eurojackpot

Eurojackpot i kveld: Ca. 316 mill. i 1. premiepotten

1. og 2. premiepottene i Eurojackpot har fått ligge og putre en stund. Kanskje blir det norske vinnere i helgen - og som alltid ligger det 1 million kroner klare i nasjonal tilleggspremie.

FLERE OM INNSATSEN: I Eurojackpot kan man spille alene eller sammen med andre, enten via andelsbank eller andelslag.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:13. oktober 2021Endret:3. januar 2023

Høsten er etter alle solemerker i full sving, med lange kvelder og rett bak halloween-innslagene i butikken venter julevarene ivrig på å slippe til. Kanskje kan de stadig voksende pottene i Eurojackpot gi noe å drømme om for de som ønsker seg et avbrekk i en hektisk hverdag?

Millionpremie skapte liv i stua

En som fikk spilledrømmen oppfylt var levangsbyggen som 8. september 2020 vant 1 millioner kroner i den nasjonale tilleggspremien i Eurojackpot. Vinneren ville først ikke ta telefonen da Norsk Tipping ringte for å gratulere, men til slutt tok han motet til seg. Overraskelsen var forståelig nok stor da han skjønte hva det gjaldt.

- Å dæven ta! Er det sant? spør den mildt sagt overraskede ny-millionæren. Han satt i stua sammen med samboeren, og det ble brått god stemning både hos han og hans bedre halvdel.

- Dette er den beste telefonen jeg har fått på lenge. 

LES OGSÅ: Å ta pauser kan forhindre spilleproblemerNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Gi drømmen en sjanse - sammen

Velger man andelsspill neste gang man spiller Eurojackpot, deler man innsatsen og spenningen i tillegg til høyere vinnersjanser - og selvfølgelig en eventuell premie, dersom flaksen slår til. Du kan lese mer om andelsspill her.

Andelsspill kan spilles i Lotto, Vikinglotto og Eurojackpot - spill satt opp i Norsk Tippings regi kalles da andelsbank. Her legger ti spillere sammen inn et høyt antall rekker, og skulle andelsbanken vinne, vil hver spiller få utbetalt 1/10 av premiebeløpet.

Med andre ord: om man synes at en ti-del av premiepotten virker helt greit å vinne, kan andelsbank være verdt å titte på. Det kan kjøpes på nett, på mobil, eller hos kommisjonær. 

LES OGSÅ: Simon delte 1 million med andelslag

Neste ukes premiepotter

Siden ingen klarte å prikke inn alle de rette tallene 8. oktober, vil 1. premiepotten legge på seg. Fredag 15. oktober er den anslått å ligge på ca. 316 millioner kroner. 2. premiepotten vil ligge på ca. 19 millioner kroner.

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler