oddsen

Sluttspillsfinalene starter i kveld: Sagosen og Kolstad store favoritter mot Elverum

Alt annet enn sluttspillsseier blir en gedigen nedtur for Sander Sagosen & Co.

MÅLMASKIN: Sander Sagosen kan fort bli en avgjørende faktor for Kolstad i sluttspillskampene.Foto: Ole Martin Wold / NTB
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:22. mai 2024

I kveld braker erkerivalene Kolstad og Elverum sammen i Trondheim Spektrum. Det er den første kampen i finalespillet, der det spilles best av tre kamper.

Med andre ord: Det kan være avgjort allerede lørdag (kamp nr. 2 i Terningen, Elverum), skulle ett av lagene vinne de to første kampene. Hvis så ikke skjer, spilles siste og avgjørende kamp onsdag 29. mai (Trondheim Spektrum).

Tungt favorittstempel

Det er ingen tvil om hvem som har favorittstempelet på seg, og det er Christian Berges gutter i rødt. Noen timer før kampstart hadde Norsk Tipping følgende odds på kampen:

Kolstad-seier 1,20, uavgjort 10, Elverum-seier 5,90. (Husk at oddsen kan endre seg inn mot kampstart).

Kolstad har slitt i Champions League denne sesongen, og ble slått ut i gruppespillet. Nettopp Champions League er den største gulroten bak sluttspillsfinalen.

Om det har buttet imot i Europa, har trønderne derimot hatt full kontroll på hjemlig liga de to foregående sesongene, der det har blitt både serie-, cup- og sluttspillsseiere.

Elverum, som tok ni (!) strake sluttspillsseiere fra 2011/20212 til 2021/2022 (sluttspillene i 2019/2020- og 2020/2021-sesongene ble avlyst grunnet Covid-19), har dermed blitt dyttet ned fra den norske håndballltronen.

Kolstad – med Sander Sagosen i spissen – er ute etter å revansjere en heller skuffende Champions League-prestasjon. Storsatsingen i Trondheim gjør også at det er forventninger om en ny Europa-sjanse for det stjernespekkede laget. Da bør kampene mot Elverum vinnes.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Tre ganger Kolstad

De to lagene har møttes tre ganger denne sesongen:

  • 7. oktober: Elverum-Kolstad 27-32

  • 25. februar: Kolstad-Elverum 27-23 (cupfinale)

  • 23. mars: Elverum-Kolstad 29-28

Kolstad vant seriespillet seks poeng foran Elverum. Trønderne ga kun bort tre fattige poeng (uavgjort mot ØIF Arendal og tap mot Runar Sandefjord). I sluttspillet slo de ut Halden og Drammen for å sikre finaleplass.

Elverum slo på sin side ut Bergen og ØIF Arendal på veien mot finale.

(Saken fortsetter under bildet).

FRISKE GLOSER: Elverums playmaker Tobias Grøndahl har på ingen måte pålagt seg selv munnkurv før kampene mot Kolstad.Ole Martin Wold / NTB

Slenger med leppa

Landslagsspiller Tobias Grøndahl blir sannsynligvis en nøkkelspiller for Elverum i finalekampene. 23-åringen, som forlater Elverum til fordel for danske GOG etter denne sesongen, er ikke redd for å fyre opp før kveldens kamp.

Overfor lokalavisa Østlendingen legger han lite imellom for å beskrive hva han tenker om Kolstad.

– Det er ingenting som hadde frydet og gledet meg mer enn å motbevise alle j ... som har delt ut gullet på forhånd til «det trønderlaget», sier han.

Bærum-gutten tar for øvrig konsekvent ikke navnet «Kolstad» i sin munn underveis i intervjuet med avisa …

PS: Kolstad-trener Christian Berge er tidligere spiller og trener for Elverum, og regnes som sentral for østerdølenes vei mot håndballtoppen.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler