oddsen

Kan disse gutta sjokkere Vålerenga i cupen?

En drøm gikk i oppfyllelse for flere fotball-fans, da det ble klart at de to klubbene fra Oslo øst, Vålerenga og Oppsal møtes i 2. runde av cupen.

MØTER VÅLERENGA: Oppsal er for første gang klare for 2. runde i cupen. Nå venter Vålerenga på Trasop.Foto: Eivind Hauger
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:23. april 2024

Det ble flere overraskelser, dramatikk og folkefest rundt om i landet da 1. runde av cupen ble spilt for snart to uker siden.

De største overraskelsene var det Torvastad og Fløy som sto for, da de sendte ut eliteserielagene Haugesund og Sandefjord.

På Karmøy ble Torvastad-keeper Jørgen Kaldheim Grønningen den store helten, etter å ha reddet fire straffer mot Haugesund og sikret 4. divisjonslaget en plass videre.

Rundens største seier kom lenger nord, der Alta slo Kirkenes 11-0. Tobias Hestad ble kveldens sote navn, etter å ha scoret sju av de elleve målene.

Denne uken er det klart for andre runde i cupen, der blant annet Torvastad får minst like tøff motstand som sist, når de møter eliteserielaget, Viking.

Rett fra fotballfest i hovedstaden

Vålerenga kommer fra en folkefest på Ullevaal, der de i helgen møtte byrivalen Lyn til ligakamp i OBOS-ligaen. 25 103 tilskuere fikk med seg oppgjøret der laget fra Oslo øst møtte laget fra Oslo vest.

Kampen endte 1-1 og med poengdeling. Vålerenga spilte de siste åtte minuttene av førsteomgang og hele andreomgangen med en spiller mindre på banen, etter at Mees Rijks fikk sitt andre gule kort og måtte forlate banen etter bare 37 minutter.

Vålerenga rykket ned til OBOS-ligaen etter å ha tapt i kvalikkampen om eliteserieplass forrige sesong. Etter fire kamper ligger Vålerenga på 9. plass på tabellen.

Etterlengtet møte

Vålerenga slo Union Carl Berner 3-0 i cupens første runde, mens Oppsal vant 3-1 over Follo.

Oppsal tok seg dermed til 2. runde for første gang i klubbens historie.

Til daglig spiller Oppsal i Norsk Tipping-ligaen, der de ligger på 11. plass etter en seier og ett tap på sesongens to kamper.

For flere var det et stort ønske som gikk i oppfyllelse, når det ble klart at de to klubbene fra Oslo Øst møtes for første gang i 2. runde av cupen.

Torsdag 17.00: Oppsal - Vålerenga, kampen på Oddsen

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

14 eliteserielag er klare for 2. runde

32 kamper skal spilles i cupens andre runde. To Eliteserielag er allerede slått ut, mens de resterende 14 lagene fra Norges øverste nivå skal i aksjon.

Dette er eliteserielagenes kamper i cupens 2. runde:

Fløya – Tromsø

Junkeren – Bodø/Glimt

Strindheim – Molde

Træff – Kristiansund

Askøy - Brann

Torvastad – Viking

Jerv - Strømsgodset

Pors – Odd

Elverum – HamKam

Ull/Kisa – Rosenborg

Strømmen – Lillestrøm

Frigg – KFUM

Eik Tønsberg – Fredrikstad

Hønefoss – Sarpsborg 08

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler