oddsentippingfantasy

I ettermiddag skal det avgjøres – blir det Haaland og Bobb eller Ødegaard?

Manchester City og Arsenal kjemper til siste kamp om å vinne sesongens Premier League. Det eneste som er sikkert er at det er en nordmann i fokus på vinnerlaget.

LIGAGULL: Søndag avgjøres det hvem som vinner Premier League 2024.
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:16. mai 2024Endret:19. mai 2024

Årets Premier League-sesong går mot slutten, der det nå gjenstår kun en kamp for hvert av lagene.

West Ham er det eneste laget, i tillegg til de to tittelrivalene, som kan ha en påvirkning på hvem som ender opp som ligamestere 2024. Spiller de uavgjort eller vinner mot Manchester City, må Arsenal vinne mot Everton.

Burnley og Sheffield United er allerede nedrykksklare, mens Luton mest sannsynlig slår følge ned.

Sjetteplassen er den siste plassen som sikrer spill i Europa neste sesong. Før søndagens kamper er det Chelsea som innehar den plassen, mens Newcastle er det eneste laget som kan endre på det.

NB! Ukens Lørdagskupong har spillefrist søndag 19. mai kl. 16.25. På Søndagskupongen er spillefristen mandag 20. mai kl. 16.55.

Her kan du tippe

City kan bli historiske

De siste ti årene har Manchester City blitt ligamestere sju ganger. I tillegg vant de Champions League for første gang i fjor, og ble det første laget siden 1999 som vant «The Treble» – seier i Premier League, FA-cupen og Champions League på en og samme sesong.

City har de siste årene blitt et av verdens beste fotballag. Bare siden 2020/21 har de vunnet ligaen tre år på rad, senest i fjor.

Vinner de igjen i år, blir de det første laget i den engelske toppdivisjonen som vinner fire år på rad.

Ødegaard kan løfte troféet

Martin Ødegaard ble kaptein i Arsenal før 2022/23-sesongen og har siden vært en viktig spiller for London-klubben. I fjor var nordmannen med på å ta Arsenals beste ligaplassering siden 2016.

I årets sesong har Ødegaard ledet laget sitt til kvartfinale i Champions League, der «The Gunners» ikke har vært siden 2010.

Vinner Arsenal ligaen i helgen, blir Ødegaard den femte nordmannen til å vinne Premier League, men også den første nordmannen til å løfte et ligatrofé som kaptein i England.

Flere store stjerner, som Sky Sports-ekspert Gary Neville har de siste ukene omtalt Ødegaard som en av sesongens beste spillere i Premier League.

Norsk toppscorer to år på rad

Erling Braut Haaland kronet en tilnærmet perfekt første sesong i Manchester City og Premier League, med å bli ligaens toppscorer. Også Oscar Bobb har hatt noen gode kamper for City denne sesongen.

Erling Braut Haaland scoret 36 mål på 35 ligakamper og slo Harry Kane på andreplass med seks måls margin.

I år ligger han an til å bli ligaens toppscorer for andre året på rad. Det har ingen andre klart siden Harry Kane ble toppscorer i både 2016 og 2017

Chelseas Cole Palmer har 22 mål og ligger på andreplass, mens Newcastles svenske spiss Alexander Isak ligger på tredjeplass med 20 mål.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Klopps siste kamp

Tidligere i år kunngjorde Jürgen Klopp at årets sesong blir hans siste som manager i Liverpool.

Tyskeren har siden han kom til klubben i 2015, ledet Liverpool til seier i Premier League, Champions League, FA-cupen og ligacupen.

I februar vant de den engelske ligacupen, der de slo Chelsea 1-0.

Liverpool tronet øverst på tabellen i årets tre første måneder, men falt til slutt utenfor gullkampen etter en periode med slurvefeil og tap.

Klopps Liverpool-karriere og klubbens sesong avsluttes hjemme på Anfield, der de får besøk av Wolverhampton.

En av klubbens verste sesonger

Manchester United har vunnet Premier League flest ganger, med 13 ligatitler på totalt 31. sesonger. Forrige gang var tilbake i 2012/13-sesongen, i Sir Alex Fergusons siste sesong.

I år ligger «de røde djevlene» an til å avslutte en av sine verste sesonger. I Champions League røk de ut i gruppespillet, mens de i ligacupen ikke kom lenger enn til 4. runde.

United ligger på åttendeplass på tabellen og har, i likhet med Newcastle på plassen over, 57 poeng. Uansett utfall i sesongavslutningen går årets sesong inn i historien som en av Uniteds verste.

I 2021/22-sesongen endte de med 58 poeng og på 6. plass, mens de i 2013/14 avsluttet sesongen på 7. plass med 64 poeng.

Sesongens siste Premier League-kamper

De ti siste kampene i sesongens Premier League spilles alle søndag 19. mai kl. 17.00.

Arsenal - Everton

Brentford - Newcastle

Brighton - Manchester United

Burnley - Nottingham Forest

Chelsea - Bournemouth

Crystal Palace - Aston Villa

Liverpool - Wolverhampton

Luton - Fulham

Manchester City - West Ham

Sheffield United - Tottenham

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler