oddsen

Oftedal Sagosen: – Jeg tror Serbia blir en nøkkelkamp

Torsdag spiller Norge mot Serbia i første kamp i mellomrunden i VM. Norsk Tippings håndballekspert Hanna Oftedal Sagosen mener det blir en særdeles viktig match for Norge.

VIKITG: Sander Sagosen og Norge spiller mot Serbia torsdag kveld.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:18. januar 2023Endret:19. januar 2023

Norge gikk gjennom gruppespillet med tre strake seire. Nå venter mellomrunden. Der møter Norge Tyskland, Serbia og Qatar. Det er til sammen fire grupper i mellomrunden. De to beste i hver gruppe går til kvartfinale.

Norge - Serbia på Oddsen.

Dersom Norge kommer dit, blir trolig motstanderen Frankrike eller Spania.

Norges kamper i mellomrunden:

  • Torsdag kl. 20.30 Norge - Serbia

  • Lørdag kl. 18.00 Qatar - Norge 

  • Mandag kl. 20.30 Tyskland - Norge 

– Det har svingt litt

Norsk Tippings håndballekspert Hanna Oftedal Sagosen synes Norge har prestert som forventet så langt i mesterskapet.

– Jeg synes Norge har gjort den jobben de skulle og vunnet alle kampene til nå. Det har svingt litt, men jeg tror det kan være en fin ting at de allerede har kjent litt på jevne kamper, svingende spill og god motstand. Jeg synes de har prestert ganske som forventet og håper de fortsetter å spille seg bedre og bedre videre i mesterskapet. De har fått rullert en del på mannskapet og burde gå inn i mellomrunden med overskudd.

FRANSK GULL: Hanna Oftedal Sagosen tror Frankrike vinner mot Danmark i søndagens VM-finale. Foto: Gro SynstadGro SynstadGro Synstad

– En trygghet å vite

Norge havnet tidlig bakpå i den siste gruppekampen mot Nederland, men reiste seg og tok to poeng.

– Jeg synes de viste sterk mentalitet og vinnervilje i kampen mot Nederland, hvor de virkelig slet og var bakpå fra start, men sakte klarte å jobbe seg inn igjen i kampen og til slutt vinne. De kommer helt sikkert til å stå i samme situasjon igjen, og det er en trygghet å vite at ved aldri å gi seg, vil det gi resultater. Den første kampen mot Serbia i mellomrunden tror jeg kan bli en like jevn som mot Nederland, og dette blir også en viktig nøkkelkamp for å ta seg til kvartfinale, mener Hanna Oftedal Sagosen.

Norge er oddsfavoritter mot Serbia. I skrivende stund er det 1,40 i odds på norsk seier, 9,20 på uavgjort, mens det er 3,60 på at Serbia vinner. Oddsen kan endre seg frem til kampstart.

– Blir spennende å følge

– Er det noe spesielt du har bitt deg merke i hos noen av lagene?

Her finner du håndball-VM på Oddsen

– Det har mellom mange storseiere, vært noen varierende kamper i gruppespillet. Jeg synes det har vært gøy å følge med på gruppa til Island, Portugal og Ungarn, som alle har slått hverandre. Island så ekstremt sterke ut innledningsvis, men gikk på et forferdelig tap mot Ungarn etter å ha ledet med 6-7 mål. Det blir spennende å følge disse lagene inn i mellomrunden, da det viser at alle kan slå alle. Jeg synes også Egypt har imponert stort, spesielt ved å knuse Kroatia. Disse kan fort dytte en av de europeiske toppnasjonene ut av kvartfinalene, og blir absolutt et lag man burde følge ekstra med på, sier Hanna Oftedal Sagosen.

Disse fire tipper hun i semifinale

Før mesterskapet tippet Hanna Bredal Oftedal at Danmark, Frankrike, Norge og Sverige ville ta seg til semifinale. Det står hun fremdeles ved etter å ha sett lagene i gruppespillet. Men hun har noen outsidere.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

– Det er relativt umulig å vite helt hvor Danmark står, og de synes jeg også har en relativt lett vei til kvartfinalen gjennom hovedrunden. De har likevel rutine og mannskap til å stå i en semifinale. Jeg er også veldig spent og usikker på hvem som drar det lengste strået av Island og Sverige. Begge lag har variert noe, men kan spille fantastisk håndball. Jeg må og har fortsatt troa på Norge, men håper de unngår Frankrike i en kvartfinale, det tror jeg blir en svært hard nøtt å knekke. Man skal heller ikke utelukke Egypt som kan være ekstremt gode i enkeltkamper og virkelig bite seg fast blant de fire beste, men disse har jeg fortsatt som en liten outsider. Jeg tror derfor at semifinalelagene blir: Norge, Frankrike, Danmark og Sverige. Med Island, Egypt og Spania som de største utfordrerne. Sverige får derfor en liten knapp foran Island, som jeg innledningsvis tippet som topp fire. 

Oddsen
Spill før- og under kampen
Lever spill

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler