oddsensport

Håndball-VM: Nå er dette håndballekspertens drømmefinale

Etter at Norge røk ut av VM, har Norsk Tippings håndballekspert Hanna Oftedal Sagosen to favorittlag hun håper møtes i finalen.

TROR PÅ NABOENE: Hanna Oftedal Sagosen tror det blir Danmark mot Sverige i VM-finalen.Foto: Gro Synstad
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:26. januar 2023

Onsdag var VM over for de norske håndballherrene etter at de tapte mot Spania.

Her finner du håndball-VM på Oddsen

Fredag er det klart for semifinaler. Danmark møter Spania, mens Sverige spiller mot Frankrike.

– Min drømmefinale hadde selvsagt vært med det norske laget, men sånn som det ser ut nå, så kan man ikke si annet enn at Sverige mot Danmark vil kunne bli en liten drømmefinale. Det er de lagene som har vært best de siste årene og to nasjoner som spiller attraktiv håndball. Hadde også vært veldig gøy med en helskandinavisk kamp i de rammene og kulissene det ligger an til å bli i Stockholm, sier Norsk Tippings håndballekspert Hanna Oftedal Sagosen.

På oddsen er Danmark storfavoritter mot Spania. Det er 1,18 i odds på danskene, 11,00 på uavgjort og 6,20 på spansk seier. Husk at oddsen kan endre seg helt frem til kampstart.

I den andre semifinalen er Frankrike favoritter mot Glenn Solberg og Sverige. Det er 1,95 på fransk seier, 7,80 på uavgjort og 2,15 på svenskene.

På vinneroddsen er det Danmark som er favoritter til å vinne VM. I skrivende stund er det 1,57 på dansk seier, 4,40 på Frankrike, 4,70 på Sverige, mens det er 8,20 på Spania.

HÅNDBALLEKSPERT: Hanna Oftedal Sagosen følger VM tett for Norsk Tipping.

– En liten strek i regningen

– Jeg tenker at kvartfinalene viste at noen nasjoner går inn med et lite favorittstempel fremfor andre. Danmark hadde virkelig full kontroll fra første stund mot Ungarn og har fått rullert mer på laget enn det jeg tror de var forberedt på. Danskene så veldig sterke ut og har stått i mange semifinaler før, og god erfaring lønner seg ofte i sånne kamper, sier Hanna Oftedal Sagosen.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Hun mener danskene er klart sterkere enn Spania, men Danmark får mindre hvile før semifinalen ettersom de må på reisefot. Oftedal Sagosen er spent på hvordan det vil slå ut.

– Jeg er ganske sikker på at Danmark slår Spania, men en liten strek i regningen for danskene er at de må bruke fredagen og fridagen til å reise til Polen, hvor spanjolene allerede er. Sverige må jeg også berømme for å ha gjort et veldig godt mesterskap på hjemmebane så langt. Jeg setter en liten knapp på dem på grunn av hjemmebanen og reisefordelene de har og har hatt gjennom hele mesterskapet, men jeg tror de skal få slite veldig med en godt fransk lag, sier Oftedal Sagosen.

– En konstant trussel

Hvilke spillere synes du markerte seg spesielt i kvartfinalene?

– Jeg må berømme Alex Dusjebahjev for prestasjonen og ansvaret han tar mot Norge. Han styrer hele det spanske angrepet og er konstant en trussel selv og har ekstremt mange gode innspill som skapte trøbbel for Norge. Man kan heller ikke komme utenom Mathias Gidsel og Simon Python for Danmark. Disse har hatt et veldig godt mesterskap, og tatt mye ansvar til tross for at disse er noen av de ferskeste i troppen.

Fredagens semifinaler:

 

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler