oddsenfantasytipping

Molde, Bodø/Glimt og Brann er klare for playoff i Europa

Kun et dobbeltoppgjør gjenstår før Molde er sikret en plass i gruppespillet i Champions League. Bodø/Glimt og Brann jakter hver sin plass i Conference League-gruppespillet.

NÆRMER SEG: Bodø/Glimt er et av to norske lag som nærmer seg en plass i sesongens Conference League.Mats Torbergsen / NTBMats Torbergsen
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:22. august 2023Endret:23. august 2023

De to neste ukene spilles playoff-kampene i Champions League og Conference League, før det blir klart hvem som får plass i gruppespillet i to av de største fotball-turneringene i Europa.

Molde, Bodø/Glimt og Brann gikk alle seirende ut av siste kvalifiseringskamp, tok sammenlagtseieren og er klare for playoff. Rosenborg tapte i Skottland, og er dermed ute.

Kan bli første norske lag i Champions League på 16 år

Ikke siden 2007 har et norsk lag kvalifisert seg til Champions League. Den gangen var det Rosenborg som tok seg til gruppespillet for ellevte gang. Molde har vært i gruppespillet en gang tidligere, tilbake i 1999/2000-sesongen.

I år er Molde det eneste norske laget som kan sikre seg en plass i årets største og gjeveste fotballturnering.

Bodø/Glimt var nære en plass i Champions League-gruppespillet i fjor. Men det var på nettopp dette stadiet det sa stopp. Etter ekstraomganger måtte Glimt se seg slått av Dinamo Zagreb og fikk dermed en plass i Europa League i stedet.

Tidligere Galatasaray-spiller sikret Molde playoff

Molde tok seg videre etter dobbeltoppgjøret mot finske HJK Helsinki i kvalikens andre runde, etter å ha vunnet 2-1 sammenlagt. I den første av to kamper i den tredje kvalikrunden fikk moldenserne en kalddusj, da færøyske KI Klaksvík vant oppgjøret 2-1. I returoppgjøret vant Molde 2-0 og sikret sammenlagtseieren.

Martin Linnes ble matchvinner i Moldes siste kvalikkamp mot KI Klaksvík. Linnes er tidligere Galatasaray-spiller og spilte i den tyrkiske storklubben fra 2016 til 2021, før han kom tilbake til Molde.

Tyrkias mestvinnende fotballag

Galatasaray er den eneste tyrkiske fotballklubben som har vunnet en europeisk turnering og er landets mestvinnende fotballag.

Galatasaray startet turneringen med å spille uavgjort borte mot Žalgiris Vilnius i andre kvalifiseringsrunde. I returoppgjøret vant den tyrkiske storklubben 1-0. Mot Olimpija Ljubljana vant Galatasaray begge kampene, først 3-0 og så 1-0.

Skulle Galatasaray bli for sterke for Molde, er det norske laget uansett sikret en plass i Europa League-gruppespillet.

Molde - Galatasaray onsdag kl. 21:00 på TV2 Sport 1

På Oddsen er det 2.70 i odds på at Molde tar seieren. Oddsen på uavgjort er 3.50, mens den er 2.40 på seier til Galatasaray. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Ubeseiret i årets Conference League

Bodø/Glimt er det første norske laget som spiller playoff-kamp i sesongens Conference League.

I Conference League er bodøværingene så langt ubeseiret. Mot tsjekkiske Bohemians vant Glimt 3-0 hjemme, før de så vant 4-2 borte i andre kvalifiseringsrunde.

I den tredje kvalifiseringsrunden var armenske FC Pyunik motstander. Bodø/Glimt hadde få til ingen problemer mot laget fra den armenske hovedstaden, og vant begge oppgjørene 3-0.

Rumensk motstand i play-offs

Neste og siste motstander før et eventuelt gruppespill for Glimt, er Sepsi OSK Sfântu Gheorghe fra Romania. Første kamp spilles på rumensk jord, mens returoppgjøret er i Bodø en uke senere.

I andre kvalifiseringsrunde vant Sepsi 2-0 og 4-0. I tredje kvalifiseringsrunde endte det 1-1 og uavgjort i første kamp, før rumenerne vant 1-0 i returoppgjøret.

Sepsi kommer fra to seiere og to uavgjort, i den rumenske toppdivisjonen Casa Pariurilor Liga.

På Oddsen er det 1.97 på Glimt-seier, 3.30 på uavgjort og 3.25 på seier til Sepsi.

Berget seg med tre mål i siste kamp

Fjorårets vinner av OBOS-ligaen, Brann, jakter i likhet med Bodø/Glimt en plass i sesongens Conference League-gruppespill.

I den første kvalifiseringskampen så det lenge ut til å bli tap for Brann, som lå under 2-0. I det 79. spilleminutt scoret Magnus Warming kampens første mål for Brann, og sørget for at sluttresultatet ble 2-1.

I returoppgjøret på Brann Stadion, scoret hjemmelaget tre mål og vant 4-3 sammenlagt.

I playoff-kampene venter nederlandsk motstand for Brann, som møter AZ Alkmaar.

Møter den nederlandske serielederen

AZ Alkmaar spiller i den øverste divisjonen i nederlandsk fotball, Eredivisie. Etter to spilte kamper i serien, har AZ Alkmaar vunnet begge og leder serien med best målforskjell. Fjorårets sesong endte de på fjerdeplass.

I tredje kvalifiseringsrunde vant AZ Alkmaar 1-0 og 2-0 over FC Santa Coloma. Det er det nederlandske lagets eneste kamper i sesongens Conference League.

AZ Alkmaar - Brann torsdag kl. 20:45 på VG+

Det er 1.38 i odds på seier til AZ Alkmaar, 4.30 på uavgjort og 6.20 på Brann-seier.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler