fantasy

Hovedrunden i Premier League: Hvor er gullklumpene?

Fjerde runde av Premier League nærmer seg. Med det følger også en ny Hovedrunden-turnering på Fantasy.

FANTASY-TIPS: Slik kan et lag se ut, basert på tipsene i denne artikkelen. Er du enig i våre vurderinger?
Forfatterbilde Norsk TippingJan OlavSjåvik Publisert:31. august 2023

Vi fortsetter jakten på gullet i Norsk Tippings Fantasy-spill, der to nye Hovedrunder starter lørdag kl 16. Deltar du i begge prisklasser er det totalt 50 000 kroner å kjempe om.

Til slutt i artikkelen tar vi også en rask titt på PL-manager, der vi traff godt med vår anbefaling på Sterling forrige helg. Han endte opp med to mål, en målgivende og hele 16.7 poeng. Kun 6 prosent hadde fått med seg hans gryende storform.

Hovedrunden Premier League - bli med her.

Er du ute etter noen generelle råd om hvordan det lønner seg å sette opp et lag i Hovedrunden, finner du noen tips i artikkelen vår om Hovedrunden uke 3. Nå skal vi imidlertid fokusere på spillerne i Hovedrunden 4.

De åpenbare kandidatene

Erling Braut Haaland (Manchester City, 15.3M, angrep)

Det er som vanlig en nordmann som er dyreste spiller i Hovedrunden Premier League. Han brant et straffespark mot Sheffield United sist, da ballen gikk i stolpen og ut. Det ble likevel et mål på han, og det er neppe noe i veien med formen, selv om han misset også en annen stor målsjanse. Haaland skiller seg klart ut på Manchester City-laget når det gjelder potensiale for Fantasy-poeng. Bak rundens soleklare folke-kaptein er det jevnt. Både Foden (14.4M), Alvarez (14.2M) og Rodri (13.8M) er aktuelle om man har råd til flere enn èn spiller fra laget som står til 1.15 i odds mot Fulham. Rodri dukker stadig opp med et overraskende mål, og kan fort komme på skuddhold igjen mot en motstander som trolig blir liggende like lavt som Sheffield United. Foden fikk en hviledag sist, men rakk å spille noen minutter på slutten og ga en slags målgivende pasning til Rodri. Normalt starter han denne gangen. Hvis ikke, er Grealish (14.0M) førstereserve i Sikkerhetsnettet, hvilket er greit nok. Har man tid mellom kl 15 og 16 på lørdag kan man imidlertid sjekke oppstillingen til Manchester City og få bekreftet om Foden starter.

Raheem Sterling (Chelsea, 13.7M, midtbane)

Sterling viste gryende storform mot West Ham selv om Chelsea tapte kampen 1-3. Det var derfor ikke overraskende at han smalt til med to scoringer mot lille Luton gangen etter. Måten han danset seg gjennom til den første scoringen var imponerende. Nottingham Forest er et langt bedre lag enn Luton, men de har likevel sluppet inn seks mål på sine tre kamper, så alt ligger til rette for at Sterling skal få en ny god dag på jobben.

Nicolas Jackson (Chelsea, 13.2M, angrep)

Foreløpig står nykommeren med bare èn scoring, men tallene viser at han kommer til flere og bedre sjanser enn andre spisser (med unntak av Haaland). Vi har fortsatt tro på at han vil gjøre det bra i Premier League, og synes han bør slå følge med lagkameraten på vårt Fantasy-lag. Det er også vanskelig å komme utenom Ben Chilwell (11.6M, forsvarer) når vi snakker om Chelsea. Venstrebacken finnes stadig vekk helt der fremme i motstanderens 16-meter, men sesongens første mål lar vente på seg. Ikke så rart når han velger å gi pasning til medspiller i stedet for å skyte når han selv står midt foran mål på 11 meter med klar bane til mål, slik som sist! Uegoistisk, javisst. Men også et hårreisende dårlig valg, og kilde til mye frustrasjon hos de som spiller Fantasy. Vi synes han bør med, selv om vi ikke er sikre på at Chelsea holder nullen mot et kontringsglad Nottingham Forest-lag.

Bryan Mbeumo (Brentford, 11.8M, midtbane)

Vi må fortsatt karakterisere Mbeumos innledning på sesongen som meget sterk, selv om det virker som om både han og Brentford hadde en dårlig dag i den jevnspilte 1-1-kampen mot Crystal Palace. Vi tenker at Bournemouth kan være en lettere motstander å score på. De har definitivt en langt mindre defensiv tilnærming enn Palace, ikke minst på slutten av kampene.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Må vurderes tidlig

Matty Cash (Aston Villa, 5.0M, forsvar)

Det er tøff motstand for Aston Villa i denne runden, men ingen som så kampen deres sist kan ha unngått å bli imponert av Matty Cash. Gang på gang organiserte han glimrende kombinasjoner ute på høyrevingen, og stakk selv inn i feltet for å fullføre angrepene. Det resulterte i to mål på forsvareren, og det kunne fort blitt flere. Ja, det er tøft å komme til Anfield, og det kan bli vanskelig å holde nullen, men fem millioner for Matty Cash høres ut som et meget godt kjøp.

Papa Matar Sarr (Tottenham, 10.0M, midtbane)

Fortsatt et relativt ukjent navn, men Papa Matar Sarr er i ferd med å etablere seg  som en midtbanestjerne hos Tottenham. Vi varslet for ham sist til PL-manager, og han leverte en brilliant gjennomspilling av Maddison som resulterte i scoring. Gangen før scoret Sarr selv og var god i alle faser av spillet. Hvis han ikke hadde blitt tatt av etter 59 minutter sist, kunne det ha blitt en målgivende til eller et mål. Ser man på hva han har prestert med omtrent halvparten av spilleminuttene til de andre på laget, så ser det imponerende ut. Han som setter prisene i dette spillet har vært våken og endt opp med ti millioner blank, hvilket mange sikkert vil mene er for høyt. Vi ser derfor for oss at eierskapet blir ganske lavt, og at Sarr er aktuell for de som liker å gå utenfor allfarvei.

Bruno Fernandes (Manchester United, 7.8M, midtbane)

Bruno er et hett Fantasy-navn i sosiale medier om dagen. Det er ikke fordi han har scoret mange mål, men på grunn av veldig gode «underliggende stats». Faktisk er ingen spiller i ligaen bedre på akkurat det, etter tre runder. Kombinert med god innsats i 3-2-seieren over Nottingham Forest så bør han vurderes selv om United nå møter Arsenal. Ingen av de to storlagene synes å være helt på topp, så her kan alt skje. Marcus Rashford (8.0M, angrep) har langt dårligere underliggende stats enn lagkameraten. Men i våre øyne har han mer kvalitet og er på sitt beste en avslutter i verdensklasse, så kanskje det kan veie opp for moderat innsats så langt i sesongen. Sist var han forresten involvert i alle tre målene, så det er godt mulig det begynner å løsne for ham.

Pascal Gross (Brighton, 8.9M, midtbane)

Forrige uke ba vi spillerne se litt opp for Gross, og Brightons eneste mål ble laget av nettopp tyskeren. Faktum er at som Fantasy-spiller er han ikke mye dårligere enn sine mer kjente lagkamerater March (10.0M, midtbane), Mitoma (9.9M, midtbane) og Estupinan (7.5M, forsvar). Sannsynligvis blir Gross undervurdert av Fantasy-spillerne igjen, så om man antar at Brighton vil slå tilbake etter den svake innsatsen mot West Ham, så er han et meget interessant navn. La oss også nevne Ferguson (9.5M, angrep) som fikk starte sist. Han greide ikke å score på sine mange sjanser, delvis takket være en glitrende opplagt Areola i motpartens mål. Vi er ikke like imponert av Ferguson som en del andre, men tallene tyder på at Ferguson er et godt spill – om han starter.

Hvem er hot i PL-manager?

Sesongspillet kan være vanskelig, men èn ting er lett å se: Matty Cash (4.4M) må inn på laget. Enten nå eller etter international break. Aston Villa-forsvareren har riktignok en tøff oppgave mot Liverpool søndag, men senere ser programmet lettere ut. Som nevnt ovenfor, så imponerte han enormt i sin siste kamp og har masse angrepspotensiale til å være klassifisert som en forsvarer. 4.4M er altfor billig. Mest sannynlig går han opp 0.1 eller 0.2 i pris når helgens kamper starter, så hvis man ønsker å få med seg den verdiøkningen må man slå til nå.

Chelsea har fem fine kamper på rad i tiden som kommer. Hvis du ikke fikk med deg Sterling (7.9M) sist, så bør du definitivt kjøpe ham nå. Ideelt sett bør du også ha hans lagkamerater Jackson (7.0M) og Chilwell (5.5M), men la oss ikke gå amok med straffepoengene, det er sjelden lønnsomt.

Da gjenstår det bare å ønske lykke til og minne om at det kan lønne seg å følge med på siste nytt på skadefronten på fredag. (Disse tipsene ble skrevet tidligere i uka).

Husk også at frist for PL-manager er fredag kl 21, mens fristen for Hovedrunden er lørdag kl. 16.

Hovedrunden Premier League - sett opp ditt lag her.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler