lotto

Gulltrekning lørdag: Ca. 30 mill. i Lotto-potten

Forrige Lotto-trekning ga null vinnere, og det er dermed dobbel førstepremie 23. juli. Ca. 30 millioner kroner vil gå til den eller de som skulle klare 7 rette.

TELEFON I SOMMER?: Dersom man lagrer vinnernummeret til Norsk Tipping, slipper man at gode nyheter havner i telefonsvar. Vi ringer alltid fra 625 60 000.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:21. juli 2022Endret:3. januar 2023

Mens resten av Norge tar sommerferie, er tempoet høyt hos Norsk Tipping. Onsdag 20. juli vant en heldig kvinne 124,8 millioner kroner i Vikinglotto, fredag ligger førstepremiepotten i Eurojackpot høyere enn den noen gang har vært, og på lørdag får vi Gulltrekning i Lotto med dobbel førstepremie. Kort sagt: det blir en travel uke for Telefonen fra Hamar.

Dette er Gulltrekning

Gulltrekning er kort forklart det som skjer når ingen klarer å gjette seg til alle sju rette under en ordinær Lotto-trekning, slik at førstepremiepotten blir stående urørt. Potten overføres da i sin helhet videre til neste Lotto-trekning. Dermed får vi en dobbel førstepremiepott, og denne ekstraordinære trekningen blir da kalt Gulltrekning.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.  Når inntreffer Gulltrekning?

Gulltrekning kan inntreffe når som helst, men skjer i snitt tre ganger i året. Det er like tilfeldig som tallene som trekkes i Lotto.

  • I 2018 traff man på snittet med tre Gulltrekninger.

  • 2019 fikk man hele seks Gulltrekninger.

  • 2020 ble det igjen helt på snittet med tre.

  • 2021 havnet det på fire ...

  • ... og så langt i år har det vært to Gulltrekninger - til nå

Lørdag 16. juli skjedde det igjen at ingen hadde sju rette, som altså gir oss Gulltrekning også 23. juli. Hvor mange som får ta del i den doble førstepremiepotten kan ingen vite. Rent teoretisk er det en veldig liten sjanse for at vi også denne gangen får null vinnere, men det er uhyre sjeldent og man har ingen eksempler på dette fra nyere tid.

Alle gode ting er tre?

Det er ikke bare Gulltrekning som inntreffer i snitt tre ganger i året: hver Lotto-trekning produserer i snitt tre Lotto-millionærer. Forrige Gulltrekning var lørdag 25. juni. Her var det tre spillere som ble Lotto-millionærer og vant 10,4 mill. hver

LES MER: Slik reagerte Gulltrekning-millionærene

Ca. 30 millioner i potten lørdag – slik føles det å vinne

Hvem som har hellet med så på lørdag gjenstår å se. Hvis du lurer på hvordan det må føles å ta hele den doble førstepremiepotten alene, kan vi anbefale videoen under fra i fjor sommer, hvor en kvinne fra Lindesnes gjorde akkurat det.

SE VIDEO:Vant 33 mill. i Lotto: – Jeg tror jeg rett og slett drømmer

Norsk Tipping ønsker alle som deltar lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler