fantasyoddsen

Casper Ruud er klar for sitt fjerde Wimbledon

Starten av juli måned markerer også starten på årets Wimbledon. Casper Ruud spiller i mesterskapet for fjerde gang og kan komme til sin fjerde Grand Slam-finale på et drøyt år.

FANTASY-TENNIS: Wimbledon-turneringen spilles de to første ukene i juli og blir første mulighet til å spille tennis på Fantasy.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:1. juli 2023Endret:4. juli 2023

I starten av juli spilles den tredje av årets Grand Slam-turneringer – Wimbledon. Nordmannen Casper Ruud spiller Wimbledon for fjerde gang. En turnering der han aldri har kommet lenger enn andre runde.

Ruud har spilt i tre Grand Slam-finaler bare det siste året, men seieren har foreløpig uteblitt.

Wimbledon – årets tredje Grand Slam

Første helgen i juli spilles den tredje av de fire årlige Grand Slam-turneringene, nemlig Wimbledon. Dette er den eldste turneringen i tennis og spilles på gress på All England Lawn Tennis and Croquet Club i Wimbledon i i London.

Grand Slam handler om å ta «storeslem» - å vinne Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open samme sesong.

Serbiske Novak Djokovic har vunnet både Australian Open og French Open i 2023 og kan altså vinne alle denne sesongen. Djokovic er også tittelforsvarer i Wimbledon og kan ta sin 24. Grand Slam-tittel.

Aryna Sabalenka fra Belarus vant Australian Open i januar, mens polske Iga Świątek vant French Open i juni.

Tre Grand Slam-finaler på et drøyt år

I januar røk Casper Ruud overraskende ut i andre runde av Australian Open. I starten av juni slo nordmannen kraftig tilbake og tok seg til finale i French Open. Der tapte han for Novak Djokovic. Dette var Ruuds tredje Grand Slam-finale.

I fjor spilte Ruud sin første Grand Slam-finale der han tapte mot Rafael Nadal. Senere samme år spilte han mot Carlos Alcaraz i US Open-finalen, hvor det også ble tap.

Ruud har allerede tangert egen rekord

Casper Ruud slo franske Laurent Lokoli 3–1 i sett i Wimbledon-åpningen mandag. Seieren sendte nordmannen videre til andre runde, noe som også er tangering av Ruuds beste resultat i Wimbledon.

Ruud vant overlegne 6–1 i første sett, før Lokoli utlignet og sørget for 1-1 etter andre sett. Ruud hentet seg mesterlig inn igjen og vant de to gjenværende settene 6-4 og 6-3.

Møter hjemmehåpet i andre runde

I andre runde møter Ruud briten og hjemmefavoritten Liam Broady. Broady er rangert som nummer 142 i verden, mens Ruud er nummer 4. Briten tok seg videre fra første runde etter å ha slått franskmannen Constant Lestienne i tre strake sett.

Broady har også fordelen av å spille på hjemmebane i Wimbledon. Ruud og Broady har ikke spilt mot hverandre tidligere.

Store premiesummer

Årets Wimbledon-mesterskapet har rekord i beløpet som skal deles ut til spillere og vinnere. Totalt 44 millioner pund skal deles ut i premiepenger under mesterskapet.

Spilleren som står igjen som Wimbledon-mester vil sikre seg 2 350 000 pund i premiepenger. Spilleren som blir nummer to sikrer seg halvparten, 1 175 000 pund.

Casper Ruud er allerede sikret 85 000 pund. Vinner han onsdagens kamp mot Broady er han sikret 131 000 pund.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Tennis på Fantasy

Sist ut i rekken over Fantasy-spill fra Norsk Tipping er tennis.

Turneringene i Fantasy tennis kan gå over én dag eller én runde, men det kan også forekomme Fantasy-turneringer som går over flere runder.

Wimbledon blir første mulighet der man kan sette opp sitt eget Fantasy-lag i tennis.

Sett opp ditt lag her.

Varianter av Fantasy Tennis

Standard 6

Dette formatet brukes til daglige Fantasy-turneringer.

 • 6 spillere utgjør et lag

 • 3 Menn og 3 kvinner

 • Et virtuelt budsjett for å kjøpe spillere

 • Kan ha en kaptein eller ingen

 • En kaptein vil få doblet poengene sine

 • Ingen innbyttere

Flexi 6

Også dette formatet brukes til daglige Fantasy-turneringer.

 • 6 spillere utgjør et lag

 • Man står fritt med hensyn til antallet menn og kvinner

 • Et virtuelt budsjett for å kjøpe spillere

 • Kan ha en kaptein eller ingen

 • Ingen innbyttere

Sesongspill 8

Når det er «sesongturnering» brukes et annet format. Formatet kan for eksempel gjelde alle rundene under Wimbledon.

 • 8 spillere utgjør et lag

 • 4 Menn og 4 kvinner

 • Et virtuelt budsjett for å kjøpe spillere

 • Kan ha en kaptein eller ingen

 • Ingen innbyttere

Et slikt sesongspill blir ofte satt opp uten mulighet til å kunne endre på laget etter at turneringen har startet, dette kalles en «fryse-turnering».

Sikkerhetsnett for daglige turneringer

Hvis en kamp blir kansellert, så vil sikkerhetsnettet erstatte begge spillere. En erstatningsspiller må:

 • Være av samme kjønn som den opprinnelige spilleren

 • Koste det samme eller mindre som den opprinnelige spilleren

Begge kravene må være oppfylt for at man får erstatningsspilleren inn på laget sitt. Sikkerhetsnettet vil velge den dyreste spilleren av de som oppfyller begge kravene. Hvis det ikke finnes noen spillere som oppfyller begge kravene, vil man ikke kunne få inn en erstatningsspiller.

Det er ingen grense for hvor mange erstatningsspillere man kan få.

Tie breaker-regler for når to eller flere erstatningsspillere koster det samme:

 1. Sikkerhetsnettet vil velge den spilleren som har høyest verdensrangering.

 2. Hvis rangeringen er den samme (det vil si at ingen av dem har en rangering), så vil sikkerhetsnettet velge den spilleren med best 'FORM'. 'FORM' viser spillerens Fantasy-poeng i snitt for de siste 5 kampene.

 3. Hvis spillerne har lik 'FORM', så vil sikkerhetsnettet velge basert på alfabetisk rekkefølge.

Sikkerhetsnett for «sesongturneringer»

Dette er typisk turneringer som gjelder hele arrangementet, for eksempel alle rundene under Wimbledon.

Sikkerhetsnettet virker noe annerledes for slike turneringer:

Hvis en valgt spiller ikke stiller til start i turneringen så vil sikkerhetsnettet lete etter en erstatningsspiller i henhold til reglene for daglige Fantasy-turneringer (se over). Man vil eie denne nye spilleren for resten av turneringen.

Hvis en valgt spiller har startet turneringen og blir skadet eller trekker seg på et eller annet tidspunkt, så vil ikke det gis en erstatningsspiller.

Hvis en spiller avanserer i turneringen på walkover, vil han få en «walkover bonus».

Hvis en spiller trekker seg underveis i en kamp

Hvis dette skjer, så vil den gjenværende spilleren bli tildelt alle resterende games og sett. Det vil ikke bli gitt ekstra poeng for brudd, ess eller dobbeltfeil. Strake sett-bonus vil gjelde som i en vanlig kamp.

Eksempel: Hvis en spiller vant første sett 6-3, men ligger bak i andre sett med 2-4 før motstanderen hans trekker seg, så vil vår spiller få 6-3, 6-4 og 6-0 i dette eksempelet (om det er en fem-setts kamp).

Poengsystemet

Poengsystemet er laget for å belønne spillere som vinner med stor margin. Jo mer overlegen en spiller er i kampen, jo flere poeng vil han få. Tilsvarende vil en spiller som taper klart få veldig få poeng (eller minuspoeng i verste fall).

Verdt å merke seg er det at en spiller som taper knepent kan få en del poeng, siden han har kjempet godt og burde bli belønnet for det.

I praksis er det forskjellen mellom antall vunnet og tapte games som avgjør mye. Fantasy-poeng for et sett kan bli oppdatert flere ganger i løpet av settet og poengene vil kunne endre seg mye om stillingen snur.

Bonuser for strake sett og å tape bare ett sett

Vi gir bonuser for å vinne alle sett i en kamp (strake sett), men også for å bare tape ett sett. Det spiller ingen rolle for slike bonuser om det siste settet blir vunnet ved vanlig spill eller fordi en spiller trekker seg. Poeng for kampseier og seier ved walkover inngår ikke i bonus-utregninger.

Strake sett: Alle poeng opptjent i et sett for en spiller multipliseres med SSB-faktoren, som er 0.67 for Best av 5-kamper og 0.50 for Best av 3.

Tape bare ett sett: Alle poeng opptjent i et sett for en spiller multipliseres med TB1S-faktoren, som er 0.25 for Best av 5-kamper. TB1S-bonus gis ikke for Best av 3.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler