eurojackpot

Ny rekord: Ca. 1,38 milliarder i Eurojackpot

Førstepremiepotten i Eurojackpot har nådd makstaket på 120 millioner euro og er tirsdag på ca. 1,38 milliarder norske kroner. Det betyr også at det nå er andrepremiepotten vokser.

HØYE POTTER: Tirsdag er det høye potter i både første- og andrepremiepotten i Eurojackpot. Får vi tidenes femte milliard-vinner tirsdag?Foto: Veikkaus
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:19. juni 2023Endret:20. juni 2023

Ingen spillere klarte å prikke inn 5+2 rette i fredagens trekning. Førstepremiepotten har nå nådd premietaket. Det betyr at førstepremiepotten ikke vokser videre, men at andrepremiepotten nå fylles opp isteden.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Rekordstor førstepremiepott

Førstepremiepotten i Eurojackpot tirsdag vil være på ca. 1,38 milliarder kroner (med gjeldende kurs på trekningsdagen). Dette er den største førstepremiepotten i Eurojackpot noensinne.

Så lenge førstepremiepotten er på makstaket, legges overskytende i andrepremiepotten. Dermed har andrepremiepotten vokst kraftig. Tirsdag er det ca. 115 millioner kroner i andrepremiepotten.

Skulle også andrepremiepotten nå maks – her er taket det samme som på førstepremien, altså 120 millioner euro – vil det overskytende beløpet helles over i tredjepremiepotten.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Derfor er premiepottene så høye

Fra 25. mars 2022 ble det innført flere endringer i Eurojackpot. Blant annet ble det innført en ekstra trekningsdag, slik at man nå kan spille både på fredager og tirsdager. I tillegg ble maksimal førstepremiepott økt fra 90 millioner euro kroner til 120 millioner euro - eller ca. 1,2 milliarder kroner.

Bakgrunnen for endringene skyldes først og fremst at Eurojackpot-lotteriet har eksistert i samme form i snart et tiår, og at det var behov for fornyende grep, forklarer trekningsansvarlig hos Norsk Tipping, Ingrid Roterud Mathisen.

– Det er Eurojackpot-alliansen som sammen har kommet frem til at både høyere førstepremiepott og to trekningsdager per uke vil være gode grep for at spillet fortsatt skal være attraktivt. Disse endringene er felles for alle medlemslandene, sier hun.

Slik følger Norsk Tipping opp storvinnere

Å vinne et millionbeløp er først og fremst moro. Samtidig er det nyttig å få eksperthjelp til å håndtere pengene best mulig, ikke minst når premien er i hundremillionersklassen, eller som nå: i milliardklassen.

Norsk Tipping tilbyr gratis økonomisk veiledning for dem som vinner to millioner kroner eller mer. Det er advokatfirmaet Dehn som bistår Norsk Tipping som en nøytral part i dette arbeidet. De er klare på at det å vinne flere hundre millioner kroner krever mer oppfølging enn å vinne et én- eller tosifret millionbeløp.

485,1 millioner kroner er den høyeste premieutbetalingen i Norsk Tippings spill noensinne. Mannen fikk grundig oppfølging av Norsk Tipping, samt økonomisk og juridisk veiledning fra Brækhus Advokatfirma, som var den nøytrale parten på det tidspunktet.

JURIDISK BISTAND: Torbjørn Evjenth og Ingvild Elisabeth Flovik i advokatfirmaet Dehn er klare til å bistå norske Eurojackpot-milliardærer og millionærer.Foto: Ola Thorset, Norsk Tipping

Ryker milliarden tirsdag?

Neste trekning i Eurojackpot er tirsdag 20. juni. Førstepremiepotten er allerede på maks og vil fremdeles ligge på ca. 1,38 milliarder kroner. Det overskytende legges som nevnt i andrepremiepotten, som tirsdag vil være på ca. 115 millioner kroner.

Maksimal førstepremiepott 120 mill. euro. Gjeldende kurs på trekningsdag.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler