sportfremsideoddsen

Elverum jakter NM-revansj mot Sagosen & Co. – og dundrer Vipers-toget videre?

I helgen er det duket for håndballfest med NM-sluttspill i Arendal. Det store spørsmålet er: Klarer noen å stikke kjepper i hjulene for storfavorittene Vipers og Kolstad.

TITTELFORSVARERE: Sander Sagosen og Kolstad er tittelforsvarere i NM, det samme er Katrine Lunde og Vipers.Foto/montasje: NTB /Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:20. februar 2024Endret:21. februar 2024

For andre år på rad er det NM-helg, som går under navnet Final8, i Arendal.

Det spilles semifinaler for både kvinner og herrer lørdag. Søndag spilles det finaler og bronsefinaler.

Håndball-NM på Oddsen

I kvinneklassen møtes Vipers og Larvik i den ene semifinalen. Vipers er kjempefavoritter på oddsen. Det er 1,02 på Vipers-seier, 18,00 på uavgjort, mens det er 16,00 på Larvik-seier. (Husk at oddsen kan endre seg helt fram til kampstart).

Storhamar og Sola møtes i den andre semifinalen. Her er det 1,45 på Storhamar-seier, 8,50 på uavgjort, mens det er 3,40 på seier til Sola.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Seks på rappen

Vipers har vært suverene i norsk håndball de siste årene og har vunnet NM seks ganger på rad. I fjor slo de Sola 30-23 i finalen. Før Vipers' sine seks strake NM-titler, vant Larvik ni NM-finaler på rad. Byåsen vant i 2007, og før det vant Larvik fem på rad.

Vipers leder serien foran Storhamar og Sola, og er i dessuten klare for åttedelsfinale i Champions League mot ungarske Debrecen, der sørlendingene er regjerende mestre.

Også Storhamar og Sola har gjort sine saker bra i Europa denne sesongen. Begge lagene er i kvartfinale i European Leauge. Sola møter franske Nantes, mens Storhamars motstander er tyske Thüringer.

Da Sola og Storhamar møttes i NM-semifinalen i fjor, vant Sola 29-26.

Håndball-NM på Oddsen

Kan Elverum slå tilbake?

I herreklassen møtes Haslum og Kolstad i den ene semifinalen. Her er Kolstad gigantiske favoritter.

Det er 1,02 på trøndersk seier, 18,00 på uavgjort, mens det er 16.00 i odds på seier til Haslum.

Elverum og Kristiansand møtes i den andre semifinalen. Oddsen på Elverum-seier er 1,05, uavgjort 12,00, mens den er 15,00 på seier til Kristiansand.

Kolstad og Elverum møttes i finalen i fjor. Da vant Kolstad 34-27. Før det hadde Elverum fem strake finaleseire.

Sander Sagosen og Kolstad kjemper for å komme til åttedelsfinalen i Champions League. Her hjemme i Norge leder trønderne serien fire poeng foran Elverum.

De to andre semifinalistene, Haslum og Kristiansand, ligger begge et godt stykke under midten på tabellen. Men de har overrasket i NM.

Semifinalene spilles slik:

Lørdag:

Vipers - Larvik kl. 11.00

Storhamar - Sola kl. 13.00

Kolstad - Haslum kl. 15.00

Elverum - Kristiansand kl. 17.00

Håndball-NM på Oddsen

Søndag:

Finale kvinner kl. 14.15

Finale menn kl. 16.30

Norsk Tipping på plass

Norsk Tipping er tilstede i Arendal med vår håndball-reporter Karoline Olsen. Hun var aktiv for Vipers fram til 2019 før en alvorlig kneskade satte en stopper for karrieren. Nå gleder hun seg til å følge det beste av norsk klubbhåndball fra tribunen.

– Jeg tror de fleste vil utnevne Vipers og Kolstad som favoritter denne helgen. Likevel, alt kan skje i Final 8.

Hun tror favorittene vil innfri i lørdagens semifinaler.

PÅ PLASS: Karoline Olsen skal dekke Final 8 for Norsk Tipping.

– På damesiden tror jeg Vipers stikker av med finaleplassen i den første semifinalen. Den andre semifinalen mellom Sola og Storhamar kan bli kjempespennende, men jeg holder en knapp på Storhamar.

På herresiden håper Olsen på en finale det kan lukte svidd av søndag.

– Jeg tror vi får se Kolstad mot Elverum i finalen. Dersom det skjer blir det virkelig fyr og flamme i Sparebanken Sør Amfi.

Følg Norsk Tipping Sport på Facebook og Instagram for å få med deg det som skjer i Arendal under Final 8.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler