – utfordrer 

Sverige har hatt et lite generasjonsskifte hvor blant annet Bella Gullden har gitt seg på landslaget. På papiret synes jeg ikke de har nok spillere til å kunne ta medalje, men etter sommerens OL-prestasjoner tror jeg likevel Sverige kan hevde seg godt. Der kom de med en innsats og en flyt som de fikk utrolig godt utbytte av. Sverige har aldri hevdet seg så godt i VM og står med null medaljer, men har en 4. plass fra 2017. 

Spania – utfordrer

Spania spiller på hjemmebane som gjør de til en utfordrer til medalje. De har ikke med sin største stjerne, Vipersspiller Nerea Pena, men de har et lag med mange jevngode spillere som sammen kan få til veldig gode prestasjoner. De har en trener på benken i José Ignacio Prades, som har vært med i gamet lenge og er en utrolig god taktiker. 

Fakta
Navn: Hanna Bredal Oftedal.
Klubber: Stabæk, Paris 92, Silkeborg-Voel.
La opp som håndballspiller i 2019. 

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler