fantasy

Hovedrunden 16. september: Hvor er gullklumpene?

Landslagspausen er over og vi forbereder oss på en ny, spennende runde i Premier League med tilhørende Fantasy-turnering, som starter lørdag kl. 16.

VINNER-TEAM: Slik komponerte vinneren av forrige Hovedrunde, Rumpraiders sitt lag.
Forfatterbilde Norsk TippingJan OlavSjåvik Publisert:15. september 2023

Denne helgen er det klart for en ny runde i Premier League. Det betyr at en ny Hovedrunden-turnering på Fantasy også nærmer seg. Her får du noen tips før helgens 5. runde.

Hovedrunden Premier League - sett opp ditt lag her.

Lærdom fra forrige rundevinner

Vi starter gjennomgangen med å ta et tilbakeblikk på forrige runde og se om vi kan lære noe av vinneren, Rumpraiders.

Nøkkelen var å holde seg til det trygge kapteinsvalget med Haaland, og i tillegg få med seg Son og Maddison fra Tottenham, som slo til med hele 5-2 mot Burnley. Dermed ble det mange Fantasy-poeng å dele ut til de hvitkledde.

Vi legger også merke til at vinneren følger det som mange eksperter mener er veien til suksess i daily Fantasy: Å bruke «stacks». På godt norsk betyr det å ha mer enn én spiller per lag man henter spillere fra, i stedet for å ha single spillere fra mange forskjellige lag. Som vi ser, hadde forrige rundens vinner spillere fra kun fem lag. Grunnen til at stacking fungerer bra, er at det er større sjanse for at en spiller vil få mange poeng om en av hans lagkamerater også har fått mange poeng.

De åpenbare kandidatene

Erling Braut Haaland (Manchester City, 14.1M, angrep)

Haaland er som vanlig høyaktuell som kapteinsvalg. Allerede etter fire serierunder ligger Haaland alene på scoringstoppen, med to mål ned til de andre. Sist ble det hat-trick, og så lenge han holder på slik, blir det deprimerende å sitte uten ham på Fantasy-laget. Det blir en veldig stor gamble å sjanse på at han har en dårlig dag. Motstanden er riktignok noe hardere denne uka, i form av et West Ham-lag som overraskende nok har slått både Chelsea og Brighton i løpet av de siste tre, men Manchester City er det laget i Premier League som bryr seg minst om hvem de møter.

Heung-Min Son (Tottenham, 14.4M, midtbane)

Tottenham har virkelig våknet etter at Kane dro til Bayern Munchen. Nå står de med tre strake seire, og allerede i triumfen over Manchester United så vi virkelig lovende takter. Sist ble det en ren scoringsfest, og er det noe vi fantasy-spillere liker, så er det det. Oppe mot høyst moderate Sheffield United ser det nok gang lyst ut for seier. James Maddison (14.3M, midtbane) og Son er de to klart mest aktuelle for Fantasy-laget vårt. Maddison rager et lite hode over både på xG og xA (henholdsvis forventede mål og forventede assists) så langt i sesongen, men det er viktig å få med seg at Son spilte spiss for første gang i år da formsvake Richarlison omsider var benket mot Burnley. Dette så ut til å fungere helt ypperlig, og vil utvilsomt bli melodien i tiden som kommer. Begge er høyaktuelle for laget vårt.  

Bukayo Saka (Arsenal, 13.5M, midtbane)

Arsenal står med tre seire og en uavgjort på fire forsøk, men faktum er at London-laget ikke har vært like overbevisende i alle kampene. Vi synes de var gode sist mot Manchester United, selv om det sto og vippet i det lengste. Oppe mot et Everton-lag som ennå ikke har vunnet - tross en snill kampliste i starten av sesongen - ligger det an til ny Arsenal-triumf. Deres klart beste fantasy-spiller så langt i sesongen er Saka. Høyrevingen er som regel involvert i spillemålene deres, og tar i tillegg hjørnespark.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Må vurderes tidlig

Gabriel Jesus (Arsenal, 12.9M, angrep)

Jesus er kommet tilbake etter skade, og fikk like godt med seg en scoring mot United etter å ha kommet innpå sent. Arsenal har stort sett brukt Nketiah som spiss denne sesongen, men han har ikke overbevist. Tross masse sjanser inne i boksen har det bare blitt to mål, og det er ikke overraskende for oss som så ham sist sesong da han bare scoret fire ganger i ligaen. Nketiah er ikke håpløst dårlig, men han er ikke god nok spiss for et lag som Arsenal, og det er bare et tidsspørsmål før Jesus overtar den plassen. Nå har han fått to uker til på seg, og det kan være nok til at Arteta starter ham. For de som spiller Hovedrunden, så er det verdt å vite at alt er ikke tapt om Jesus ikke starter kampen. Da vil man få inn Nketiah via sikkerhetsnettet, og det vil jo bli målsjanser ut av det også.

Matty Cash (Aston Villa, 8.9M, forsvar)

Aston Villa var overaskende tannløse mot Liverpool. Det var andre gang i år de ble fullstendig sablet ned på bortebane. Psyken er forhåpentligvis bedre på hjemmebane og Crystal Palace er nok litt enklere motstand enn Newcastle. Hvis Villa viser seg i normalutgaven, så blir det utrolig spennende å følge Matty Cash. Han var helt strålende i nest siste kamp, og scoret to mål etter å ha vært nærmest et eget angrepslag ute på høyresiden. Så offensiv var han, at det fort kunne ha blitt flere enn to mål. Dette er med andre ord en hyperaktuell forsvarsspiller både for Hovedrunden og PL-manager (der Villa har en rekke fine kamper på programmet). Kanskje rundens største gullklump.

Moussa Diaby (Aston Villa, 10.5M, midtbane)

Vi liker denne nykommeren veldig godt. Det er klasse over Moussa Diaby, og vi tror han holder høyere nivå enn for eksempel Jackson på Chelsea. På Villa er det stort sett en trio som henter de offensive fantasy-poengene, og det er ved siden av Cash og Diaby selvsagt kapable Ollie Watkins (10.6M, angrep). Sistnevnte er en velkjent størrelse i Premier League, og vil trolig bli mer spilt i Hovedrunden enn Diaby. Men det er langt fra klart hvem av de to som bør velges først. Så langt i sesongen har Watkins gjort det best på xG og Diaby på xA, men det er altså sistnevnte som har scoret i ligaen. Legg til at han får fem poeng per scoring, mens Watkins får kun fire, så liker vi sjansene til Diaby.

Odsonne Edouard (Crystal Palace, 8.1M, angrep)

Edouard har vært overraskende gode denne sesongen. Vi hadde ikke høye tanker om ham etter fjorårssesongen, men både spillemessig og på scoringer har han gjort sine saker veldig bra. Faktisk er han den tredje beste spissen i Hovedrunden på våre tall (xG + xA) etter Haaland og Jackson. Aston Villa har sluppet inn 9 mål på fire kamper, hvilket er tredje mest av alle i serien, så helt utenkelig kan det ikke være om Edouard greier å få til nok en fulltreffer. Med en pris på 8.1M er han et billig alternativ. Skal man spille Edouard bør man dog ikke gjøre dette på et lag som har en forsvarer (eller keeper) fra Aston Villa, fordi det da blir umulig å få maks poeng fra begge spillerne.

Evan Ferguson (Brighton, 9.3M, angrep)

Ferguson fikk sitt endelige gjennombrudd som Brighton-spiss sist, da det like godt ble et hat-trick på 18-åringen. Nettopp det at alt taler for at han igjen får starte som spiss gjør ham veldig aktuell i denne runden, selv om vi snakker om et besøk på Old Trafford. Underliggende tall tyder på at han kommer til å få en rekke sjanser i boksen (eller i nærheten) i en rekke kamper utover, og hvis han kan være i nærheten av like klinisk som sist, så vil det bety masse mål. Mot United skal vi nok være fornøyd om han scorer én gang, men det hjelper godt på poengene det også.

Sandro Tonali (Newcastle, 11.0M, midtbane)

Vi synes det ligger an til et målrikt oppgjør når Newcastle og Brentford møtes. En av de som kan slå til med en scoring er nykommeren Sandro Tonali, som rett og slett har vært glimrende siden han ankom. Han er en kraft både på midtbanen og lenger fremme, og har definitivt som mål å gjøre seg bemerket også på scoringslistene. 11 millioner er billig sammenlignet med noen av de andre Newcastle-utespillerne, men kanskje ikke veldig billig i det store perspektivet. Om man ser etter kandidater i en Newcastle-trippel stack, bør dog Tonali vurderes tidlig. OPPDATERING: Tonali har fått seg en liten smell og er per onsdag 50/50 for å starte til helgen.

Kevin Schade (Brentford, 6.4M, angrep)

Schade er en spiller som det har vært lite oppmerksomhet rundt i fantasy-sammenheng, men rapportene fra Brentford tyder på at 21-åringen er i ferd med å innfri forventningene. Hans våpen er først fremst hans hurtighet, og det er mulig å forestille seg ham fosse frem på venstresiden, for så å legge inn til Mbeumo eller Wissa foran mål, mens Newcastle-forsvaret er havnet i bakleksa. Det kan bli hardt for Brentford å vinne kampen, men som vi har sett så er det langt fra umulig å score på Newcastle. Schade er en billig «luring» å plukke i tillegg, for de som planlegger å spille Mbeumbo i Hovedrunden.

Hvem er hot i PL-manager?

Tottenham har vist seg i en såpass forbedret utgave, at vi faktisk er inne på at man bør handle inn Son (8.9M) og/eller Maddison (8.1M) fra dem, til tross for at kampprogrammet deres inneholder navn som Arsenal og Liverpool. Vi tenker at på hjemmebane mot Liverpool bør det i alle fall være mulig å score. Først ut er imidlertid hjemmekampen mot Sheffield United, og der bør det være gode kår for Tottenhams angrepsspillere.

Vi har fortsatt stor tro på Aston Villa-spillerne i PL-manager. De skuffet stort mot Liverpool, men nå er oppgaven enklere, og Villa har et forholdsvis lett program utover. Latterlig billige Matty Cash (4.6M) er bare valgt av 11% av PL-managerne, men er kanskje den aller mest offensive forsvarsspilleren i hele ligaen når han er på topp, og vi trenger altså ikke å gå lenger tilbake enn til nest siste kamp for å finne to mål fra ham. Vurdèr også å ta med enten Moussa Diaby (6.6M) eller Ollie Watkins (8.0M). Begge holder høy klasse, men førstnevnte er såpass mye billigere i sesongspillet at vi ville valgt Diaby først av de to.

Chelsea skuffet stort sist. Sterling (8.0M) var en av de få som gjorde en helhjertet innsats. Vi har litt vondt for å tro at Chelsea fortsetter på denne linjen, og da er Sterling den første fra London-laget som må på.

Hovedrunden Premier League - sett opp ditt lag her.

Da gjenstår det bare å ønske lykke til og minne om at det kan lønne seg å følge med på siste nytt på skadefronten på fredag. (Disse tipsene ble skrevet tidligere i uka.)

Husk også at frist for PL-manager denne uka er lørdag kl. 13:30, mens fristen for Hovedrunden er lørdag kl 16:00.

Fantasyrådet kom med sine tips til Premier League-manager før sesongstart. Hør tipsene i H.U.B-podkasten her:

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler