oddsen

Manchester Utd - Liverpool: - En kamp man hater å tape

Begge lagene har fått en dårlig start på sesongen. Mandag møtes fotballgigantene Manchester United og Liverpool til kveldskamp på Old Trafford. 

GIGANTOPPGJØR: Mandag 22. august kl. 21:00 braker det løs på Old Trafford da Manchester United tar imot Liverpool for første gang i årets sesong.Adobe stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:18. august 2022Endret:3. januar 2023

Det har ikke gått helt på skinner i sesongstarten for de to storklubbene.

Liverpool har innledet Premier League med uavgjort mot Fulham og Crystal Palace. Manchester United har tapt begge sine kamper (mot Brighton og Brentford) og ligger sist på tabellen.

Nederst på tabellen

- Det sier seg selv at det er langt, langt unna forventninger etter to  kamper som vi «normalt» sett skal vinne 10 av 10 av. Enda mer skremmende etter en god pre-season er det å se at vi ikke har kommet oss ett hakk videre egentlig fra den begredelige sesongen i fjor, sier Bernt Hjørnevik, daglig leder i Manchester Uniteds Skandinaviske supporterklubb.

Å finne styrker i dagens Manchester United lag er ifølge Hjørnevik noe man må lete med lys og lykter for å finne. Han mener likevel at et lyspunkt og en styrke for United er at det er gode individuelle fotballspillere i laget som ikke får dette til som ett kollektiv, som man selvsagt er avhengig av for å få til ett godt fotballag.

- Mine forventinger er at jeg ser ett United lag som er villig til å gå i «døden» for drakten og klubben – i den viktigste kampen for oss supportere. Det er det veldig lenge siden vi har sett, sier Hjørnevik.

GI ALT:Daglig leder i Manchester Uniteds Skandinaviske supporterklubb, Bernt Hjørnevik ønsker å se et Manchester United som gir alt. Foto: Privat.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.- Ingen drømmestart

Liverpool så ut til å fortsette årets sesong i toppen der de avsluttet fjoråret, men sesongens to kamper hittil har vært klønete og ikke noe å skryte av for et topplag som Liverpool.

- Vi har ikke fått noen drømmestart på sesongen. Vi spilte bra mot Manchester City i Community Shield, men så har vi fått to tap på kamper vi egentlig burde vunnet, sier Tore Hansen, daglig leder i Liverpool Supporterklubb Norge.

Sesongstarten har vært preget av noe stang ut for Liverpool med skader på flere av spillerne. Uavgjort mot nyopprykkede Fulham er likevel en svak prestasjon for et topplag som Liverpool, med eller uten de største stjernene.

- Vi er litt bakpå, litt på hælene. Manchester City har vunnet sine to kamper og har full pott med seks poeng, mens vi har spilt uavgjort og har bare to poeng, sier Tore Hansen.

Hansen mener likevel det ikke er noen grunn til bekymring og å slå inn den store røde knappen enda. Fredag ble det også bekreftet at to av de skadde stjernene Firmino og Gomez er tilbake i troppen og stiller i kampen mot United. 

SPENT: Daglig leder i Liverpool supporterklubb Norge Tore Hansen grugleder seg til storoppgjøret mandag. Foto: Privat.

Sesongens første storoppgjør

Mandag klokken 21.00 braker det løs på Old Trafford. Begge de to supporterlederne er klare på at dette er en av de viktigste kampene i sesongen og at det er en kamp begge lagene hater å tape. 

- Disse kampene lever sitt eget liv uansett år, situasjon for klubben og lignende. Det er årets viktigste kamp for begge lags supportere, vil jeg tro, sier Hjørnevik. 

- Hver seier teller jo, men denne kampen og dette oppgjøret er en kamp man hater å tape, sier Hansen.

Selv om begge de to supporterlederne håper på seier og null baklengs, tror Hansen det kan bli både en jevn og krevende kamp. 

- Vi møter et Manchester United lag som har opplevd mye uro og kritikk, men som også har blitt ydmyket og ønsker å slå tilbake. Jeg tror de kommer til å gi alt og at dette blir en spennende kamp, avslutter Hansen.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler