oddsen

Semi i kveld: Tar Norge seg til finalen?

Årets europamesterskap i håndball går mot slutten. Ubeseirede Frankrike er Norges siste motstander før en eventuell finale. Tar de norske jentene seg videre til finalen og forsvarer tittelen som regjerende europamestere?

TØFF MOTSTAND: Henny Ella Reistad og resten av det norske laget møter fredag sin til nå sterkeste motstander, Frankrike, i semifinalen.Beate Oma Dahle / NTB
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:18. november 2022Endret:4. januar 2023

Norge fikk en best mulig start på årets mesterskap med seier i alle kampene i gruppespillet, før de i hovedrunden slo både Sverige (27-25) og Slovenia  (26-23). Allerede da var Norge sikret en plass i semifinalen, og resultatet i siste kamp ville bare avgjøre motstanderen i semifinalen. Hovedrundens siste kamp mot Danmark ble imidlertid en nedtur der Norge tapte (29-31).

Vinneren av hovedrundens siste kamp ville møte nummer to fra den andre gruppen i semifinalen, mens taperen ville møte vinneren. Frankrike har vunnet alle sine kamper i turneringen og vant også sin gruppe. 

De franske jentene er dermed Norges motstander i semifinalen.

Norsk Tippings EM-ekspert Hanna Oftedal Sagosen sa tidligere at hun trodde Norge og Frankrike ville møtes i årets finale; nå møtes to av mesterskapets største gull-favoritter allerede i semifinalen. Laget som taper spiller bronsefinale mot det tapende laget fra den andre semifinalen mellom Danmark og Montenegro, mens vinneren møter semifinalens andre vinner i finalen søndag 20. november kl. 20:30.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Frankrike er ubeseiret

Frankrike har ikke tapt en eneste kamp så langt i turneringen og Oftedal Sagosen sier hun ser på de franske jentene som en liten favoritt.

– Alt i alt synes jeg Frankrike har vært det desidert beste laget gjennom denne turneringen. De er det eneste laget som ikke har tapt. For meg går de dermed inn i finalehelgen som en liten favoritt, til tross for at Norge står for tur i semifinale.

Frankrike kom på 2. plass bak Norge i forrige EM i 2020. I 2018 var det Frankrike som ble europamestere. 

Danmark til finalen?

Danmark har på papiret enklere motstand i semifinalen enn hva Norge har. Montenegro vant alle sine kamper i gruppespillet og dermed også gruppen. I hovedrunden ble det tap mot både Frankrike og Nederland, men de ble likevel gruppetoer bak ubeseirede Frankrike. 

Oftedal Sagosen tror danskene tar seg til finalen, men også at danskene får litt hjelp i forbindelse med en skadesituasjon i det montenegrinske laget.

– Her synes jeg Danmark har det beste laget på papiret. Likevel har Montenegro gjort et svært godt mesterskap. De har vist at de kan spille steintøff håndball. Det vil nok være avgjørende om Montenegros playmaker Milena Raicevic er tilbake på fredag. Hun fikk en hodeskade i mandagens kamp, og er derfor usikker. Spiller hun ikke, tror jeg danskene spiller seg til sin første finale på mange år.

Sluttspillet i håndball EM 2022

Fredag 18. november

15:00: Kampen om 5. plassen: Sverige - Nederland

17.45: Semifinale 1: Danmark-Montenegro

20.30: Semifinale 2: Norge - Frankrike

Søndag 20. november

17.45: Bronsefinale: Semifinaletaper 1 - semifinaletaper 2

20:30: EM-finale: Semifinalevinner 1 - semifinalevinner 2

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler