fantasy

Hovedrunden 21. oktober: Hvor er gullklumpene?

Premier League er tilbake etter landslagspausen og det betyr nye muligheter i Hovedrunden på Fantasy.

Forfatterbilde Norsk TippingJan OlavSjåvik Publisert:18. oktober 2023

Denne helgen er det klart for en ny runde i Premier League. Det betyr at en ny Hovedrunden-turnering på Fantasy også nærmer seg. Her får du noen tips før helgens runde.

Hovedrunden Premier League - sett opp ditt lag her.

Tilbakeblikk på forrige vinner

Det ble til slutt en klar seier til OK2324 i den billige utgaven av Hovedrunden for halvannen uke siden.

I en vanskelig runde hvor vi fikk 418 deltagende lag var mye av løsningen å treffe riktig kaptein. Både Sterling og Salah oppnådde 13 Fantasy-poeng, så en av dem ville gi laget en stor fordel. OK2324 gikk for Sterling, og i tillegg hadde han Salah, Palmer og Isak, som alle scoret tosifret poeng. Interessant nok ser vi at han også hadde en del spillere som ikke leverte: Neto, Robertson, og Almiron. Åpenbart trenger man ikke treffe på alle spillerne for å gå til topps i disse turneringene.

Vi legger også merke til at han ikke hadde valgt tre spillere fra noe lag, men han hadde en del dobler. Mange mener jo at man bør ha noen tripler, men det er åpenbart mange veier til målet i Hovedrunden.

De åpenbare kandidatene

Kirean Trippier (Newcastle, 11.4M, forsvar)

Trippier innledet sesongen forsiktig, i alle fall med tanke på Fantasy-poeng, men nå har han funnet formen. I alle de fire siste kampene har han greid minst en målgivende pasning. I tillegg er det gode sjanser for at Newcastle holder nullen når de nå er oppe mot et Crystal Palace som har mistet sin kreative nøkkelspiller, Eze. Han kommer neppe tilbake fra skade før et godt stykke uti november. Når det gjelder Trippier, så spilte han 30 minutter mot Australia og hele kampen mot Italia for det engelske landslaget i uka som gikk. Vi tror ikke det er noe nevneverdig minus foran helgens oppgjør. Velger man Trippier, bør man også ta med Newcastles striker i denne kampen, siden de samhandler ofte med Trippier. Vi vet ennå ikke om det blir Isak (12.8M) eller Wilson (12.6M), siden begge har vært småskadet. Begge er gode nok til å forsvare den høye prisen. Isak var den angriperen i Premier League som hadde soleklart høyest xG i siste runde, 1.60.

Erling Haaland (Manchester City, 14.9M, angrep)

Haaland fikk voldsom kritikk av engelsk presse for å ha vært meget svak i Arsenal-kampen, der han hadde null skudd på mål, men spørsmålet er om ikke det er resten av laget som bør ta mesteparten av skylden. Manchester City har vist tegn til sviktende form i de siste kampene, og i tillegg er det spørsmål om hvor flinke medspillerne er til å sende pasninger til Haaland. At De Bruyne er ute er definitivt noe som gjør arbeidsforholdene langt vanskeligere for ham. Dessuten synes det som om forsvarerne i Premier League har blitt flinkere til å finne en måte å ta Haaland ut av kampene på. Når vi ser ham smelle inn et mål på «halv-volley» som han gjorde mot Kypros, så blir det bortimot umulig å tro på teorien om at Haaland er ute av form. Den scoringen var i verdensklasse. Mot Spania fikk han lite å jobbe med da Norge utover i kampen mislyktes helt i å spille seg ut av eget forsvar. Akkurat det vil neppe bli kampbildet når Manchester City møter Brighton, selv om vi synes det ser ut som om laget fra sør-kysten har funnet tilbake til toppformen igjen.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Våre andre ideer

Pedro Neto (Wolverhampton, 9.2M, midtbane)

Bournemouth har blitt rundspilt av Arsenal og Everton i de to siste startene, og etter å ha sluppet inn sju mål på de to kampene mistenker vi at Wolverhamptons angripere gleder seg til oppgaven. Lenge har det vært umulig å finne en offensiv spiller hos ulvene som det var mulig å stole på, men i det siste har Neto vist såpass god form at vi liker sjansene. Neto har faktisk greid målpoeng i hver av de seks siste kampene, og har utrolige fartsressurser som gjør at han kan spinne forbi flere forsvarsspillere i ett jafs. Mot Luton scoret han på den måten, mens det ble målgivende etter liknende raid både mot Manchester City og senest Aston Villa. Neto fikk 30 minutter på det portugisiske landslaget i den siste kampen mot Bosnia, men da var stillingen allerede 0-5 og kampen i realiteten over.

Gabriel Martinelli (Arsenal, 9.4M, midtbane)

Martinelli spilte annen omgang mot Manchester City og lyktes altså i å score det eneste målet i kampen. Det var ganske heldig, for ballen gikk via en Manchester City-forsvarer og skiftet retning, noe som gjorde ballen umulig å ta for Ederson. Dog får Martinelli gode kritikker også for sin øvrige innsats i oppgjøret, og når han nå har fått et par uker til å trene seg opp etter et lite skadeopphold, regner vi med at han stiller i tipp topp form og er med fra første minutt. Det hører med til historien at han ikke ble hentet inn til landslaget denne gang, så det ble ingen forstyrrende kamper i landslagspausen. Chelsea har vist fremgang i det siste, men de vil nok likevel få hendene fulle med lynvingen fra Brasil.

Simon Adingra (Brighton, 6.7M, midtbane)

Adingra leverte en strålende kamp mot Liverpool og vi mistenker at han derfor vil fortsette å få starte som høyreving. Han er såpass hurtig at Manchester Citys venstrebacker vil få problemer med ham. Kauro Mitoma (7.9M, midtbane) er enda et hakk raskere, men vil garantert finne seg selv oppe mot lynraske Kyle Walker. Det, pluss en vesentlig lavere pris, gjør at vi vurderer Adingra som et litt bedre objekt enn Mitoma i denne kampen. Adingra spilte en halv time for Elfenbenskysten på fredag.

Rasmus Højlund (Manchester United, 13.0M, angrep)                                                                                             

Det er krise-stemning i Manchester United. I de to siste ligakampene har de spilt jevnt med Crystal Palace og Brentford. Tilfeldighetenes spill har gjort at de tapte den ene, men vant den andre. Det hører med til historien at både Palace og Brentford selv sliter med formen. I tillegg gikk United på en smell mot Galatasaray. Når de nå møter ligaens største prügelknabe, Sheffield United, bør det likevel være muligheter for en positiv United-opplevelse. Spørsmålet er om 13 millioner likevel er for mye for den som har vist best form av United-angriperne i de siste kampene, og det er Højlund.

Hvem er hot i PL-manager?

Etter vår mening er det på tide å vende blikket mot Liverpool. De har vært igjennom en serie av vanskelige kamper, som har blitt gjort enda vanskeligere av flere utvisninger. Med tanke på forutsetningene har Liverpool vært meget gode, og hvis vi tar en kikk på programmet utover, ser det lyst ut. I løpet av de neste sju kampene skal de møte Everton, Nottingham Forest, Luton, Brentford, Fulham og Sheffield United. Ja, de skal også møte Manchester City, men med den formen City viser om dagen tror vi Liverpool har en sjanse der også. Det er først og fremst angriperne fra Anfield som er aktuelle. Salah koster 12.1M i PL-manager. Det er ikke spesielt billig, men egypteren er enormt stabil og leverer stort sett i hver eneste kamp. Ingen midtbanespillere har tjent flere Fantasy-poeng enn han denne sesongen. Han er såpass dyr at man nok må ofre noen andre av de ganske dyre for å komme under budsjett. Trenger man å spare penger, bør man ta en kikk på West Ham, som har meget gunstige kamper utover. Både Paqueta (5.5M) og Soucek (5.5M) er i veldig god form og plukker poeng jevnt og trutt.

Diaz var etter vår mening helt enorm sist for Liverpool. Han sanker ikke like mange Fantasy-poeng som Salah, men la oss huske på at han har kun fått 80% av spilletiden til Salah i denne sesongen. Nå er han imidlertid naglet på plassen ute til venstre, og det kommer til å bli godt med poeng i tiden som kommer for colombianeren som bare koster 7.5M. Nunez er uten konkurranse på spissplass, og har i perioder vist glimrende takter. Definitivt aktuell for 8.0 millioner. Det er disse tre, pluss til en viss grad Szoboszlai (7.0M) som vil fordele målpoengene til Liverpool mellom seg.

Ellers så er det fortsatt ganske gode kampprogrammer for de vi har varslet for en stund; Aston Villa og Tottenham. Skal man kjøpe flere spillere fra disse begynner det å haste om man vil få med seg de beste kampene. Matty Cash synes fortsatt veldig billig, selv om han har steget noe til 4.7M. Watkins har gått opp fra 8.0 til 8.2 og er brennhet om dagen. Son har steget noe til 9.1, mens Maddison fortsatt koster 8.2. Tross noe blek innsats mot Luton, så tror vi ikke det er noen fare med formen for laget. Muligens er det en ørliten bekymring at Postecoglou har tatt av duoen ganske tidlig i sluttfasen to ganger på rad. Redusert spilletid reduserer naturlig nok potensialet. Men vi er fortsatt positive på tospannet.

Da gjenstår det bare å minne om at det kan lønne seg å følge med på siste nytt på skadefronten på fredag.

Hovedrunden Premier League - sett opp ditt lag her.

Hovedrunden starter som vanlig lørdag klokken 16:00, mens fristen for PL-manager er klokken 13:30. Lykke til!

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler