eurojackpot

Over 700 mill. i potten én måned etter rekordutbetalingen

En måned etter at den rekordstore førstepremiepotten på over 1,4 milliarder kroner ble utbetalt, er igjen førstepremiepotten på vei mot milliarden. Fredag er det ca. 759 millioner kroner i potten.

NYE MULIGHETER: Fredag er det nye muligheter for å vinne stort i Eurojackpot, når trekningsmaskinen igjen skal trekke ut 5+2 tall.Foto: Veikkaus
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:20. juli 2023

Månedens fem Eurojackpot-trekninger har til nå ikke sørget for noen førstepremievinnere, verken her til lands eller i noen av de andre medlemslandene.

Fredag er det igjen nye muligheter i spillet med de store pottene, når ca. 759 millioner kroner venter i førstepremiepotten, ca. 25 millioner kroner i andrepremiepotten og sist, men ikke minst den norske tilleggspremien på 1 million kroner.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Alltid en millionpremie i Norge

I hver Eurojackpot-trekning, tirsdag som fredag, deles det ut en nasjonal millionpremie her til lands. Premien er på 1 million kroner og trekkes ut blant alle som har levert en Eurojackpot-kupong. Leverer du andelsbank eller andelslag er det også mulig å vinne den norske tilleggspremien. Da vinner du en like stor andel som du har levert av kupongen.

Tirsdag denne uken, ble David Green (69) fra Trondheim trukket ut som vinneren av den nasjonale millionen.

– Wow! Joho! Dæven ta ... Det var en hyggelig telefon, jublet Green før han fortalte hvordan det hele startet samme dag.

– Vi var på vei til Orkanger for å se på vår nye hund. I den forbindelse ville kona ha noe på butikken, og så endte jeg samtidig med å kjøpe en Eurojackpot-kupong.

Green og kona hadde dermed mer enn bare den ferske millionær-tittelen å glede seg over. I tillegg til 1 million kroner ekstra på konto er snart en liten hundevalp på plass. Turen til Orkanger ble derfor både minneverdig og innholdsrik.

– Nå skal jeg danse naken på bordet, avsluttet Green før han brøt ut i latter.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

To måneder siden forrige norske storvinner

Det er omtrent to måneder siden vi hadde en stor Eurojackpot-vinner her til lands. 23. mai i år var en nordmann alene om å prikke inn 5+1 rette og vant dermed hele andrepremiepotten på 12 923 340 kroner alene. 

Norsk Tipping kom ikke i kontakt med vinneren på trekningskvelden. Dagen etter var han derimot kjapp til å svare på Telefonen fra Hamar.

– Jeg har vært søkk heldig. Hjertet på kjerringa holdt på å sprette ut, lo millionvinneren som bokstavelig talt ble mangemillionær over natta.

Mannen hadde vært langt inne i drømmeland da Norsk Tipping forsøkte å få tak i han på trekningskvelden.

– Kanskje det var derfor jeg sov så godt i natt? Det var bra at jeg ikke hørte telefonen, da hadde jeg nok ikke fått sove, humret mannen.

Premien hadde han og kona også noen planer for:

– Nå blir huset og bilen betalt ut. Bilen begynner å bli litt gammel, så vi får se der. Så har vi barn og barnebarn som må få litt. Og så blir det nok en tur til København. Vi pleier å gjøre det, men tenkte at vi ikke hadde råd i år. Ellers må vi la det synke litt inn.

Ca. 759 millioner kroner i potten fredag

Fredag 21. juli er det klart for ny Eurojackpot-trekning. Førstepremiepotten vil da ligge på ca. 759 millioner kroner, mens andrepremiepotten anslås å ligge på ca. 25 millioner kroner. I tillegg vil som vanlig en norsk spiller, en andelsbank eller et andelslag vinne den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler