oddsensport

Historisk semifinale i cupen

Kjelsås fra PostNord-ligaen er den store overraskelsen blant semifinalistene i cupen. Onsdag spiller de sin første semifinale noensinne, mot fem ganger norgesmester Molde.

FØRSTE GANG: Molde har vunnet cupfinalen fem ganger tidligere. I semifinalen møter de Kjelsås, et lag de spiller mot for første gang.Svein Ove Ekornesvaag
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:26. september 2023Endret:27. september 2023

Tre eliteserielag og en outsider fra PostNord-ligaen kjemper om de to finaleplassene i cupfinalen 2023, som spilles første helgen i desember på Ullevaal Stadion.

Først ut av ukens to semifinaler skal spilles på Grefsen stadion i Oslo, der cupens store overraskelse, Kjelsås, tar imot fem ganger norgesmestere, Molde.

Onsdag 16.00: Kjelsås - Molde, kampen på Oddsen

Motstanderen i cupfinalen blir avgjort torsdag, når Bodø/Glimt møter Vålerenga.

Cupens overraskelse

Kjelsås ligger på 5. plass i PostNord-ligaen, der de har spilt siden 2002. Oslo-laget har vunnet åtte av totalt 20 kamper denne sesongen, spilt seks uavgjort og seks tap. Tre av de siste fem kampene har endt uavgjort.

I kvartfinalen mot Raufoss så det lenge ut til å gå mot ekstraomganger, men scoring på en straffe fem minutter på overtid sikret Kjelsås den siste semifinale-plassen i cupen.

Første semifinale i historien

Cup-askeladden Kjelsås er klare for semifinale i NM for første gang i historien. Oslo-laget har tatt seg til fjerde runde av cupen to ganger tidligere. Først i 1987, der de tapte 3-5 mot Bodø/Glimt. Andre gangen var i 1999, hvor de også tapte. Den gangen ble resultatet 2-3 til Molde.

Kvartfinalen mot Raufoss ble derfor rekord for Kjelsås i cupen. Semifinalen de nå står ovenfor er enda en rekord i cupsammenheng og et hakk nærmere en finale, for laget som har vist at ingenting er umulig.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Fem ganger norgesmestere

Forrige gang Molde seiret i cupfinalen og ble norgesmestere var i 2021/2022. Det var klubbens femte cupseier, som også vant i 1994, 2005, 2013 og 2014.

Finalen ble spilt i mai 2022 og var mot Bodø/Glimt. Sivert Heggheim Mannsverk scoret kampens eneste mål fra straffemerket, og ble matchvinner i cupfinalen.

Molde var også i cupfinalen i 1982, 1989 og 2009, men tapte.

Fjorårets suverene seriemester

Molde ligger på fjerdeplass i Eliteserien etter tolv seiere på 22 kamper denne sesongen. I fjor vant Molde serien overlegent etter å ha vunnet 25 av 30 spilte kamper.

Den regjerende seriemesteren spiller også i Europa League-gruppespillet, der de tapte første kamp mot Qarabag. I playoff-kampen til Champions League ble det også tap mot Galatasaray.

I Eliteserien spilte Molde uavgjort og 1-1 mot Strømsgodset i helgen. Før det vant de 4-1 mot Odd, og 2-1 mot Haugesund.

Onsdag 16.00: Kjelsås - Molde, kampen på Oddsen

På Oddsen er Molde storfavoritt til å vinne, med 1.18 i odds. Oddsen på uavgjort er 7.20, men oddsen er 12.00 på seier til Kjelsås. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Relaterte artikler