oddsenfantasytipping

Manchester-derby i ettermiddag: Haaland & Co. er favoritter

Manchester City har vunnet fire av de siste fem Manchester-derbyene. Denne helgen møtes de de to byrivalene til sesongens første storoppgjør.

MANCHESTER-DERBY: Søndag møtes Manchester United og Manchester City i sesongens første Manchester Derby.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:27. oktober 2023Endret:29. oktober 2023

Manchester City toppet en perfekt forrige sesong med å bli den første engelske klubben til å vinne «The Treble» på 24 år. I 1999, for 24 år siden, var det byrival Manchester United som gjorde akkurat det samme.

Denne helgen møtes byrivalene til sesongens første Manchester-derby.

Søndag 16.30: Manchester United - Manchester City, kampen på Oddsen

Nærmer seg 200 Manchester-derbyer

Helgens storoppgjør i Manchester blir det 191. møtet mellom de to toppklubbene. Manchester United har flest seiere og har vunnet 78 av gangene. Manchester City har vunnet 59 av kampene, deriblant fire av de fem siste.

I juni møttes de to byrivalene til finale i FA-cupen. Manchester City gikk seirende ut av oppgjøret som endte 2-1 på Wembley.

Forrige gang de to lagene møttes i Premier League var det Manchester United som vant 2-1 på Old Trafford.

To storseiere til City

De to siste oppgjørene mellom Manchester-lagene har endt 2-1 med en seier til hver av lagene. Fjorårets to oppgjør endte med storseier til City begge gangene.

I mars 2022 vant City 4-1 mot rivalen hjemme på Etihad. I oktober for et drøyt år siden møttes de igjen på Citys hjemmebane. Da var Erling Braut Haaland en del av City-laget som vant 6-3 over United.

Haaland scoret hat trick i oppgjøret da han sto for halvparten av Citys mål.

På Oddsen er City favoritt til å vinne helgens storoppgjør, med 1.65 i odds. Oddsen på uavgjort er 3.90, mens den er 4.80 på seier til United. (Husk at oddsen kan endre seg fram til kampstart).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Tøff sesongstart

På sesongens ni ligakamper har United kun vunnet fem, mens de resterende fire har endt med tap. Før helgens storkamp ligger de på åttendeplass, seks poeng bak byrivalen på andreplass.

Tidligere denne uken tok United sin første seier Champions League denne sesongen, da de vant 1-0 mot FC København.

Forrige helg var det i ferd med å ende uavgjort mot tabelljumbo Sheffield United, men en scoring drøyt 20 minutter før ordinær tid gjorde at spillere, fans og trenere kunne puste lettet ut.

Tilbake på vinnersporet

Regjerende seriemester Manchester City ligger på andreplass på tabellen i Premier League. To poeng bak Tottenham på topp.

De lyseblå startet Premier League-sesongen med seks strake seiere, før de tapte mot Newcastle i ligacupen og gikk på to strake ligatap mot Wolverhampton og Arsenal. Forrige helg vant City 2-1 mot Brighton.

Seieren er Manchester Citys 21. strake seier på hjemmebane i år, noe som også er ny rekord i Premier League.

Også i Champions League har det gått på skinner for den regjerende mesteren, som har vunnet tre av tre kamper i gruppespillet. Sist mot sveitsiske Young Boys tidligere denne uka.

Premier League 10. runde

Slik spilles denne helgens runde av Premier League:

Fredag

Crystal Palace - Tottenham kl. 21.00

Lørdag

Chelsea - Brentford kl. 13.30

Arsenal - Sheffield United kl. 16.00

Bournemouth - Burnley kl. 16.00

Wolverhampton - Newcastle kl. 18.30

Søndag

West Ham - Everton kl. 14.00

Brighton - Fulham kl. 15.00

Aston Villa - Luton kl. 15.00

Liverpool - Nottingham Forest kl. 15.00

Manchester United - Manchester City kl. 16.30

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler