oddsensport

Historisk semifinale i cupen

Kjelsås fra PostNord-ligaen er den store overraskelsen blant semifinalistene i cupen. Onsdag spiller de sin første semifinale noensinne, mot fem ganger norgesmester Molde.

FØRSTE GANG: Molde har vunnet cupfinalen fem ganger tidligere. I semifinalen møter de Kjelsås, et lag de spiller mot for første gang.Svein Ove Ekornesvaag
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:26. september 2023Endret:27. september 2023

Tre eliteserielag og en outsider fra PostNord-ligaen kjemper om de to finaleplassene i cupfinalen 2023, som spilles første helgen i desember på Ullevaal Stadion.

Først ut av ukens to semifinaler skal spilles på Grefsen stadion i Oslo, der cupens store overraskelse, Kjelsås, tar imot fem ganger norgesmestere, Molde.

Onsdag 16.00: Kjelsås - Molde, kampen på Oddsen

Motstanderen i cupfinalen blir avgjort torsdag, når Bodø/Glimt møter Vålerenga.

Cupens overraskelse

Kjelsås ligger på 5. plass i PostNord-ligaen, der de har spilt siden 2002. Oslo-laget har vunnet åtte av totalt 20 kamper denne sesongen, spilt seks uavgjort og seks tap. Tre av de siste fem kampene har endt uavgjort.

I kvartfinalen mot Raufoss så det lenge ut til å gå mot ekstraomganger, men scoring på en straffe fem minutter på overtid sikret Kjelsås den siste semifinale-plassen i cupen.

Første semifinale i historien

Cup-askeladden Kjelsås er klare for semifinale i NM for første gang i historien. Oslo-laget har tatt seg til fjerde runde av cupen to ganger tidligere. Først i 1987, der de tapte 3-5 mot Bodø/Glimt. Andre gangen var i 1999, hvor de også tapte. Den gangen ble resultatet 2-3 til Molde.

Kvartfinalen mot Raufoss ble derfor rekord for Kjelsås i cupen. Semifinalen de nå står ovenfor er enda en rekord i cupsammenheng og et hakk nærmere en finale, for laget som har vist at ingenting er umulig.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Fem ganger norgesmestere

Forrige gang Molde seiret i cupfinalen og ble norgesmestere var i 2021/2022. Det var klubbens femte cupseier, som også vant i 1994, 2005, 2013 og 2014.

Finalen ble spilt i mai 2022 og var mot Bodø/Glimt. Sivert Heggheim Mannsverk scoret kampens eneste mål fra straffemerket, og ble matchvinner i cupfinalen.

Molde var også i cupfinalen i 1982, 1989 og 2009, men tapte.

Fjorårets suverene seriemester

Molde ligger på fjerdeplass i Eliteserien etter tolv seiere på 22 kamper denne sesongen. I fjor vant Molde serien overlegent etter å ha vunnet 25 av 30 spilte kamper.

Den regjerende seriemesteren spiller også i Europa League-gruppespillet, der de tapte første kamp mot Qarabag. I playoff-kampen til Champions League ble det også tap mot Galatasaray.

I Eliteserien spilte Molde uavgjort og 1-1 mot Strømsgodset i helgen. Før det vant de 4-1 mot Odd, og 2-1 mot Haugesund.

Onsdag 16.00: Kjelsås - Molde, kampen på Oddsen

På Oddsen er Molde storfavoritt til å vinne, med 1.18 i odds. Oddsen på uavgjort er 7.20, men oddsen er 12.00 på seier til Kjelsås. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler