vikinglotto

Vikinglotto: Rekker vi storvinner nummer tre?

I løpet av to uker har Vikinglotto produsert to storvinnere. Er det for mye å håpe på én til før februar måned takker for seg?

ALLE GODE TING: Telefonen fra Hamar håper på norsk trekløver av den litt spesielle sorten: storvinnere i Vikinglotto.Foto: Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:27. februar 2023

To norske spillere kunne juble etter onsdagens Vikinglotto-trekning. Den ene kan se frem til å få over 32 millioner kroner inn på konto. Uka før stakk en heldig mann fra Nordland av med hele førstepremien alene og sikret seg 59 millioner kroner.

Nå er det store spørsmålet: Får vi en storvinner nummer tre også denne onsdagen? Eller er den norske flaksen for februar rett og slett «brukt opp»?

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Så tallrekka tikke inn på tv-skjermen: – Helt nifst

Valentinsdagen var knapt over før årets første norske storvinner i Vikinglotto meldte sin ankomst for to uker siden. Nordmannen gjorde rent bord som eneste førstepremievinner og sikret seg over 59 millioner kroner i premie.

– Jeg er helt skjelven, sa nordlendingen da Telefonen fra Hamar ringte.

Nordlendingen hadde nemlig sett Vikinglotto-trekningen på tv og var derfor fullstendig klar over hva som nettopp hadde skjedd. Latteren satt løst mens han fortalte om opplevelsen.

– Det føles helt vilt. Jeg så tallene mine komme, det ene etter det andre. Det var helt nifst å se på, sier han.

Nordlendingen tok millionbudskapet med stor fatning, men understreket at han fortsatt var temmelig skjelven, og at han nok ville trenge en stund på å få summet seg.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Topp ti utbetalinger i Vikinglotto

I Vikinglotto er det i snitt 36 norske millionvinnere årlig. Her er lista over de største utbetalingene til norske spillere i Vikinglotto - og den første reaksjonen til vinnerne.

 1. 341 millioner kroner. 15. november 2017 ble rekorden satt - og den står fortsatt. En Oslo-kvinne hentet hjem den utrolige summen, og var forståelig nok kraftig satt ut. - Jeg føler jeg har vært borte en liten stund, men jeg tror bare jeg besvimte, sa hun da Norsk Tipping ringte.

 2. 319 millioner kroner. Den heldige vinneren tok ikke telefonen på trekningskvelden 11. april 2018, og det måtte litt «masing» til før Norsk Tipping fikk ham i tale - Jeg hadde duppet av, og fikk ikke med meg at Norsk Tipping forsøkte å få tak i meg, sa han dagen etter. Han la til at det føltes ganske så absurd å vinne så mye penger. Les mer om mannens reaksjon - og se video av vinnersamtalen her.

 3. 310 millioner kroner. Dette er den ferskeste storgevinsten i Vikinglotto og skriver seg fra lille julaften 2020, da en kvinne fra Østlandet vant 1. premiepotten alene. - Det har vært helt fantastisk, sa hun da Norsk Tipping tok kontakt på ny utpå nyåret.

 4. 221 millioner kroner. Oslo-kvinnen fortalte at hun leverte en kupong i ny og ne. Det gjorde hun også før trekningen 13. mars 2019, noe som altså resulterte i at hun ble multimillionær. - Hva skal jeg gjøre med så mye penger? Akkurat nå vet jeg ikke, sa hun.

 5. 216 millioner kroner. Tromsøværingen på 66 år var ute en tur mens trekningen foregikk. Kona, derimot, satt inne og fulgte med - og krysset av tall for tall. Hun var mildt sagt snar med å rope inn mannen for å fortelle at 216 millioner kroner nå var på vei inn på kontoen hans. Les om hvordan han reagerte her.

 6. 199 millioner kroner. Det ble en svært rolig feiring for mannen som sikret seg nesten 200 millioner kroner 27. juni 2018. - Jeg skal feire med ingefær-te, sa han da han fikk Telefonen fra Hamar.

 7. 167 millioner kroner. - Nå har vi venta på at dere skulle ringe og bekrefte, utbrøt Hønefoss-karen da vi ringte litt etter trekningen 20. mai 2020. - Nå kan jeg senke skuldrene, og være trygg på at det ikke er en drøm, la han lettet til.

 8. 142 millioner kroner. Den åttende største utbetalingen i Vikinglotto kom 7. november 2018 - og til alt overmål vant to norske spillere denne summen. Det vil si: Faktisk hadde den ene vinneren levert en nesten identisk rekke i tillegg til vinnerrekka, og hentet dermed hjem andrepremien på 5,4 millioner kroner også ..! - Nei, nå står ikke verden til påske, utbrøt vinneren. Les mer om begge vinnernes reaksjoner - og se video fra vinnersamtalene.

 9. 127 millioner kroner. Vi må tilbake til 22. oktober 2014 for å finne nummer ni på lista. Da vant en kvinne fra Kristiansand hele potten alene. - Kutt ut, dette tror jeg ikke noe på, svarte hun da Norsk Tipping ringte.

 10. 124,8 millioner kroner. 20. juli 2022 er en dato ekteparet fra Drammen aldri glemmer. – Han står her og måper, lo kona om sin lamslåtte ektemann.

Ukens pott

Førstepremiepotten i Vikinglotto finner ingen hvile. Nå er den satt tilbake til start to ganger på rad, men likevel: de færreste sier vel nei takk til ca. 32 millioner kroner. Andrepremiepotten ligger på ca. 1,2 millioner kroner.

Lykke til!

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

 • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

 • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler