oddsentippingfantasy

Liverpool kan tangere egen rekord i ligacupen

I Ligacupfinalen for to år siden slo Liverpool nettopp Chelsea etter straffesparkkonkurranse. Søndag kan Chelsea revansjere tapet, mens Liverpool jakter sitt tiende trofé.

FINALE: Søndag møtes Chelsea og Liverpool til finale i den engelske ligacupen.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:22. februar 2024

Den engelske ligacupen, også kjent som Carabao Cup, er straks ved veis ende og kun finalen gjenstår.

Chelsea og Liverpool ble sammenlagtvinnere i hver sin semifinale for en måned siden og er klare for finale på Wembley søndag 25. februar.

Søndag 16.00: Chelsea - Liverpool i den engelske ligacupfinalen

Liverpool troner øverst på tabellen i Premier League og kommer fra tre strake seiere. Chelsea kommer fra uavgjort mot den regjerende seriemesteren Manchester City, og har to strake seiere før det.

Reprise av 2022-finalen

For snart en måned siden møttes Liverpool og Chelsea i Premier League. Da var Liverpool det overlegent beste laget og vant oppgjøret 4-1.

I den engelske ligacupfinalen for to år siden, sto det 0-0 mellom de to lagene etter ordinær tid. Det hele måtte dermed avgjøres på straffer. Chelsea bommet på den ellevte straffen, mens Liverpool scoret og vant finalen.

Tre måneder senere møttes de til finalen i FA-cupen. Også der sto det 0-0 etter 90 minutter, før Liverpool vant etter straffer.

Sikter mot sitt tiende ligacupgull

Liverpool har vunnet den engelske ligacupen ni ganger tidligere, noe som gjør de til den klubben som har vunnet turneringen flest ganger. Vinner de søndagens finale blir de den første og eneste klubben med ti ligacup-trofeer.

Manchester United vant turneringen i fjor og er med sine seks seiere den tredje mestvinnende klubben. Manchester City har vunnet turneringen åtte ganger.

Årets finale er den andre finalen på tre år for Liverpool. De røde fra Merseyside vant turneringen fire år på rad fra 1981 til 1984, før de vant sin femte ligacupfinale i 1995. Siden da har Liverpool også vunnet i 2001, 2003, 2012 og senest i 2022.

Lang skaderekke

Liverpool har tronet øverst på tabellen i Premier League siden andre juledag, etter 17 seiere, seks uavgjort og kun to tap på 25 kamper.

I starten av februar tapte Liverpool sin første ligakamp på fire måneder mot Arsenal. Tapet er Liverpools første og eneste i 2024. Siden da har de tatt tre strake seiere, senest hjemme mot Luton onsdag kveld.

Et skjær i gleden for Liverpool er listen over skadde spillere som er usikre og helt uaktuelle før ligacupfinalen. I helgens ligakamp mot Brentford måtte Diego Jota og Curtis Jones begge ut med skade.

Samtidig er Stefan Bajcetic, Joel Matip, Ben Doak, Dominik Szoboszlai, Thiago, Trent Alexander-Arnold og Alisson Becker alle på Liverpools skadeliste.

Usikkert er det også om de to Liverpool-stjernene Mohamed Salah og Darwin Nunez blir en del av troppen som reiser til Wembley.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Til finale med et nødskrik

Chelsea har sluppet med skrekken flere ganger gjennom årets ligacup og har tatt seg hele veien til årets finale. I kvartfinalen mot Newcastle sto det 1-1 etter ordinær tid og det hele måtte avgjøres på straffer. Der trakk Chelsea det lengste strået og vant 4-2.

I den første av to kamper i semifinalen skuffet Chelsea igjen, da de tapte 1-0 mot Championship-laget Middlesbrough. I returoppgjøret tok London-klubben seg kraftig sammen og vant 6-1.

Chelsea har vunnet den engelske ligacupen fem ganger tidligere. Forrige gang de vant var i 2015. Både i 2019 og 2022 tok de seg til finalen, men begge gangene endte det med tap.

Stoppet storklubbens seiersrekke

I Premier League ligger Chelsea på 10. plass etter ti seiere, fem uavgjort og ti tap på 25 kamper. De tre siste kampene har Chelsea vunnet med to mål mot både Aston Villa og Crystal Palace, mens de imponerte mot regjerende seriemester Manchester City i forrige kamp.

Etter en scoring fra Raheem Sterling tre minutter før pause, så Chelsea lenge ut til å klare det utrolige. I kampens 83. minutt utlignet Rodri for hjemmelaget.

Kampen ente 1-1, men Chelsea satte en stopper for Citys seiersrekke og tok et sterkt poeng borte mot et av ligaens beste hjemmelag.

Søndag 16.00: Chelsea - Liverpool i den engelske ligacupfinalen

På Oddsen er Liverpool favoritter til å vinne helgens ligacupfinale mot Chelsea. Oddsen på Liverpool-seier er 2.10, mens det er 3.15 i odds på seier til Chelsea. Oddsen på uavgjort er 3.60. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler